Skocz do zawartości

Jazie 2013

skalka

Rekomendowane odpowiedzi

Robię foremkę pod pijawki silikonowe no i tak spytałem.Trzeba to sprowadzić do dna i pobujać trochę w miejscu a tu potrzebne jest nieco ciężaru.Poczekamy zobaczymy jak będą efekty czy dalej będzie ta metoda nie spinningowa :lol:

Moim zdaniem powinny w to prać jak w bęben.

Edytowane przez Tomy

Witam

Odpowiadajac na twoje pytanie Tomy

Próbował ktoś może łowić ten gatunek na drop shot'a?

To nie jesli chodzi o metode

O pijawki to tak opad na standard główce jig

Jednak nie ta pora

Puzna jesien udało sie pare sztuk nawet w grudniu styczen tez wporzo ale 2012r odkupiłem 42 goraczki rozpuszczanie przelotek paluchami i takie tam tak zmarzlem takie moje wnioski

Ale modyfikuje dostepne pijawy a raczej twistery czarne

Na standardowe tez wala w tych okresach

Prubowałem kiedys namierzyc pijawki które sa w jakiejs zalewie w plastikowym pojemniku kształt jest Ok jednak wielkie robactwo w rzece takich nie uswiadczysz wiec odpusciłem

Dyspensa na pierwsze tak naprawdę rybki w tym roku ,dzień smużaka :-) kilka kleni ale niewielkich ,niewielki jazik i taki o to już pokaźny :-) szczególnie w takim rowku:-)

img0235bt.jpg

Kielo jak głeboko w tej "kałuży"? to jakies starorzecze? Gratuluję kluchy

Zdarzało mi się skutecznie łowić jazie i klenie na najmniejsze Maggoty od Dragna. Brania były na kamienistych przelewach na luźno turlaną po kamieniach gume na lekkiej 3g główce, zasysały je jak złoto. Dosyć zaczepliwe łowienie ale w momencie gdy przestawały reagować na woblery sprawdzało się często latem.

Nie to mała dość bystra rzeczka z dołkami po 2m głębokości ,strasznie zarośnięta :-) są tam też klenie tych rozmiarów :-)

Znam takie klimaty, z takiego strumyczka ryba to jest sztuka. Można go przyrównać do 70+ na Wiśle, podejść rybę na takim ciurku to niemal pełzanie między trawami :).

• 1 miesiąc temu...

no i pięknie... :) wreszcie moja "sztandarowa" rybka się pojawiła... :D gratulacje...do czego się "przytulił"...?pzdr

I moją również, w zeszłym tyg tez mi sie złowiły 3 rybki pow. 40 centymetrów, ale jakoś mi nie przyszło do głowy zeby fotki zrobić

Dzis bedac testować 4 nowe wobki siadło kilka maluchów pod 30cm i wyjątkowo jeden ponad 50, u mnie jak sie pełnia zaczeła tak jaziory( te wieksze) sie gdzieś zaszyły,a na wodzie nawet oczka sie nie uświadczy, wszystko wyjęte z głebiny

2ivh.jpg
Edytowane przez Miro 85