Bujo Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Witam, Guzu- gratuluje pieknych ryb. Pare razy przejezdzalem przez pireneje w drodze do Barcelony i widoki byly przepiekne, rzeki az pachnialy pieknymi rybami i jak widac nie mylilem sie Bujo P.S. Ciekawe kiedy zaczniesz lowic na muche :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 U nas to się trzeba napocić by takiego pięćdziesiątaka złapać. A tam proszę, co wyjazd to pięćdziesiątak. Normalnie skręca mnie jak kolejny czterdziestak ląduje na brzegu, z drugiej jednak strony niektórzy i czterdziestaków w wodzie nie widzieli, nie wiadomo czy się cieszyć czy smucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Cieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Przy odrobinie szczescia i mocnym zestawie dlaczego nie. Ja po raz kolejny jade dokladnie w to samo miejsce, tam mam najwieksze szanse bo znam wode. Pamietasz gdy pokazywalem ci jak przemieszczaja sie ryby na lowisku? Ponad 100 metrow wody a ida tylko dwoma rynnami. Ja bym mimo wszystko szukal rzek gdzie ruszaja na tarlo, latwiej je zlowic, kazdego dnia trzeba byc nad woda od 10 do 2-3 w nocy a jak zaczyna siapic i chmury to juz obowiazkowo. Zawsze przy takiej pogodzie ryby sie ruszaly i widac je bylo nawet na jeziorze, takie potezne rypniecia, ciezko pomylic z czymkolwiek innym. I wezcie ze soba jankesy fluo 7.5 cm, nie bedziecie zalowac Bujo Zmierzamy łowić nocą w stefie przypowierzchniowej, na rafach, w brzegach, przy ujściach, w potokach w odcinkach przyujściowych (także z rzutu) oraz głęboko w dzień na plosie (DR, dopalacze, flashery i dodgery). Spodziewamy się przyłowów w postaci dużych szczupaków - sprzęt mamy raczej mocny. Ale niestety praktycznie zerową znajomość wody - jak zwykle Stąd wątpliwości i obawy o wynik. Gdybyśmy jechali w zeszłoroczne miejsce - wiedziałbym, jak się dobrać do "moich" kabanosków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Witam, W dzien powinniscie zobaczyc te ryby na sondzie. Stoja raczej w grupach po kilka sztuk, na przynety nie reaguja. Trzeba znalesc plytka rafe w poblizu i tam probowac. Na trolingowaniu sie nie znam, nie moja metoda wiec nic nie podpowiem. Wiem tylko ze trafiaja sie potezne palie, takie do 8-9 kg, musza byc drapiezne jak pstragi bo owadami by sie tak nie upasly Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Daniel, pięknie łowisz...Gratulacje! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 U nas to się trzeba napocić by takiego pięćdziesiątaka złapać. A tam proszę, co wyjazd to pięćdziesiątak. Normalnie skręca mnie jak kolejny czterdziestak ląduje na brzegu, z drugiej jednak strony niektórzy i czterdziestaków w wodzie nie widzieli, nie wiadomo czy się cieszyć czy smucić.Przepraszam na wstępie ze łapie ryby i je pokazuje na forum. Nie chce być winnym skrętu Twoich kiszek.Natomiast jak chodzi o pstragi toW Hiszpanii nie masz szans się spocic. Ja niemal wszystkie złapałem bez wysiadania z auta! Szczególnie że wysiadac sie nie chce przy 28 stopniach, tak jak dzisiaj. ..Bujo- na muchę nie mam niestety czasu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 no tak nie ma to jak polow na bolonke przez okno klimatyzowanego auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Przepraszam na wstępie ze łapie ryby i je pokazuje na forum. Nie chce być winnym skrętu Twoich kiszek.Natomiast jak chodzi o pstragi toW Hiszpanii nie masz szans się spocic. Ja niemal wszystkie złapałem bez wysiadania z auta! Szczególnie że wysiadac sie nie chce przy 28 stopniach, tak jak dzisiaj. ..Bujo- na muchę nie mam niestety czasu.Kolego chyba mnie nie zrozumiałeś. O skręcaniu pisałem w kontekście swoich czterdziestaków, bo gdy wyjeżdżam na pstrągi to marzy mi się co najmniej pięćdziesiątak. Może gdyby były to pierwsze pstrągi pewnie bym się cieszył jednak po paru latach przerzucania ryb w przedziale 40-50 cm chce się większych. Jednak co zrobić jak większe są jak Yeti, niby wszyscy słyszeli ale tak na prawdę nikt ich nie widział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Kolego chyba mnie nie zrozumiałeś. O skręcaniu pisałem w kontekście swoich czterdziestaków, bo gdy wyjeżdżam na pstrągi to marzy mi się co najmniej pięćdziesiątak. Może gdyby były to pierwsze pstrągi pewnie bym się cieszył jednak po paru latach przerzucania ryb w przedziale 40-50 cm chce się większych. Jednak co zrobić jak większe są jak Yeti, niby wszyscy słyszeli ale tak na prawdę nikt ich nie widział. Jechac tam gdzie wystepuja w ilosciach pozwalajacych realnie myslec o ich zlowieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Kolego chyba mnie nie zrozumiałeś. O skręcaniu pisałem w kontekście swoich