Skocz do zawartości

PSTRĄGI 2013

Sławek

Rekomendowane odpowiedzi

Fotki tych rzeczek nadają się idealnie do wątku "Ciurki, siurki i strumyki". Piękny klimacik.

Zawsze będąc w okolicach Mirosławca na urlopie łaziłem albo jeździłem rowerem nad takie ciurki popatrzeć.

Mogę tak całymi godzinami snuć się po lesie i patrzeć, nawet bez kija :)

@Tomas, o kurcze to nie pospałeś zupełnie. Udanych połowów życzę! Powyższe zdjęcia natomiast są przepiękne.

Oj nie pospałem,ale mieliśmy z kumplem fajny dzionek.Dopiero co wróciliśmy,ale było warto.Pstrąga nie złowiłem żadnego,ale cztery zerwałem,ponadto miałem kilka kleni,które o dziwo były jeszcze nie wytarte.A najfajniejsze było to,że wszystkie ryby brały na jednego woblera własnej roboty.Normalnie kiler. :) Kolega,który łowił obok mnie mieszał w pudełku i nic,dopiero jak znalazł w pudełku woblera o podobnej pracy  do mojego jemu też zaczęły się brania.

• 2 tygodnie później...

Witam,

Wczorajszy "brzanowy" zwiad zakonczyl sie dlubaniem pstragow na gumy.

W Pirenejach WIELKA WODA.

Do tego pogoda na windstoper i sympatyczne neopreny 4 mm (burze i nawalnice). Po prostu : koniec czerwca w Hiszpanii :)

pogodynka.JPG

Lunatic na glowce 10 g robil najlepiej na "rzeczce" widocznej w tle (o jakies 150 cm za duza woda jak na te pore roku).

Rybki blade, ale w formie - wnioskujac z ksztaltow . Niezbyt energiczne brania na gume turlana po dnie.

Ponizej najwiekszy z wczoraj wydlubanych .

40tak.JPG

Edytowane przez Guzu
  • Like 5

Cierpliwosc mowia ze popłaca...

Ostatnie wizyty nad "moja" rzeka były ciężkie.

W maju wielka woda i praktycznie bez szans na dojście do rzeki.

W zeszłym tygodniu dalo się cos tam podlubac.

Wczorajsza popoludniowa decyzja żeby znow zawitać przyszla nagle...

I nie wrozyla żeby dalo się cokolwiek "ugrac". Woda znow powinna być gigantyczna.
Wjezdzamy na rewir okazuje się ze jest wyzsza niż bywala ale da się lowic i jest lekko tracona.

Już maszerując nad rzeka stwierdzamy, ze może być grubo. Ze może powodziowa woda, której skutki widać na drzewach przyniosła nowe duże ryby na mój odcinek.

No i przyniosła ;)

Zaliczylem najpiękniejsze pstrągowe popołudnie jakie mnie w zyciu dotad spotkalo.

4 ryby powyżej 50 cm (3 potokowce i jeden teczak).

Do tego kilka 40takow i sporo bran. Wyjsc niemal nie było. Jak ryba ruszala do przynęty to ja kasowala .

Pstragi w formie i kondycji celującej.

Zreszta zobaczcie kilka fotek sami :)

55tak_3.JPG

55tak.JPG

To najwieksza ryba dnia wczorajszego. 55 cm.

Ponizej inny 50tak. Niestety na zdjęciach nie wyszedł jego piękny amarantowy kolor. Szata i ilość kropek wprawily mnie w osłupienie.

Na moim odcinku nigdy dotad takich pstragow nie było...

50tak%25201.JPG

Dziekuje Ewarystowi za 2 super intensywne dni uganiania się za katalońskimi pstrągami...i za fotki wczorajsze :)

Pozdrawiam

Guzu

• Like 8

Watpie bym mial okazje poprawic swoj wynik wczorajszy - poprzeczka zostala wysoko wywindowana ....

Na jeziorku mielismy okazje sprawdzic sie w poniedzialek...

P1020317.JPG

Woda w kolorze ktorego nie ma ;)  (cofka tej gorskiej zaporowki na fotce ponizej) .

P1020314.JPG

Ogolne warunki w  tej magicznej okolicy na pograniczu 2000 metrow npm przyprawialy o miekkie nogi.

P1020310.JPG

P1020338.JPG

A rybki obzarte az trzeszczaly ;)

piren.JPG

• Like 3