Skocz do zawartości

PSTRĄGI 2013

Sławek

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj 2h biczowania wody bez jakiegokolwiek kontaktu.Miałem łowic  tylko do 10 bo potem do pracy..Branie o 9.55 na własnego wobka poprowadzonego z nurtem nad wysoką burtą z dołkiem.Kilka młynków i ryba w podbieraku.Dość gruba ,ale w świetnej kondycji,nie mierzona.Po długości dolnika kija oceniam ja na 52-54cm..Szybka,beznadziejna zresztą fotka zrobiona telefonem i do wody..Do zobaczenia znowu..

post-48981-0-50096300-1360698733_thumb.jpg

Edytowane przez artnemo

Wczoraj 2h biczowania wody bez jakiegokolwiek kontaktu.Miałem łowic  tylko do 10 bo potem do pracy..Branie o 9.55 na własnego wobka poprowadzonego z nurtem nad wysoką burtą z dołkiem.Kilka młynków i ryba w podbieraku.Dość gruba ,ale w świetnej kondycji,nie mierzona.Po długości dolnika kija oceniam ja na 52-54cm..Szybka fotka telefonem i do wody..Do zobaczenia znowu..

Piękna ryba, ale zdjęcie robiłeś chyba tym czarnuchem :)

• Like 1

Witam,

A czy któryś z kolegów biega może za kropkami nad Radunią i chce wyrazić swoją opinie o tej rzece bo słyszałem i czytałem różne?

ja od tego sezonu zacząłem i mam całkiem miłe doświadczenia (tzn. że to totalne bezrybie to się nie zgodzę)

Rozochocony ostatnimi pstragami lowionymi na szybkie woblery postanowilem pojsc za ciosem i doposazylem sie.

Prosto z Dolnego Slaska zawitaly Spirity 7 i 9 cm i Soule.

Spirit 9 na pstraga moze sie wydawac nieco "gruby" ;)

Okazuje sie ze katalonskie pstragi lubia takie tance.

Pierwsze miejsce i pierwsza ryba.

Najpierw wyszedl, stuknal. Nie zacial sie. 5 s technicznie dalem by wrocil na swoja mete. Poprawka. Siedzi.

Rowno 40 cm . A wobler 9 cm.

spirit%252091.JPG

Ogolnie sporo sie dzialo tego dnia.

Zwiekszenie rozmiaru przynet zaawocowalo wieksza iloscia bran ryb mniejszych niz ostatnio.
Przypadek ?

Pozdrawiam

Guzu

Edytowane przez Guzu

Wow!

Ale dowaliłeś :D

Cieszę się, że się wabiki sprawdziły :)

Jak rozmawialiśmy o tych woblerach, przekonany byłem, że to bardziej może pod wizytę w PL i szukanie bolków, a pstrągi(pamiętam łowione przez Ciebie na "przedziwne" mogłoby się wydawać przynęty) to tylko dodatek i może bardziej fanaberia. A tu widzę główne zastosowanie... :D

Tak czy inaczej gratuluję ryb i kunsztu wędkarskiego- widać teraz, że nie ma wabika stricte boleniowego,pstrągowego, itd... Jest wobler o danej pracy dający się tak czy inaczej poprowadzić..A to wędkarz musi umieć zaadoptować go do warunków i aktywności ryb w łowisku, a także sposobu w jaki łowi...

Szacun!

Pozdrówka

Kamil

• Like 1