czterdziestaków, bo gdy wyjeżdżam na pstrągi to marzy mi się co najmniej pięćdziesiątak. Może gdyby były to pierwsze pstrągi pewnie bym się cieszył jednak po paru latach przerzucania ryb w przedziale 40-50 cm chce się większych. Jednak co zrobić jak większe są jak Yeti, niby wszyscy słyszeli ale tak na prawdę nikt ich nie widział. Nie zrozumialem.Ale juz rozumiem. Dziekuje za wyjasnienie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Kolego chyba mnie nie zrozumiałeś. O skręcaniu pisałem w kontekście swoich czterdziestaków, bo gdy wyjeżdżam na pstrągi to marzy mi się co najmniej pięćdziesiątak. Może gdyby były to pierwsze pstrągi pewnie bym się cieszył jednak po paru latach przerzucania ryb w przedziale 40-50 cm chce się większych. Jednak co zrobić jak większe są jak Yeti, niby wszyscy słyszeli ale tak na prawdę nikt ich nie widział. @Andru77 akurat w Twoich rejonach jest zdecydowanie łatwiej o kabana niż w reszcie kraju. Na Mazowszu braniem 30'aka ludzie się podniecają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Cześć wszystkim Miałem szczęście robić Danielowi zdjęcia z jego rybami. Tego popołudnia nie złowiłem ani jednej ryby. Za to dzięki złym butom cały czas walczyłem o życie na śliskich kamieniach. Skąpałem się 3 razy z czego raz po szyję. To była pierwsza kąpiel po 10 minutach łowienia.. Łowiłem pstrągi w kilku rzekach na tym kontynencie - ta jest zdecydowanie najtrudniejszą z jaką miałem okazję się zmierzyć. Tym większy szacun dla Daniela za jego wyniki. Sam dobrał najlepszą taktykę na to łowisko. Ja z moimi przyzwyczajeniami znad polskich rzeczek poniosłem sromotną klęskę.. Daniel - gratulacje i podziękowania za wspólny czas. Pozdrawiam Ewaryst 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 @Andru77 akurat w Twoich rejonach jest zdecydowanie łatwiej o kabana niż w reszcie kraju. Na Mazowszu braniem 30'aka ludzie się podniecają...Nie twierdzę, że jest inaczej. Myślę jednak, że to też się zmieni i będzie jak wszędzie. W Turzyńcu chcą budować MEWkę, przed Szczebrzeszynem zalew(w następnym tygodniu ma być w tej sprawie spotkanie z burmistrzem Szczebrzeszyna) zanim złapię 60+ to wody górskie przestaną istnieć na Roztoczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 (edytowane) Muszę przyznać, że zarówno zdjęcia Daniela z rybami jak i nasze rozmowy przekonują mnie do tego, że czasem warto połowić z kimś, z kimś kto patrzy szeroko otwartymi oczami na wodę, kto próbuje swoich pomysłów, angażuje swoje doświadczenia z "innego' łowienia.Tak więc moje zamiłowanie do samotnego łowienia w kontakcie z takimi wędkarzami jak Daniel gdzieś ulatuje,- cieszę się już Daniel na nasze spotkanie nad Renem Edytowane 28 Czerwca 2013 przez Rheinangler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mielony Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 A to ja też może dodam mojego dzisiejszego pstrąga na Bukowej.Kijek Mistrall Amundson 2.44 5-25g Tica Libra 2500 PP 0.10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Erin Opublikowano 2 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 http://www.grodzkie.pl/forums/viewtopic.php?f=2&t=704&sid=aaaf8ed31d4ae406651a2a26162f38eb Tak się w Polsze gospodaruje na legendarnych pstrągowych rzekach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 2 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 http://www.grodzkie.pl/forums/viewtopic.php?f=2&t=704&sid=aaaf8ed31d4ae406651a2a26162f38eb Tak się w Polsze gospodaruje na legendarnych pstrągowych rzekach. Śliczny odcinek pstrągowo-lipieniowy pod topór ... nie rozumiem tego ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Jeszcze wyprostują i skanalizują odcinek od Marciszowa, do Jeleniej Góry i będę łowił na "drgającą muchówkę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekM Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 (edytowane) Dzisiejszy dzikus z małej rzeczki w samo południe.Sprzęt kij CD XLS 2.13 3-14gr 10lbDaiwa Luvias 2506 wobler lipowa uklejka A.L Edytowane 5 Lipca 2013 przez DarekM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Ślicznota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Śiczności kropkowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekM Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Był jeszcze jeden gruby dzikus ,ale niechciał przypozować do fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Dzisiejszy dzikus z małej rzeczki w samo południe.Sprzęt kij CD XLS 2.13 3-14gr 10lbDaiwa Luvias 2506 wobler lipowa uklejka A.LDostrzegam mój niemały wkład w powstanie tej fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 pewnie mówisz o 'kiju' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi