Skocz do zawartości

PSTRĄGI 2013

Sławek

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie pierwsza czesc sezonu dobiegla konca.

Pstragowanie zakonczone.

Sporo sie nauczylem, jak to zawsze na poczatku lapania nowego gatunku.
Pare ryb udalo sie zlapac, pare namierzonych pozostalo niezlowionych.
Zyciowego kropasa nie udalo sie upolowac. Moze pozna wiosna sie uda ?

Ponizej kilka jeszcze fotek z zimowo - wczesnowiosennego katalonskiego pstragowania w moim wykonaniu.

Poza kilkoma teczakami wszystkie ryby zlapane na woblery. Kilka teczakow na wahadelka badz wirowki.

Najskuteczniejsze byly podluzne, uklejoksztaltne, woblery o drobnej szybkiej pracy. Kilka ryb wzielo na mocniej mieszajace - Executor czy Teno.

Watek pstragowy oczywiscie bede sledzil, ale moje nastepne pstragowanie to pewnie w maju... Ale oczywiscie zycie zawsze moze przyniesc jakas niespodzianke ;)

Pozdrawiam Pstragarzy!

Guzu

P1010604.JPG

P1010837.JPG

03%252002%2520.JPG

46_1.JPG

P1010642.JPG

Edytowane przez Guzu

Dziekuje Panowie za mile komentarze. Wstawilem takie lekkie podsumowanie, nie po to by sie chwalic.

Raczej licze na wymiane doswiadczen pstragarzy znad roznych wod. Rozmowe o przynetach, miejscowkach. Nie tylko pokazywanie fotek zlowionych ryb ;)

Edytowane przez Guzu

Każda kropla w tej rzece, którą śledzisz otwartymi oczami przybliża Cie do sukcesu,- pełnego sukcesu, nie tylko poprawienia życiowego rekordu ale do zrozumienia rytmu rzeki, jej kaprysów i życia które w niej tętni... Z czasem rekord staje się mniej ważny a to co piękne trwa i trwać będzie...

• Like 2

Przez pewien czas mieszkałem przez ulice z Liroyem ;) na Sadach.

W tamtych czasach zaglądałem nad Czarna Staszowską telepiąc się PKS-em...

Było wszystko, pstrągi, okonie i szczupaczki się też trafiały, było to 20 lat temu i szkoda, że teraz brzmi to jak wieści z formaliny :(

Ps

Świat jest mały...No i mamy wspólnych znajomych...

Edytowane przez Rheinangler

Ja przed chwilą wróciłem. Tyle, że rzeka mi zamarzła... :rolleyes:

Tak jak Karol napisał, to powoli przestaje być śmieszne.

Zawitaliśmy też nad Wisłę na rekonesans i biorąc pod uwagę to, ile jeszcze śniegu na brzegach leży, a ile wody w korycie już teraz jest - to słabo widzę 1 maja...