Skocz do zawartości

PSTRĄGI 2013

Sławek

Rekomendowane odpowiedzi

Śliczna ryba.

U mnie w okolicy takich wielkich, czerwonych krop nie miewają.

Wczoraj gabarytowo podobne rybsko odprowadziło mi spokojnie dżiga pod samą szytówkę, zawrócił powolutku (niespłoszył się) i wrócił do swojego dołka ... ech ...

Edytowane przez Kokosz

Dwa dni temu byłem ponownie nad tym samą rzeczką, co poprzednio. Udało mi się złapać 40-staka, jednakże chcąc zrobić zdjęcie na tle wody wyślizgnął mi się i popłynął :) to z tych miłych dla mnie wiadomości, jednakże po drodze spotkałem wędkarza i opowiedział mi trochę o tej wodzie. Mówi, że teraz to jeszcze można coś złapać, ale później jak woda opada, to wydra robi swoje i resztę dokańczają elektrycy.  A jak pstrąg idzie w góre na tarło, to już tam na niego okoliczni mieszkańcy czekają. Ile razy taki pstrąg, słusznych rozmiarów, musiał się wywinąć od wydry, mięsiarzy, wędkarzy? Ciężki los tych naszych pstrągów...

Hell yeah! :) Własnie wróciłem z rybek. Kropki zaczynają już stać w miejscach z szybszą wodą. :D Troche połowiłem, 7 sztuk, wszystkie okołowymiarowe, w tym 3 tęczaki. I tu co mnie ostro zdziwiło, tęczaki łupały z dużo większą energią w woba niż potoki! Jeden jak pieprznął to mi prawie kij z ręki wypadł bo akurat sie zagapiłem na sarnę. :)
I niestety, na koniec zmarnowałem ładnego sporo ponad 40 cm, zmęczony przedzieraniem się przez rzekę, nie zaciąłem... Majtnął łbem dwa razy i pooooszedł...
Wiosna pełną gęba nad wodą. Eh, pozytywnie.
Na koniec, bonus. Jaka to by była wyprawa bez kąpieli błotnej?

PQP7vjK.jpg