guciolucky Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 podwójnie wspominać . Bardzo śmieszne ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 (edytowane) ... i u mnie się ruszyły, wczoraj 6 szt ale o dziwo na mniejsze niż zwykle przynęty 6cm Wideł rządził niepodzielnie na zmiane z sieczką Tomy-ego ale pozostałem przy Widle bo po 4 braniu z rozgiętymi kotwiczkami w sieczce odłożyłem ją do przezbrojenia Rafa co prawda została mocno zdemolowana i teraz jest bardzo kameralnie, rybodajne pole to raptem 50m2 czyli tak 4 razy mniej... no i płasko, bardzo płasko się zrobiło ale ryby ładne, wszystkie +60 największy 67cm bidok stracił oko w walce.Przed zmierzchem wyleciały duże chrusty i sierpniówka i dlatego w czwartek pojade tam z muchówką Zdjęć nie wstawiam zgodnie z wcześniejszą obietnicą Edytowane 20 Sierpnia 2013 przez Rheinangler 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 ... i u mnie się ruszyły, wczoraj 6 szt ale o dziwo na mniejsze niż zwykle przynęty 6cm Wideł rządził niepodzielnie na zmiane z sieczką Tomy-ego ale pozostałem przy Widle bo po 4 braniu z rozgiętymi kotwiczkami w sieczce odłożyłem ją do przezbrojenia Rafa co prawda została mocno zdemolowana i teraz jest bardzo kameralnie, rybodajne pole to raptem 50m2 czyli tak 4 razy mniej... no i płasko, bardzo płasko się zrobiło ale ryby ładne, wszystkie +60 największy 67cm bidok stracił oko w walce.Przed zmierzchem wyleciały duże chrusty i sierpniówka i dlatego w czwartek pojade tam z muchówką Zdjęć nie wstawiam zgodnie z wcześniejszą obietnicą Bardzo radosna informacja Arku! Powodzenia z muszka na rewirach ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Graty dla wszystkich łowców, ja wczoraj po powrocie z urlopu wybrałem sie na rzeke i było kilka wyjść do powierzchni za smużakami. Jaśki ładnie już zbierają wiec myśle ze na dniach bedzie sie działo. Jedna około piećdziesiątka sie zapieła,ale zaraz spadła wiec jest nadzieja.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Niedzielne jazie 45 i 37 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Niedzielne jazie 45 i 37 cm można wiedzieć z jakiej wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 można wiedzieć z jakiej wodymożna, jazie zostały złowione w Krznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishbartek1 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Wieczorny jazior z wczorajszego wypadu złowiony na pograniczu nurtu ze spokojną wodąwedka robinson diaflex 5-15 grwoblerek mikrus 4 cm 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Ho, ho kawał jazia Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 @Gucio i Bartek Gratulacje! U mnie chyba powoli zaczyna sie jesien, jazi i klenie znikaja z plycizn i jakies wogole niechetne do wspolpracy. Godzine biczowalem kleniowa mete ale bez pukniecia wiec poszlem na jaziowa miejscoweczke co by o kiju nie wrocic. Niestety na plyciznach ani jednej rybki. W okolicach sczytu klatek od czasu cos sie pokazalo a ze bylem w spoichach powoli wdrapalem sie na szczyt i posylalem wobka wzdluz opaski. Miedzy szczytem klatki a opaska jest taka mala wysepka z kamieni gdzie lamie sie nurt. Poslalem wobka za wysepke rownolegle do opaski i powolutku zwijalem a tu nagle Bammmm i Jazior siedzi. Mialem strachca zeby o wysepke zyleczki nie przetarl ale wszystko skonczylo sie dobrze. Szybka fota i jazik wraca do wody. Potem z Opaski zdjalem jeszcze klenika 30taka i niestety po ptokach zdr 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Ładny jazior,graty @Gugcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 @Mariano Italiono, Dziekuje slicznie. Zastanawiam sie nad jutrem, jaski i klenie czy jednak troche guma popukac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Gugcio gratuluje Janiny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Bartek a do kogo ten fuck? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishbartek1 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 hahahha tylko czekałem kto pierwszy zobaczy fucka tak sie palce w przypływie adrenalinki ułożyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 @GugcioTrzeba ćwiczyć bo pogoda coraz bardziej jesienna,więc powinny żreć.Polamania.Ja muszę licencję ogarnąć,tfu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 U mnie jutro a w sumie za chwile ma byc deszczowo i pochmurno wiec przyatakuje jakies pasiaste drapiezniki. W tygodniu ma sie przejasnic i wypogodzic wiec moze jeszcze przyatakuje. W weekend bedzie kumpel na 2 dni i w planach sczupaki i pstragi, co bedzie to sie okarze. Zdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Jaź z wczorajszej nocki, cieszy podwójnie bo na wobler własnej produkcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Gratki, fajny zdrowiutki taki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 3 takie dziś udało sie złowic, niewielkie ale cieszy bo coś u mnie ostatnio brać nie chca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 u mnie coś tam gryzie, wtorkowe 46 na rapalkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Obłowiłem dziś nową mete od drugiej strony i 3 takie jaśki znów sie powiesiły, może i było by cos lepiej ,ale pózno przyjechałem i za mało czasu było zeby sie wstrzelić w przynete... Najwyższy czas na coś z piątką z przodu, rybki dziś brały na swojaki niebiesko-srebrne z początków przygody ze struganiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 u mnie dzisiaj grubiutki czterdziestaczek na wobka własnej produkcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Fajnie, bo miejsce wytypowane, że niby powinien tam siedzieć, rzut i... siedzi. Musiał mu spaść na "nos", że nie było czasu na zastanawianie się czy to wobler, czy to owad, wziął bez zastanawiania się.Jaź 45cm na żuka SDR. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 (edytowane) Wczorajsze wykorzystane zaproszenie na 2 godzinne późno wieczorne łowienie. To co zaobserwowałem, to płytkie szybkie przelewy (do 1m głębokości) z masą kamieni na dnie dają same okonki (sportowe, min 20cm), a nie ma tam kleniojazi. Okoń woli mniejszą, szybszą przynętę (w moim przypadku Pchełka), jak coś co stoi i mocno pracuje, takie wobki tylko podskubywały. Jazie były na głębszych przelewach, czyli takich w których wody jest co najmniej na 1-1,5m, no i koniecznie z jakimś progiem (kamienie na dnie). Wystarczyło wrzucić woblera mocno pracującego i... nabierały się. Wczoraj próbowałem nowego woblera (40cm) i dziwnie pracuje z takim małym sterem - wygląda jak żywa ryba . Ster mocno pracuje, ale to nie przeszkadza w zasysaniu wobków (Chrabąszcz Majowy SDR). Edytowane 2 Września 2013 przez J A Z 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi