David Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Fajnie ze połowiłeś David. Ja na razie tajniaczę, na salmon license zbieram i... czekam na ciepłopolowiles to brzmi dumnie Kuba bardziej popatrzylem i fotki pocykalem, ale nastepnym razem... generalnie ciezko bylo bo susza w kraju i rzeki ledwie wody sacza, no i ta przejzystosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 E, tydzień wcześniej psy z budami przeta rwały Ja póki co kupiłem speyówkę, kupiłem głowicę, czekam na licencję i będe męczyć wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roland79 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 (edytowane) Ja tam widzę Husky Jerka 8cm.Ta wielkość chyba najlepsza na wiosnę. Teraz używam 8 i 10, mniejsze gorsze rezultaty. Edytowane 3 Kwietnia 2013 przez roland79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomus Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Dziś Na rybkach warunki trudne, dużo śniegu na stromych brzegach, łatwo wpaść do wody a trudno cicho podejść do miejscówki... Rybki biorą delikatnie i najwięcej jest puknięć.. No ale coś tam się uwiesiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Gratki po raz kolejny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 (edytowane) Ładny kropasek. Tylko pysk mały, a oko wielkie, dziwak troche. Dziś rano wybrałem się z Radkiem (russian80) na kropki. Jego pierwsze. O 6.30 mielismy się spotkać, a o 7 mielismy być nad wodą. Wstaję, patrze na zegarek 6.45.No tak, zaspałem. Szybki ogar, i o 7 dołączam do Radka i docieramy nad rzekę. Właściwie ciurek niewielki, ale niezwykle urokliwy. Radek potwierdzi! Ruszamy.Dość szybko udaje mi się skusić pierwszego pstrążka (znów na glooga).Potem obaj mamy po wyjsciu do woblera, a ja jednego który wypina się przy lądowaniu na brzeg.Nie jest źle, ale Gość jeszcze bez kontaktu z rybą.Sytuacja się zmienia po założeniu około 5 cm wobka malowanego na okonia, gębalka.W niedługim czasie Radek łowi pierwszego pstrąga. Ni jest duży, ale ile radości dał, widać na zdjęciu. Niestety, chwile po tym z przyczyn niezależnych musimy kończyć. jednak myslę że to nie ostatnia nasza wyprawa, i dobierzemy się nastepnym razem do skóry większym kropkowańcom. ;> Domyślam się, że ryba cieszy, ale trzymajmy się regulaminu... Edytowane 7 Kwietnia 2013 przez Kuballa44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roland79 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Wczorajszy występ na wodzie 2 sztukiEfekt wypasiony tęczak- lecz niestety nie wrócił do swojego miejsca, kotwiczka rozwaliła mu skrzela- szkoda.Drugi tęczak wrócił już na swoje stanowisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 A to regulamin wstawiania zdjęć się zmienił ?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 jeszcze nikt nie zabrał mnie na taką miejscówe jak @kuballa44 naprawde połowy kropków to bajka..a co do zdjecia nie wiem czemu zostało usuniete..jaki regulamin....?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekM Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam mój dzisiejszy kropek.Sprzęt ; Kij Phenix karabella FX 793 kołowrotek Daiwa Certate 2500Wobler P.G Edytowane 7 Kwietnia 2013 przez DarekM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudinho Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 @russian80 regulamin wymiarów ryb zamieszczanych na forum. twój potok był jeszcze w stadium parr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzers Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 (edytowane) Domyślam się, że ryba cieszy, ale trzymajmy się regulaminu... Użytkownik mifek edytował ten post dziś, 12:46 Tym razem o co chodzi ? o nieznajomosc regulaminu i zdziwienie wynikające z Twojej reakcji spodowowanej powyższym... Edytowane 7 Kwietnia 2013 przez mifek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Ten pstrążek chyba 40cm chyba nie miał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomus Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 (edytowane) Gratuluje rybek !!!!Dziś warunki też trudne.. tzn. byłem z dziewczyną..... i ciągle podchodziła bliżej miejscówek. A ja z daleka, skradam się ..... No ale .. wszystkiego nie wypłoszyła i jak rzadko bywa, miałem fotografa Edytowane 7 Kwietnia 2013 przez Tomus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Mea culpa, chciałem tylko pokazać radośc łowcy. No, już bede regulaminowy, sorry mifek. Tomus, ładny, ja w tym roku tez swoją Lady chce zabrać na kropki. Post edytowałem, tak co by nie raził w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrkokosz Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Witam serdecznie. Z wczorajszego wypadu. Pierwszy wyjazd po dość długiej przerwie spowodowanej niesprzyjającą aurą i od razu życióweczka 44 cm .Dla niektórych pewnie "śmieszny" wymiar jednak radości sprawił niemało. Najważniejsze z tego wszystkiego, że w końcu wiosna przyszła (mimo śniegu w tle zdjęcia ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 I na słuszną blaszkę zagryzł. Gratuluję PB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrkokosz Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Dzięki popper. Do tej pory wahadłówki były u mnie jakoś tak zawsze na uboczu. Dopiero w tym sezonie zacząłem częściej nimi łowić i co ciekawe wszystkie tegoroczne pstrągi "padły" właśnie na wahadełka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Panowie gratuluję rybek. U mnie w sobotę jeden spad i jeden niemiarek na brzegu. Jednak poza złowieniem mikro pstrąga i złapaniem zapachu gnojowicy z pól w nozdrza, pozwolił zaobserwować, że wiosna jednak nadchodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 ładna żaba:) wymiarowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 No ładnie Piotrek. Czułem, ze niedziela będzie dobra, gdy od rana błysło słońce. Byłem w sobotę i jasiek mi jedynie skubał 6cm woblera. Witam na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 "i od razu życióweczka 44 cm " no cóż od czegoś trzeba zacząć. Gratuluje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Gratki dla łowców .A u mnie co: krótki wypadzik "do lasu" zaowocował jeszcze zimowym "kropkiem". [u nas co najmniej 0,5 m i w górę śniegu] Takie tam 44 łyknęło wira mojego pomysłu.Oczywiście talonik IV+[do 14 gr.] i "ceratka" 2500 [z żyłką 0,22 ] bardzo ładnie ze sobą współpracowały.Parę bzyknięć kołowrotka i kropek ląduje w podbieraku.Szybka sesja i chlup do wody. P.S. ta moja 13-ka wcale nie jest taka zła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomfish6 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 .A u mnie co: krótki wypadzik "do lasu" zaowocował jeszcze zimowym "kropkiem". [u nas co najmniej 0,5 m i w górę śniegu]Rozumiem że skusił się na mojego woblera, tzn z mojego pudełka A co do samego pstrąga pozazdrościć, ja w sobotę też złowiłem ale takiego w granicach 40 cm max. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 TOFIX99- ładniutki , grubiutki ten twój kropek, widać że zimowa aura mu nie przeszkadza w żerowaniu.Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi