Skocz do zawartości

PSTRĄGI 2013

Sławek

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Wcześniej nie było czasu , korzystając z wolnej chwili również chciałem się pochwalić . Ostatni wypad sezonu pstrągowego i proszę :

Sprzęcik - Spin na blanku muchowym 2-10g - młynek Daiwa Caldia 2012 żyłka 0.16 - Ale była jazda nie zapomnę dłuugo !

i6ut.jpg

• Like 2

• 1 miesiąc temu...

Sezon potokowcow dobiegl u mnie do konca.

Wyjatkowy, pierwszy, obfitujacy w nauke sezon zakonczylem z kilka ladnymi rybami na koncie.

Wiele sie nauczylem i chyba juz bezpowrotnie przepadlem w wedkarstwie pstragowym.

Kilka ryb mialem okazje w tym watku pokazac, teraz na zakonczenie moj aktualny rekord zyciowy w pstragu potokowym.

Ryba zlapana pod koniec wrzesnia. Hol dostarczyl wielu emocji. Sila i masa ryby uniemozliwily zatrzymanie jej w bystrym nurcie i zafundowala mi 200 metrowy bieg w dol rzeki na spokojniejszy fragment, gdzie dokonczylismy walke.

Po kilku zdjeciach oczywiscie wrocila w doskonalej kondycji do wody.

Doswiadczenia znad wody zaowocowaly nowymi zalozeniami jak chodzi o sprzet na nowy sezon 2014. Ale o tym to juz w innym miejscu.

Pozdrawiam

Guzu

67_001.JPG

• Like 21

Żołna spogląda mi przez ramię i komentuje zdjęcie:
- Ale predator!
- Nooo, największy jakiego złowił w tym roku - odpowiadam.
- Ale ja mówię o tym chłopaku..

:lol: :P  :D  rzecz była o minie, żeby jasność ;)

Śliczne kropy i to w pierwszym sezonie jak piszesz Guzu, ciekawe więc co dalej.
Z taką wodą nie wiem, czy miałbym motywację pływać za sumem, może czasem dla odmiany...

Przy okazji gratuluję innym Kolegom wyników kropkowych w tym roku.

Pozdrawiam
Grzesiek

• Like 1

Niesamowita locha! Miałem przyjemność holowania tęczaka 2cm krótszego, ale to w stojącej wodzie. Próbuję sobie wyobrazić, co taka ryba robiła w nurcie głównej rzeki, ale to chyba rzeczywiście trzeba przeżyć! :) Ogromne gratulacje!

Pozdrówka

Kamil

• Like 1

Czy pstrąg mający 76 cm po 40 minutowym holu ma szanse na przeżycie? Zestaw na lipienia wziął na nimfę, hak bez zadziorów, wypięty w wodzie i nie wyciągany z niej, Reanimowany przód tył w wodzie trzymamy za ogon. ( Oczywiście odpłynął ale czy ma szanse na przeżycie po takim długim holu?)

Raczej bez większego problemu.

Tak myślę.

Temperatura wody nie za wysoka. Ryba silna, skoro dorosła do takich gabarytów.

No, pod warunkiem, że jakaś wydra go nie "ustrzeli".

Gratuluję okazu. Szkoda, że trochę poza regulaminem....ale jednak okaz.