Skocz do zawartości

Jazie 2013

skalka

Rekomendowane odpowiedzi

A mi udało się  dziś wygrać zawody na rzece Bzurze jaziem złowionym na bonitko 3.5cmattachicon.gifDSC_0960.JPG

Przynęta prowadzona bardzo wolnym tempem przy dnie.

To już kolejne zawody na Bzurze z pojedynczymi rybami. O co ho z tą rzeką  :blink:

Dziś się trafił nadgryziony ale to nie ja ;) .

452b7c8d01ef0911med.jpg

Z zawodami tak już jest, że czasem wygrywają pojedyncze ryby. W moim Okręgu taką rzeką jest Wieprz czasem złowienie jeden ryby dawało pudło innym razem trzy jazie i boleń miejsce poza pierwszą dziesiątką. Ale Bzury nie znam może chodzi o coś innego. Pozdrawiam

Edytowane przez skalka

To już kolejne zawody na Bzurze z pojedynczymi rybami. O co ho z tą rzeką  :blink:

Robercie na zawodach miałem jeszcze klenia.Dziś wpadłem na dwie godzinki i jazie brały bardzo delikatnie jak dla mnie za delikatnie.Nie potrafię łowić tych cwaniaków jak tylko pukają.Ale jak zaczęło się ściemniać zaczęły brać klenie,złowiłem dwa a trzeci mi się spiął. W Bzurze o tej porze trzeba szukać głębszej wody i zgromadzonej drobnicy i można połowić spore ilości kleni i jazi.

Dziś się trafił nadgryziony ale to nie ja ;) .

452b7c8d01ef0911med.jpg

Z zawodami tak już jest, że czasem wygrywają pojedyncze ryby. W moim Okręgu taką rzeką jest Wieprz czasem złowienie jeden ryby dawało pudło innym razem trzy jazie i boleń miejsce poza pierwszą dziesiątką. Ale Bzury nie znam może chodzi o coś innego. Pozdrawiam

Skałka Wieprz piękna rzeka,muszę kiedyś spróbować łowić jazie na paprochy,może to jest sposób jak w wobki tylko pukają.

A Ty ,pomachałeś tym czarnuchem jednak.

Jacek jak będziesz malował następną partyjkę to weż mi odmaluj parę sztuk tak w ten deseń tylko więcej zółtego.

No i te goldy ,następnym razem pacyfikuję razem z Tobą ten odcinek rzeki ,ino żeby tych ludzkich kormoranów było tam mniej.

Rzeczka bardzo niepozorna, ale rybki pływają w niej piękne. Może się kiedyś razem wybierzemy tez mam niedaleko rodzinę.

Podziękowania należą się Tomkowi "siatkarz" dzięki jego wskazówkom miałem przyjemność tam łowić.

Edytowane przez gajosik

Jeszcze nie dałem za wygraną i dalej próbuje, w zeszłym tygodniu zapiąłem rybe  na oko z  6tka z przodu,ale zeszła pod samymi nogami,  wczoraj miałem jeszcze 2 brania, ale nic do zaciecia, za to miejscowy wytachał jaziora ponad 6 dych, dzień po mojej rybie, mam foto,ale nie nadaje sie do publikacji.. ze wzgledu na regulamin.

Ryby zaczęły reagować na imitacje kiełza 1,5 cm, bardzo wolno prowadzonego przy samym dnie, jak pogoda sie utrzyma na takim poziomie to jeszcze jest szansa... na nowy PB  :)