Skocz do zawartości

Jazie 2013

skalka

Rekomendowane odpowiedzi

Gratulacje 55 to już gigant, ja też dziś miałem przygodę z jaziami złowiłem rybkę z którą chyba się już wcześniej poznałem rozmiarowo chyba taka sama i znak szczególny płetwa ogonowa podobnie uszkodzona.

Zdjęcie z 1 maja 

2df87041c1e29148med.jpg

i z dzisiaj

db710109c50eadd5med.jpg

miejsce pobytu też się zgadza.

Pozdrawiam

Głupi jaź...niczego się nie nauczył heheh ;) .

Wieczorne jaziowanie moge zaliczyć do udanych :)

Nad wodą byłem od 18, od razu pogoniłem na jaziową prostke, i tam próbowałem swoich sił, niestety ryby bardzo chimeryczne, kilka trąceń, ze 2 potezne bomby,ale nic co by szło pocholowac wiecej niż 2 metry... 

Troche mi zajelo dopasowanie prowadzenia wobka do ryb, i taki na koniec tego efekt równe 52cm, od wczorajszego sporo chudszy,ale za to bardziej waleczny.

Wziął niebiesko-srebrnego Eyes'a w czarne paski z brokatem w poł wody,bardzo wolno prowadzonego

C&R

dsc03363u.jpg

dsc03366kq.jpg

dsc03367we.jpg

Świetna ryba Miro,gratulacje... :) pzdr

Wszyscy sie chwalą

To i ja sie pochwale

Miejsce połowu wisla oswiecim .Tereny kolegi  Sol 321.Mysle ze sie nie obrazi .Ryba pływa dalej wedle swietej zasady C&R

Co prawda tydzien temu był połów

Głowka jig 1,5gr + predator kijem sie nie pochwale bo potwór od Daiwa

post-53442-0-38325000-1369680692_thumb.jpg

Edytowane przez zagi

Piszcie dalej że Oświęcim to się od gliździarzy  nie opędzicie a las gruntówek i puste wory po zamule umili wam łowienie.Tu też zaglądają koneserzy mięsa mulaków.Jak była Wisła zasyfiona to spoko bo szybko ślepli po tych rybach.

Zagi Jaś zarąbisty.Graty.

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

Dzieki Tomy

Nie wiem czy nie doczytałem ale pisze w regulaminie chyba pisze zeby podac miejsce połowu

Nie podaje przeciez namiaru GPS jak moze niektorzy by chcieli

I nie mam zamiaru odpisywac na priwata gdzie .Bo tak tez sie zdarza wiec wyprzedzem takie zadawanie pytan na priwat

Im wiecej osób bedzie wyznajacych c&r odwiedzac miejsca tym mniej miejsca dla glizdziarzy jak napisałes

Nie wystarcze sam jeden zeby z tym tym walczyc i w pojedynke swiata nie zmienie nie uwazasz ???

Moze nie musze pisac o miejscowosci jak tak to wysyłaj maila na priwat jestem w stanie sie ukorzyc i zakumac

Tomy już jedna miejscówka spalona ;)

Dla mnie nie, obiło mi sie o uszy ze już połowiłeś na moim miejscu..

Jaski beda tam jeszcze max ze 2 tygodnie i zejda w dol rzeki,a ich miejsce zajmą leszcze, bo wczoraj już jednego przyłowiłem, a i grunciarze tez sie zwiedzieli to i już pierwsze gruntówki wczoraj stały

Niestety co rok to samo duze jany schodza z tarła w dół rzeki,i za kazdym razem zatrzymują sie na jakiś czas przed każdym przelewem i poprostu trzeba ruszyć 4 litery i ich poszukać.... :rolleyes:

Z mojej strony bedą już tylko fotki w trawie

Witaj Tomku

A dlaczego tak uważasz że ta miejscówka jest spalona?

Podobno wczoraj miałeś tam coś ciekawego na kiju.

To nie ta miejscówka,mieliśmy taką jedną z Tomym eeehhh.Miałem wczoraj na kiju jana przez naprawdę duże J. Wypiął się przy podbieraniu,mój rekord to 62cm a ten był zdecydowanie większy i masakrycznie spasiony.Dzisiaj odszukałem podbierak,bo nie ogarnie się ręką tych byków takie mają grube karki, normalnie jak karpie  :)Miro ja już się  przeniosłem 1km  poniżej(do końca drogi), zero ludzi, tylko tam są zajebiste skarpy i bez podbieraka to "se neda".

Edytowane przez Tomek TJ

To nie ta miejscówka,mieliśmy taką jedną z Tomym eeehhh.Miałem wczoraj na kiju jana przez naprawdę duże J. Wypiął się przy podbieraniu,mój rekord to 62cm a ten był zdecydowanie większy i masakrycznie spasiony.Dzisiaj odszukałem podbierak,bo nie ogarnie się ręką tych byków takie mają grube karki, normalnie jak karpie  :)Miro ja już się  przeniosłem 1km  poniżej(do końca drogi), zero ludzi, tylko tam są zajebiste skarpy i bez podbieraka to "se neda".

No mieliśmy.Dobrze że ją rozmyło w sumie.Dzisiaj Jasie łowione dość grubo w ramach testu lotności Pampucha.Daiwa Zillion PE,plecionka Varivas 20lb+FC 0,35mm na przyponie,agrafka Boleniowa 20kg,patyk CTS 2,60m 6-20g i Pampuch Cannabis.Startowały przy opasce pięknie.

post-46714-0-75101200-1369943839_thumb.jpgpost-46714-0-53888000-1369943684_thumb.jpgpost-46714-0-89759600-1369943704_thumb.jpgpost-46714-0-48118200-1369943721_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy

Z rzeki zrobił sie prawie Nil, i miejscami wystepuje juz z brzegów,ale już usiedzieć w domu nie mogłem. Spodniobuty, wedki w łape i goooo.

Przy wypływie z rowu namierzyłem jaśki, standardowo big eyes 2,5cm i w trzecim rzucie branie, chwila holu i pod nogami taki oto ryb :)

dsc03435n.jpg
dsc03436bn.jpg
56cm
Stałem po pas w wodzie to tylko i takie fotki(do suchego lądu 200m),tylko raz udało mi rybe poprawnie zmierzyć,ale jasiek był masakrycznie gruby,jeszcze takiego nie widziałem..
Edytowane przez Miro 85
  • Like 4