Skocz do zawartości

PSTRĄGI 2013

Sławek

Rekomendowane odpowiedzi

Pochwal się Harjer z czym jedziesz na nyskie brzany.

A czym tu się chwalić!? :) Każdy kto "poluje" na brzanę wie, że bez mocnego zestawu tej "królowej rzek" nie wyciągniesz z dna,  z pośród kamieni!, a lekki zestaw połamiesz! :D

Lecz, jak tak bardzo "prowokujesz" mnie do odpowiedzi, (choć to nie ten dział i wątek, bo jest spec. strona poświęcona brzanie!) ;) to z info. powiem Ci, że używam spinningu takiego, którym łowię szczupaki i sandacze - mocnego. Kijek m-ki KONGER World Champion Classic 300, c.w. 10-35g., plecionki 14 i mocnego kołowrotka Cormorana Black Mastera 3000.

Używam do połowów brzany swoich woblerów tonących o dł. od 5 - 8 cm. ;) .

Pozdrawiam

Witam !

Pod koniec sezonu prawie że pstrągowego , bo to już ostatni wyjazd mój raczej na tą piękną rybę udało mi się skusić swój rekord , troszkę brakowało do 5 z przodu...

Ryba złowiona na woblera FishB

post-52347-0-00849100-1375131874_thumb.jpg

post-52347-0-28486400-1375131881_thumb.jpg

post-52347-0-73506200-1375131883_thumb.jpg

post-52347-0-28247200-1375131886_thumb.jpg

Edytowane przez tomfish6
  • Like 3

Witam wszystkich forumowiczów .

Jest to mój pierwszy post więc postanowiłem wskoczyć troszkę na ostro ze zdjęciem mojego Kropka z zimnej wody jeziora Pingvetlir w Islandii.

Kropek na oko miał 75 cm i około 6.5 / 7 kilo wagi . Złowiony na Blaszkę Pana Pawła Nadrowskiego .

Dzięki i pozdrawiam.

Łukasz.

post-53702-0-51787300-1375467603_thumb.jpg

post-53702-0-36596700-1375467618_thumb.jpg

• Like 1

Ta akurat pierwsza . Standardowo kropki które łapię to między 35 cm / 55 cm . Choć tych dużych też tu nie brakuje . A na muchę próbuję od tego roku lecz to dla zabawy , jednak wole spining jest mi wygodniej .

Pozdrawiam .

Talib

@Talib pozamiatał wątek....

Ależ locha, cos pięknego, Nie jestem w stanie sobie wyobrazić jak tototo walczy :)

Gratulacje najszczersze !!! :)

10 minut zabawy .

Za to mój znajomy ustanowił nowy rekord w zeszłym roku . Na muchę z przyponem 0.16 wyjął kropka  ponad 8 kg. To jest wyczyn .Do dziś nie mogę z podziwu wyjść .

Witam Forumowiczów po 45 dniowej nieobecności wracam do łowienia i rzeka daje mi piękną rybkę 46 cm smile.png

C&R

Śliczna ryba.Ja wczoraj na około 5 godzin łowienia przy ciągle padającym dość silnym deszczu zaliczyłem dwa pstrążki,niestety nic okazałego.Miałem kontakt z większym pstrągiem,niestety po kilku wyjściach do woblerów w końcu zrezygnował i się schował.Ale do końca sierpnia jeszcze parę dni zostało... :D