J A Z Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Ty już alkoholu nie polecaj, bo tydzień czasu polowałem na to pifffko, które Ci tak smakowało w Słubicach. Cholera, ale niedobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 7 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 Po tegorocznym, kiepskim sezonie w powierzchniowym łowieniu wczoraj ożyła nadzieja na dobrą ,jesienną końcówkę.Wiatr słabł stopniowo i po złowieniu kilku średnich kleników ,wieczorem ruszyły się grube jazie .Pierwsze zacięte branie i powierzchniowy hol po szerokiej połaci ziela na zakręconym hamulcu przypomniał mi zeszłoroczny sezon i jak duże ryby zamieszkują w tym łowisku.Jaź(na oko 55cm)trzymany na sztywno bez oddania centymetra żyłki, walił ogonem po powierzchni wody aby zanurkować w gąszcz ziela i ....udało mu się uwolnić rozginając 2 groty kotwicy.Na kolejnej miejscówce zauważyłem 3 ryby regularnie pokazujące się pod powierzchnią.Po zapodaniu brania natychmiastowe ale zacięcia na pusto i dopiero kolejne pewnie zapięte.Ponownie siłowy hol i tym razem podbieram pierwszego spasionego Mrówkojada 51cm.Zaczyna się ściemniać a na następnej miejscówce znów oczkują "grubasy". Biór w drugim zapodaniu i następny Janek kotłuje powierzchnie wody i po chwili ląduje w podbieraku.Ten ma 52cm.Szybkie fotki ze statywu i do wody. Wędka 4,2m na blanku z odległościówkiZauber 4000Monofil Eternum 0,20Imitacja owada 35mm wyrób własny. Pozdrawiam Tomi .Tomi fajne te twoje karasie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 7 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 Bardzo fajne. Po takie się właśnie jeździ. Gratulacjone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Dziękuję wszystkim za gratulacje. Wczoraj,a w zasadzie w sobotę w nocy postanowiłem "pójść za ciosem" i powielić albo przynajmniej powtórzyć wynik z przed kilku dni.Było niestety inaczej,znacznie gorzej .Już nocleg nad wodą dał pierwsze ostrzeżenie że nie będzie łatwo i lekko.Termometr pokazał 0*C ,a samochód i trawę wokół pokrył szron.Zmarznięty zacząłem łowić o 5 rano czego od dawna nie robiłem.Pierwsza ryba zameldowała się dopiero o 9:00 ,a dwie następne około.........19:00 przy tylko dwóch nie zapiętych braniach w ciągu całego dnia uczciwego łowienia .Tym razem łupem padł klenik poniżej 40cm,oraz dwa niewielkie jazie 42-45cm.Po grubych pięćdziesiątakach nie było nawet śladu.Na fotkach widać to ,o czym pisałem wcześniej odnośnie ubarwienia większych i mniejszych jazi w obrębie jednego łowiska. Foto z telefonu i aparat +statyw.Łowisko i sprzęt bez zmian. Pozdrawiam Tomi . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 ...nie jest źle...nie masz co narzekać ...żeby mi tak sumy siadały, jak Tobie te jazie pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Nie było dane połowić gościnnie na rewirach u @Szpiega (forty), bo po sprawdzeniu 3 przelewów przyszła burza i powrót do domu Jazik 42 - dziwny, bo jakiś taki wyścigowy, chudy i długi. Zdjęcie też dziwne, ale niestety zawody w niedzielę, to nie ma co pokazywać gdzie stoją na fortach na Kostrzynie - hi,hi,hi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 18 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 (edytowane) Dzisiaj mimo choroby i "niewyraźnego" samopoczucia postanowiłem odnowić znajomość z Panem Jaziem... Rybki,też chyba "zatęskniły" bo kilka się przywitało... Do prezentacji "nadawał" się jednak tylko jeden mierzący równe 50cm... Brania bardzo agresywne,przynęta "całoroczna" ogólnie znana Pierwsza fotka pokazuje co taki Janek potrafi zrobić z kotwą pzdr Edytowane 18 Września 2013 przez krystiano1981r 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 18 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 (edytowane) Brawo Krystian za pieknego jaziora Szkoda że nie udało sie zrobić foty ostatniego okonia a było moje pb Edytowane 18 Września 2013 przez Sebo0707 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 18 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 dzięki Seba,foty szkoda,pasiak był piękny baz mała cztery dychy miał... ale pływa dalej więc może jeszcze kiedyś "zagryzie" Twój wabik.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 18 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 Piękne te jesienne jazie Gratulacje mi dziś też się gumo jada udało złowić. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Miał być sandacz...mina mówi wszystko hehe lekkie rozgoryczenie ...ale rybka zacna , co ciekawe większą aktywność w tym dniu, własnie wykazywały jazie, a nie sandacze jednak tylko ten wylądował na pokładzie... ot taka ciekawostka, może ktoś pokusi się o jakieś spostrzeżenia odnośnie obecnego miesiąca i aktywności tych rybek w tym okresie?? nie bały się woblerów 8-10cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Sezon jaziowy dla mnie juz sie zakończył, uważam ze był strasznie slaby, 106 wyjazdów na rzeke, i tylko 3 ryby powyżej 50cm.Panowie z zapory w Goczałkowicach chyba sobie jaja w tym roku robia, i puszczają sobie wode jak im sie chyba podoba, a do tego ciągły żur plynie i ryby nie specjalnie chciały brac, miałem namierzone 3 miejscówki z rybami gdzie wiem ze były, i nawet je widziałem i nic. Od 2 tygodni jezdziłem co dzień o róznych porach i tez wielka dupa przez duże D, Dośc juz tego trzeba sie czym innym zająćMialo być wielkie pobicie zeszłorocznego PB 58cm, a jest wielkie rozczarowanie,jedna ryba była w okolicach 60+ i wypieła sie pod samymi nogami.Na otarcie łez pozostaje mi ta fotka.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Mirek nie narzekaj, troche ich w tym roku połowiłeś. Dupe mi zawsze złoiłeś na rybach, a o leszczach już nie wspomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobek Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 A mi udało się dziś wygrać zawody na rzece Bzurze jaziem złowionym na bonitko 3.5cmPrzynęta prowadzona bardzo wolnym tempem przy dnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Fajny jaź, ile miał cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobek Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Nie był olbrzymem ledwo łapał się do limitu 35cm ,a dokładnie to 36cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winko Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Gratulacje wobek zarówno pięknego jaśka jak i wygranych zawodów ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 "Limit" na zawodach macie 35 centów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 "Limit" na zawodach macie 35 centów?Podejrzewam że chodzi o forumowy limit,czyli 35cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaco78 Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Alex i Jaśko. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Eh... mina młodego bezcenna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter4127 Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Eh, a ja łapie same przedszkolaki. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Alex i Jaśko. Czyżby młody Kaczmarczyk? Graty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaco78 Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Siema dokładnie to mój plemnik Synu z magazynu Dzięki i pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobek Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Piękny jazior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi