Skocz do zawartości

Jazie 2013

skalka

Rekomendowane odpowiedzi

No piękne te Wasze jazie:) Gratuluję pięknych chwil spędzonych nad wodą. I ja dziś spędziłem dzień nad wodą. Kilkadziesiąt brań, kilkanaście ryb zapozowało do zdjęć. Dziś trafiłem w końcu na te "większe" na maj małej rzece. W sumie najwięcej było 30 cm jaźków. Ale usiadło też kilka takich do 40+.

s0zmniejszaczpls1700010.jpg

Sprawdziły się robione tej zimy smużaki. Jazie zbierały je tuż przy burcie na spokojnej wodzie.

s0zmniejszaczpls1700016.jpg

s0zmniejszaczpls1710003.jpg

dziękuję Panowie za dobre słowo... :) Sebastian,mam nadzieję,że trafimy takie na wspólnych łowach... ;) Sławek dziękuję,ale do Twoich osiągnięć daleka jeszcze droga.... :) pzdr

Edytowane przez krystiano1981r

No widzę że wczorajsze sugestie na priv. nie poszły w las.

Gratuluję

dziękuję,starałem się wyłapać wszystkie cenne informacje... :) w pewnym stopniu się udało... :) jednak beż odpowiednio skonstruowanej i skutecznej przynęty nie wiele bym zdziałał... B) pzdr

Ależ piękne te Wasze "złote" rybki. Szczere gratulacje z pięknych chwil nad wodą. I ja wczoraj połowiłem na moim małym kanale:) Głównie na agresty.

Zauważyłem, że jazie z większych rzek są  szersze i bardziej krępe. Na tej rzeczce gdzie łowię, jaśki są długie ale smuklejsze. Czym to może być spowodowane?Tu np taki 40-tak. Długi a wąski.

s0zmniejszaczpls1710097.jpg

s0zmniejszaczpls1720004.jpg

Kanał... Boże broń od meliorantów!

Gratuluję ryb.

Pozdrawiam

Salmo

A jeszcze rok temu to była piękna, dzika rzeka. Dorwali się do wszystkich rzeczek u mnie w okolicy już. Obwarowany ten strumyk wałami na 3 metry w górę :( Przerost formy nad treścią, bo w około łąki i tereny zalewowe. Śpieszmy się łowić ryby, tak szybko meliorują rzeki. Gdyby nie ryby to pewnie tego kanału bym w ogóle nie odwiedzał.

s0zmniejszaczpls1710060.jpg

Edytowane przez iwedkuje