Skocz do zawartości

PSTRĄGI 2013

Sławek

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym raczej probowal go dorwac jak wyjdze z zajmowanego stanowiska, bardzo wczesny ranek, pozny wieczor. Nie bedzie tam stal caly czas. 

Bujo

Słusznie Bujo  prawi-bądź tam o świcie!!!.Nie sądzę aby opuszczał stanowisko,ale pora dnia jest decydująca.Zaprawdę powiadam Ci-bądź tam o świcie!!! :)

Witam,

Dokładam fotkę z kolejnym tęczakiem z rzeki Segre.

Uderzył w silnym nurcie w mepps'a black furry czarny plus

czerwone kropki z jednym bezzadziorowym hakiem.

Niestety na tym odcinku rzeki coraz częściej wchodzą zandery,

których nie powinno tam być. Być może w przyszłości będziemy

tam łowić coraz mniej pstrągów,sandacze wchodzą w płytką górską

rzekę jak szarańcza i pożerają wszystko co sie rusza.

Taki jest efekt ingerowania ludzi w ekosystem.

Pozdrawiam

Kijek st.croix triumph,kręcioł twin power C3000SDH,żyłka varivas trout.

post-50476-0-02064400-1377868373_thumb.jpg

• Like 1

Daniel,- jak dostałem sms-a od Ciebie to właśnie oglądałem  z Oscarem pląsające klenie i liczyłem jak zawsze leżące sandacze w swoich dołkach,- w rzeczce pod moimi oknami...

Ale po cichu już się cieszyłem zobaczyć te fotki w wątku i teraz wytrzeszczając gały je oglądam  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Wielkie gratulacje za piękne ryby, piękne chwile w nie mniej pięknym otoczeniu!!!!

• Like 1

Jejku, jejku! - śliczne kropki! :) i jak widać wspaniała rzeka. Jaka szkoda, że w naszych wodach pstrągi nie mogą osiągnąć tak wspaniałych wymiarów. Oczywiście - nie wszędzie. Gdybyśmy wszyscy stosowali zasadę: "złów i wypuść" także moglibyśmy się tak cieszyć.

Tylko zazdrościć takich połowów i tych wspaniałych wrażeń.

Pozdrawiam

Harjer :)

• Like 1

Dziękuję za gratulacje
Dla mnie, poczatkujacego pstragarza, satysfakcja jest szczegolna. Znalazłem ten odcinek sam podczas poznawania rzeki metoda marszu :)
Na tym odcinku złapałem pierwsze pstragi w życiu. Od początku wierzyłem w wyjątkowość tego fragmentu rzeki. Podroze na inne wody a szczególnie wyniki potwierdziły w moich oczach ocenę z pierwszej wizyty nad ta woda.

Pozdrawiam

Edytowane przez Guzu

Mój dzisiejszy (chyba ostatni w tym sezonie) wygląda jak narybek, przy tych klocach powyżej ...

b998936c45a9712dmed.jpg

P.S.

Guzu, gratuluje takich rybsk na końcu wędki i niezdrowo zazdraszam.

Ja miałem swoje "5 minut" trzy lata temu. Najpierw potok 52 cm(poprawiona życiówka o 7 cm)  i za 40 minut 62 cm (po tym zwinąłem sprzęt i posiedziałem sobie nad wodą i czekałem aż adrenalina puści :) ).

• Like 1

Po wczorajszym "poranku symfonicznym" apetyt byl na wiecej ;)

Poranek nie przyniosl NIC. Jakies tam odprowadzenia rybek "akwariowych". Miejscowki swiecily pustkami. Tylko brzana wziela i zjadla minnowa 7 niszczac przednia kotwice przy probie zatrzymania pierwszego odjazdu w kierunku zatopionych skal...

Ale potem sie cos odblokowalo i troche sie dzialo.

Jedna ryba godna .Kasownik spod wodospadu :

P1020856.JPG

Wzial w kipieli niemal przy wpadnieciu wobka do wody. Rowno 50 cm.

500.JPG

Sprzet : St Croix SCV by Otterods, Daiwa HC 2500RH, plecionka stren 14 lb + przypon FC 0,285 mm

Pozdrawiam

Guzu

• Like 6

Boże jak ja Tobie Daniel zazdraszczam tak rybnej wody :P

Gratuluje też kapitalnych lorbasów ;) z tak pięknej rzeczki :)

Kropki to choroba nieuleczalna więc uważaj Daniel :P  :lol:  :lol:  :lol:

Edytowane przez Karol Krause