PAMPUCH71 Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 @Pampuch mówi że jazie 50+ to chwast więc wstawiam takiego nieboraczka oczywiście to był żart,choć nie wszyscy tak to traktują.Z daleka to wyglądał jak lipień których troszkę się trafia na tym odcinku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Szkoda, ze durnie pakuja jazie do plekacow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Szkoda, ze durnie pakuja jazie do plekacow...Zaraz durnie ...W ocet i się nada dla "śwagra" pod księżycówę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Szkoda, ze durnie pakuja jazie do plekacow...Maciek, to prawda, że jazie lądują w plecakach jako piękne płocie.Na "Kleniu Widawy 2012" zwróciłem uwagę idąc brzegiem rzeki takiemu miejscowemu, żeby te niewymiarowe jazie wypuścił, bo zaraz będą szli sędziowie i SSR i tak się chłop wystrachał, że nawet te wymiarowe z reklamówki wypełnionej wodą wyrzucił i sp...lił z nad rzeczki.Taki mój mały sukces w starciu z kłusolami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 27 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Niestety na niektórych rzekach zacznie się przedtarłowa rzeź jazi. Smutne to dobrze, że choć niektóre wracają do wody. Mam prośbę do osób łowiących jazie w tym okresie potrzebuję trochę informacji na temat wielkości ryb, które są łowione w okresie od 15 marca do końca miesiąca (oczywiście na priv). Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 fajny jasiek...pogratulować... a te informacje o wielkościach ryb potrzebne w celach przeprowadzenia jakiś statystyk,badań itp..?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 @Skałka tu nie ma kompromisów i wywodów etycznych lepiej idź i kuj ile wlezie. Inny przyjdzie i zapakuje ile wlezie. Tego samego jazia trudno 2 razy w krótkim lub dłuższym czasie złowić ponownie. Co do tarła ... zmęczenie nie dyskwalifikuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 27 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 (edytowane) Nie chodzi o etykę (ten temat uważam za zamknięty) tylko o informacje, które pozwolą na uzasadnienie wniosku o podwyższenie wymiaru ochronnego jazia. Pozdrawiam Edytowane 27 Lutego 2013 przez skalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Ja bym podniósł wymiar ochronny na 90cm. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 (edytowane) Ja bym podniósł wymiar ochronny na 90cm. Dokładnie i to by zamknęło temat zabierania tej pięknej sportowej ryby. Haha Edytowane 27 Lutego 2013 przez sol321 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 (edytowane) Ja bym był nawet za zakazem zabierania ryb do domu z kazdego gatunku i koniec . Łowić ile sie podoba , gdzie sie podoba i jak sie podoba ale nie zabierac do domu . Edytowane 27 Lutego 2013 przez RafałWrocław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Ja bym był nawet za zakazem zabierania ryb do domu z kazdego gatunku i koniec . Łowić ile sie podoba , gdzie sie podoba i jak sie podoba ale nie zabierac do domu . Niech żyją sumiki karłowate!!! PozdrawiamSalmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Niech żyją sumiki karłowate!!! PozdrawiamSalmo Za bardzo do serca sobie moje slowa bierzesz chodzi mi o gatunki rodzime Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 27 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Niech będzie można zabrać rybę do domu ale tylko na chwilę, a potem odnieść do jej domu. Tak na poważnie radykalne zmiany nie znajdują aprobaty u większości. Metoda drobnych kroczków sprawdza się najlepiej (wiem, że te zmiany powinny zachodzić szybciej ale tak przynajmniej zachodzą). Te informacje dotyczące wielkości ryb łowionych w podanym okresie bardzo mi pomogą. Nie wiem dokładnie czy mój plan uzasadnienia wniosku jest dobry będę musiał to jeszcze skonsultować z osobami bardziej zorientowanymi w biologii ryb ale jestem dobrej myśli. Temu gatunkowi (innym też) należny się wyższy wymiar. Trzeba powoli odchodzić od stereotypu wędkarza żywiciela rodziny (sąsiadów, ciociów i kotów). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Napisz im że jak nie podniosą wymiaru to wylecą w powietrze.Może i da się coś zmienić w regulaminie ale mentalności mięsiarzy chyba nie.Wrona,skowronkiem nie zdechnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 27 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Tomy obserwuję zmiany jakie zachodzą w moim okręgu i uważam, że są one możliwe przy odrobinie konsekwencji i dobrej woli jeszcze trzy lata temu jak ktoś mówił o odcinkach NK to wszyscy patrzyli na niego jak na wariata. W chwili obecnej funkcjonuje ich kilka i to nie tylko na papierze (ludzie stosują się do regulaminu, a łamanie go to wyjątki). Tak samo z podniesieniem wymiaru na okonia, Lublin był jednym z pierwszych okręgów. Wiem, że od przepisu do życia długa droga ale zawsze trzeba zrobić ten pierwszy krok. Pozdrawiam idę spać jutro przed pracą czekają na mnie jazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Napisz im że jak nie podniosą wymiaru to wylecą w powietrze.Może i da się coś zmienić w regulaminie ale mentalności mięsiarzy chyba nie.Wrona,skowronkiem nie zdechnie. Racja ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Za bardzo do serca sobie moje slowa bierzesz chodzi mi o gatunki rodzime Durnot nie biorę sobie do serca PozdrawiamSalmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 28 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 (edytowane) Panowie to jest temat dotyczący innego gatunku. Przed pracą.Pozdrawiam Edytowane 28 Lutego 2013 przez skalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 jak wczoraj powiedział (jutro rano czekają na mnie rybki) tak dzisiaj zrobił piękny jasiek... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 @skalka - tak z rana? Z wyboru (z musu), czy dlatego, że tak biorą? Na (przed)wiosenne jazie zwykle chodzę popołudniami, może trzeba zmienić przyzwyczajenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 28 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Kiedy mam czas raz z rano raz z wieczora pewnie ma to jakieś znaczenie ale najważniejsze być nad wodą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Czy ktoś łowi obecnie z powodzeniem Jazie w bugu?Jestem ciekaw czy należy szukać ich w dopływach np. Liwiec czy w też w samym Bugu mogę liczyć na aktywność tego gatunku.Mam zamiar zacząć od przyszłego tygodnia bo zlodowacenie na moim odcinku zaczyna ustępować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Czy ktoś łowi obecnie z powodzeniem Jazie w bugu?Jestem ciekaw czy należy szukać ich w dopływach np. Liwiec czy w też w samym Bugu mogę liczyć na aktywność tego gatunku.Mam zamiar zacząć od przyszłego tygodnia bo zlodowacenie na moim odcinku zaczyna ustępować W Bugu pewnie ciężko je będzie teraz znaleźć ,puźniej (oczywiście po tarle) pewnie będą przy trawach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Więc lepiej może spróbować w Liwcu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi