Skocz do zawartości

PSTRĄGI 2013

Sławek

Rekomendowane odpowiedzi

Wędka rewelacja :) .Masz Jersey u mnie za nią dozgonna wdzięczność ,a patyk u mnie dożywocie .Jak do tej pory zaliczyła największego na 56 i ostatnio przylowiłem szczuplego na 67 ,ale aż się prosi zaciąć kabana na powiedzmy 65...Może w tym roku będzie dane ,sezon dopiero się zaczyna.

pozdrawiam

Ariel bez przesady... może na bezrzeczu nie... ale bliżej wioski z kominami ;) tam mutacje bardziej powszechne  ;)

..wypraszam sobie ;) ...wraz z rzekomą mutacją salmonidów zmutowały rodziny kłusownicze w rejonie wiosek na T i J... przez co ich zapotrzebowanie na białko z czerwonego mięska wzrosło wprost proporcjonalnie do przyrostów ryb...aż wszystko wyżarli :P  ...

Świat na łbie staje jak pstrągi na boleniówki bierom. Pięknie masz, w tej Hiszpaniji :)

Oj Waldku , kwiskie pstruchy też na boleniówki bierom........pamiętam jak kilka lat wstecz na zlocie Grzechu @szpiegu na boleniówkę w tempie "boleniowym"  ustrzelił fajnego 40-taka B) i jak pamiętam była to największa rybka tamtego zlotu,a zawodników było sporo bo był to tzw. złoty czas zlotów ;)

Nu... Szlag by te kropki. Druga wyprawa w tym roku, na pierwszej dwa króciutkie tęczaki, a dziś krótki tęczak i potok, oba ok. 25 cm.
Za to potok śliczny, bo ze złotym brzuszkiem.
A szlag z powodu tego, żę jakim prawem pstrąg grubo ponad 40 cm, byłby mój rekordzik, cholernik jeden obudził się z atakiem na wobka w momencie kiedy wyciągałem go z wody? Przewinal się pod powierzchnią i tyle go widziałem. Ale ja sie do niego jeszcze dobiore. :ph34r:

Witam

Weekend pstragowy dobiegl konca. Sobota przyniosla snieg do Barcelony (na pare godzin porannych). Cala Katalonia dostala sporo zimnego powietrza.

W sobote ryby jakby zmrozilo. Wypracowanych kilka kontaktow i jeden 40tak "zrobil dzien".

Dzis atak na nowe miejscowki...

I w jednym zdaniu : gdybym wyjal wszystkie ryby jakie dzis mi wyszly do przynety lub wziely to bylby to moj ostatni dzien na pstragach.

... a tak mam po co wrocic :D

To bedzie DLUUUUUUUUUUGi tydzien w pracy :(

Zamieszczam 2 fotki .

Pozdrawiam

p.s.Jesli kogos "szminka" razi..to niech nie patrzy. Ryba przypozowala
do 1 zdjecia i odplynela kilkanascie sekund po tej fotce w doskonalej
kondycji.

48a.JPG

53a.JPG

Edytowane przez Guzu
  • Like 3

Witaj Daniel.

Tak własnie śledziłem dział wieści z nad wody i sobie myślałem.

Wekend zbliża się do końca i tylko patrzyć jak pokarzą sie fotki z pstroniami vel Espania ;)

No i się nie zawiodłem :)

Gratuluje fajnych ryb bo jak na nasze realia taka powtarzalność i takie wyniki to mega sukces  :D

Graty serdeczne :lol:

Edytowane przez Karol Krause
  • Like 1