flpbl Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 @Tomas, o kurcze to nie pospałeś zupełnie. Udanych połowów życzę! Powyższe zdjęcia natomiast są przepiękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Mnie dzisiaj deszcz znad wody zgonił . Na zero . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 hahah kużwa to widze że nie jestem sam Waldku ja też dopiero wróciłem i goowno złapałem :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Fotki tych rzeczek nadają się idealnie do wątku "Ciurki, siurki i strumyki". Piękny klimacik.Zawsze będąc w okolicach Mirosławca na urlopie łaziłem albo jeździłem rowerem nad takie ciurki popatrzeć.Mogę tak całymi godzinami snuć się po lesie i patrzeć, nawet bez kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 @Tomas, o kurcze to nie pospałeś zupełnie. Udanych połowów życzę! Powyższe zdjęcia natomiast są przepiękne.Oj nie pospałem,ale mieliśmy z kumplem fajny dzionek.Dopiero co wróciliśmy,ale było warto.Pstrąga nie złowiłem żadnego,ale cztery zerwałem,ponadto miałem kilka kleni,które o dziwo były jeszcze nie wytarte.A najfajniejsze było to,że wszystkie ryby brały na jednego woblera własnej roboty.Normalnie kiler. Kolega,który łowił obok mnie mieszał w pudełku i nic,dopiero jak znalazł w pudełku woblera o podobnej pracy do mojego jemu też zaczęły się brania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamek Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 (edytowane) 50 cm na wahadłowke rybka z jeziora. Edytowane 3 Czerwca 2013 przez adamek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Adam, ten piękny kropas, to do rubryki przyłowy raczej Pewnie za szczupłym śmigałeś tym wahadełkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamek Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Dzęki Waldek. A no za szczupłym smigałem ale w jeziorku pływaja ładne pstragi i polubiły moje wahadełko mam nadzieje ze jeszcze nie raz bede miał taki przyłow. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamek Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Wczoraj krutkie dwie godzinki łowienia i jeden sie trafił nieduży ale i tak cieszy. Może jutro cos wiekszego sie trafi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rhyacophila Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Dzisiejsze pstrągo-lipieniowanie, ryby niestety nie spełniają wymogów regulaminu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 ale okoliczności przyrody spełniają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 i jak zwykle piękny sprzęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 (edytowane) Na dwie godzinki wyskoczyłem nad wodę, trochę pstrągów wyjąłem, w tym jedną czterdziestkę. Prawie wszystkie ryby wzięły na własnoręcznie klepaną wahadłówkę. Edytowane 16 Czerwca 2013 przez marekn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 (edytowane) Witam,Wczorajszy "brzanowy" zwiad zakonczyl sie dlubaniem pstragow na gumy. W Pirenejach WIELKA WODA.Do tego pogoda na windstoper i sympatyczne neopreny 4 mm (burze i nawalnice). Po prostu : koniec czerwca w Hiszpanii Lunatic na glowce 10 g robil najlepiej na "rzeczce" widocznej w tle (o jakies 150 cm za duza woda jak na te pore roku). Rybki blade, ale w formie - wnioskujac z ksztaltow . Niezbyt energiczne brania na gume turlana po dnie. Ponizej najwiekszy z wczoraj wydlubanych . Edytowane 19 Czerwca 2013 przez Guzu 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manonegra13 Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Fajna fota widać jakby się trąba powietrzna zbierała. Bravo za wytrwałość w tych extremalnych warunkach, jak widać efekt jakiś był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROKERS Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 (edytowane) niezłe fotki Edytowane 22 Czerwca 2013 przez ROKERS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Hmmm, Rokers chciałem zobaczyć i zniknęło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Pieknie Daniel graty ,Ty znowu (tutaj) czy jeszcze tutaj !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Znow i jeszcze kilka dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Cierpliwosc mowia ze popłaca...Ostatnie wizyty nad "moja" rzeka były ciężkie.W maju wielka woda i praktycznie bez szans na dojście do rzeki.W zeszłym tygodniu dalo się cos tam podlubac.Wczorajsza popoludniowa decyzja żeby znow zawitać przyszla nagle...I nie wrozyla żeby dalo się cokolwiek "ugrac". Woda znow powinna być gigantyczna.Wjezdzamy na rewir okazuje się ze jest wyzsza niż bywala ale da się lowic i jest lekko tracona.Już maszerując nad rzeka stwierdzamy, ze może być grubo. Ze może powodziowa woda, której skutki widać na drzewach przyniosła nowe duże ryby na mój odcinek.No i przyniosła Zaliczylem najpiękniejsze pstrągowe popołudnie jakie mnie w zyciu dotad spotkalo.4 ryby powyżej 50 cm (3 potokowce i jeden teczak).Do tego kilka 40takow i sporo bran. Wyjsc niemal nie było. Jak ryba ruszala do przynęty to ja kasowala .Pstragi w formie i kondycji celującej.Zreszta zobaczcie kilka fotek sami To najwieksza ryba dnia wczorajszego. 55 cm. Ponizej inny 50tak. Niestety na zdjęciach nie wyszedł jego piękny amarantowy kolor. Szata i ilość kropek wprawily mnie w osłupienie.Na moim odcinku nigdy dotad takich pstragow nie było... Dziekuje Ewarystowi za 2 super intensywne dni uganiania się za katalońskimi pstrągami...i za fotki wczorajsze Pozdrawiam Guzu 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Piękne. Mieliśmy kiedyś z Harrym taki dzień na otwartej wodzie - po 4 ryby 50+ na łba. Jest co wspominać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Piekne,prawdziwe brown'y ciut nie feroxy.... Graty. Tez kiedyś na jednym jeziorku w PL wytachałem 5 pięćdziesiątek jednego dnia,a na deser ze smętnie powiewającą linka zostawił mnie gruby tęczor + - 70cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Danielu, szacun. Piękne, grube, zdrowe dzikusy. Fantastyczne ryby i wynik godny pozazdroszczenia! Coś tylko za mało uśmiechów na fotach.... Czekamy, co tam @Efex pokaże PozdrówkaKamil 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Watpie bym mial okazje poprawic swoj wynik wczorajszy - poprzeczka zostala wysoko wywindowana .... Na jeziorku mielismy okazje sprawdzic sie w poniedzialek... Woda w kolorze ktorego nie ma (cofka tej gorskiej zaporowki na fotce ponizej) . Ogolne warunki w tej magicznej okolicy na pograniczu 2000 metrow npm przyprawialy o miekkie nogi. A rybki obzarte az trzeszczaly 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Nie ma sprawiedliwości na tym świecie Ale już niedługo - zemszczę się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi