Skocz do zawartości

PSTRĄGI 2013

Sławek

Rekomendowane odpowiedzi

Jozi u nas inaczej nie można ;) Więc łażę z tą muchą od małego i czasem się coś uwiesi. Dziś było fajnie. Złowiłem kilkanaście ryb ale większość przedszkolaki. Woda wysoka i mętna. W niedzielę może być ciekawie bo ma w nocy przypiździć więc woda opadnie i się wyklaruje. Wtedy streamer więcej zdziała.

Celem ostatniego sobotniego wypadu na rzekę były pstrągi , niestety albo i stety :) miałem okazję podbierać tylko jednego ale za to moja życiowa rybka w kropaski 58cm, pogoda była ładna ale rybki nie chciały za bardzo współpracować , było więcej zapaleńców ale nie widziałem by ktoś coś podbierał.

Wędka  Konger World Champion Dancer 2,70  3-14g + Spro Red Arc 10200, żyłka trabuco 0,20, przynęta czarno biały kogucik na 5g główce, którego później zerwałem w zaczepie :angry:

Gratulacje, piękna zdobycz! Ja w tym roku dopiero zaczynam swoją przygodę z pstrągami, zobaczymy czy coś uwiesi się na hak! :)

Witam,

Po weekendzie przerwy (niedyspozycja zdrowotna) dzis postanowilem sprobowac szczescia z pstragami na odcinku innym niz zwykle.

Bezteczakowy - dziki odcinek o momentami bardzo nieprzystepnych brzegach.

Nie jest za specjalnie gleboko, nie ma dolow ani wielkich rynien. Sa takie fragmenty rzeki spokojnej, o dnie pelnym osadow, nawet mulu. Pstragi (widzialem rok temu) sa tam bardzo ladnie ubarwione i bywaja grubasne...

Udalo sie wyholowac 3 potokowce.

Jeden przypozowal do zdjecia .

Ten z fotki mieszka na wlasnie takim leniwym odcinku, na pograniczu niespecjalnie mocnego wlewu i prawie stojacej wody. Wzial na prowadzonego z pradem woblera 7 cm. Ryba zostala zlapana i wypuszczona w godzinach poludniowych, gdy bylo pelne slonce.

Potem zaczal sie wiatr, lamal galezie i zrzucal do wody, ja sie czulem nieswojo - pstragi chyba tez. Bo poza odprowadzeniami i traceniami nie bylo po poludniu sie czym pochwalic.

bigmouth.JPG

Pozdrawiam

Guzu

• Like 4

Widać że głodny bidula.

Niestety nie wróżę mu przyszłości. Jest tak jak powiedziałeś głodny i nadzieje się na pierwszą lepszą muchę-nie tą co trzeba. Miałem dzisiaj spotkanie z dużo ciekawszą rybką. Spojrzeliśmy sobie w oczy. Jej to wystarczyło żeby się już nie pokazać. A ja mam zamiar znowu ją odwiedzić:)

Niestety nie wróżę mu przyszłości. Jest tak jak powiedziałeś głodny i nadzieje się na pierwszą lepszą muchę-nie tą co trzeba. Miałem dzisiaj spotkanie z dużo ciekawszą rybką. Spojrzeliśmy sobie w oczy. Jej to wystarczyło żeby się już nie pokazać. A ja mam zamiar znowu ją odwiedzić :)

Jak wiesz gdzie stoi to jest Twój :) .

Gratuluję @Guzu. 3 lata temu złowiłem prawie identycznie ubarwioną rybą w jednej z podlaskich rzek pstrągowych, z tym, że trochę mniejszą ;)

Pozostale 2 "zdzisie"-jsze nie mialy takiego brzucha. Kropiaste byly, jak to potokowce tam, ale jasnobrzuche.

bigmouth%2520zoom.JPG

Edytowane przez Guzu
  • Like 3