Skocz do zawartości

Wodery Scierra CC3

Bobex

Rekomendowane odpowiedzi

W jakim sensie to przemieszczanie, tylko brzegiem, czy zamierzasz w tym normalnie brodzić i łowić? Bo jeśli chcesz dużo chodzić to śpiochy muszą być oddychające i pod spód dobra bielizna, inaczej będziesz pływał we własnym pocie. Jeśli chodzi o buty to ciężko mi polecić bo są różne upodobania. Miałem te Buty Scierra DynaTrack Wading Boots (co prawda troszkę za duże, dlatego sprzedałem) na kolcach, teraz mam River Guard™ Ultralight Men's Wading Boot Orvisa też na kolcach bo Sierry nie było rozmiaru dla mnie. Dla mnie rewelacja, choć pewnie można coś tańszego wybrać. Nie polecam filcu.

• Like 1

bardziej chodzi o łażenie brzegiem, przechodzenie, wchodzenie do wody (małe nizinne rzeczki pstrągowe) - klasycznie brodzić się tam nie da (Zima, bieliznę termoaktywną mam dobrą i w różnych gramaturach)

i ewentualnie łowienie na przelewach i płytkich przykosach na Wiśle (Wiosna-Lato)

Ja właśnie tego zestawu używam bardziej do łażenia brzegiem niż brodzenia i nie narzekam.

Wydaje mi się że kluczem jest prawidłowe dobranie rozmiarów i gaci, i butów.

No i but oczywiście musi mieć gumową podeszwę z kolcami, sprawdzi się i latem i zimą.

W stosunku do woderów komfort nieporównywalny.

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

No to jesteś o 20kg cięższy ode mnie i XXL na stopę by były dobre , ale reszta wyglądała by chyba jak by sflaczały balon wpadł do wody :)

To bierz XL w takim razie. Ja jak kupowałem to mierzyłem. Pamiętaj, że musisz mieć też sporo miejsca na grube gacie pod spodem (jakiś polar czy cuś) i często gęsto także kalesony. Jozi w tych żadnych opcji figury nie ma. 

• Like 1

To faktycznie kijowo.W neoprenach cabelasa są opcje figur.Simms chyba też ma.

Niestety cena już nie jest taka przystępna :(

To bierz XL w takim razie. Ja jak kupowałem to mierzyłem. Pamiętaj, że musisz mieć też sporo miejsca na grube gacie pod spodem (jakiś polar czy cuś) i często gęsto także kalesony. Jozi w tych żadnych opcji figury nie ma. 

XL ma stopę 44,5 nie wiem jak te skarpy są rozciągalne, ale wątpię żeby pasowały :(

• 2 miesiące temu...

Mam kilka pozycji z ich katalogu i jestem zadowolony, może nie jest to simms ale niewlele od niego odstaje, no i ceny bardziej przystępne. Trwałe, dobrze spasowane, ładnie wykonane. Nie ma niedorubek, fajnie sie to pierze, po praniu nic sie złego nie dzieje ze szwami jak i materiałem.

• Like 1

Zanabyte. Na zywo prezentuja sie jako towar dobrej jakosci .

Podobaja mi sie zintegrowane ochraniacze na obuwie do brodzenia (fronty).

Dodatkowym plusem jest naprawde niewielki rozmiar po zlozeniu (pisze to jako czlowiek przywykly do neoprenow).

Reszta wyjdzie nad rzekami...

Dziekuje za informacje wszystkim, ktorzy zabrali glos w watku.

Pozdrawiam