Skocz do zawartości

PSTRĄGI 2013

Sławek

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wiesz gdzie stoi to jest Twój :) .

Może tak może nie. Cwana jest(bo to samica-chyba mam zboczenie zawodowe ;) ). zazwyczaj mi się ryby podnoszą do streama po tym jak się pierwszy raz pokazały. U tej sztuki zero reakcji i to na różne muchy.

Guzu pomarzyć o takich rybach fajnie. Dobre foty robisz:)

Już nie bądź Danielu taki skromny :)  Jeszcze kilka takich kropków a za eksperta będziesz uchodził :P  Gratuluje połowu.

Eksperta nie mierzy sie tylko rybami ale tez doswiadczeniem i znajomoscia tematu.

A jak pisalem - w pstragach sie ucze.

Podobaja mi sie te podchody i czuje ze coraz lepiej to "czuje". Ale od polowy marca juz sie zacznie jezdzenie na Ebro...

Pozdrawiam

Guzu

Eksperta nie mierzy sie tylko rybami ale tez doswiadczeniem i znajomoscia tematu.

A jak pisalem - w pstragach sie ucze.

Podobaja mi sie te podchody i czuje ze coraz lepiej to "czuje". Ale od polowy marca juz sie zacznie jezdzenie na Ebro...

Pozdrawiam

Guzu

Też lubie te pstrągowe "podchody" ale ostatnio posucha :( jak nie mrozy to woda pośniegowa(syfiasta) płynie :(

Dodam i ja coś od siebie, rybka z Sanu :) nie mierzona ale chyba wymiar forumowy miała :) skusiła sie na salmo minow 5F, 

post-49438-0-78426800-1359912224_thumb.jpg

Otwarcie sezonu udane, masa ryb, dużo spadło , nawet za dużo , no ale taki urok haków bezzadziorowych :)

Edytowane przez Tomasz eS

Tomasz widze ze wobki ostro testowane :P  - jak haki :ph34r:  :P

Szkoda, że nie słyszałeś wypowiedzi Tomka, po tym jak nie mógł zaciąć kilku pstrągów pod rząd ;)

Wg. mnie bezzadziorowe kotwiczki są bezkonkurencyjne (bezzadziorowe haki i kotwiczki obowiązuja na tym odcinku Sanu), takie haki bardziej nadają się na ryby bardzo agresywne, np. bassy morskie.

Z hakami trzeba reagować odrobinke pozniej z zacięciem ;)

Fakt sporo pstrągów sie odbija od woblerków :(

Kotwiczki też stosuje jednak z powodu że u mnie to nie pstrągi tylko pstrunie wole jednak haki aniżeli miał bym kaleczyć je kotwiczkami :huh: