RafałWrocław Opublikowano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Dzieki wielkie za rade napewno zadzwonie sie umowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 a czy taką wersje ktoś widział / użytkuje ? http://www.pescamaniagroup.com/catalogue/Scierra_CC3_respirant_3couche_de_bottes_d39chassiers_de_taille Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Z kaloszami nie widziałem, ale miałem kiedyś spodniobuty neoprenowe zespolone z kaloszami, nie polecam. Przynajmniej mi się źle w tym chodziło. Wole śpiochy i buty oddzielnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 ja potrzebuję czegoś co w znacznym stopniu będzie służyło do przemieszczania, więc klasyczne buty do brodzenia raczej odpadają, chyba, że możesz jakieś polecić na "klasycznej" podeszwie, które nie zapieką stóp w trakcie łażenia nad brzegiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 W jakim sensie to przemieszczanie, tylko brzegiem, czy zamierzasz w tym normalnie brodzić i łowić? Bo jeśli chcesz dużo chodzić to śpiochy muszą być oddychające i pod spód dobra bielizna, inaczej będziesz pływał we własnym pocie. Jeśli chodzi o buty to ciężko mi polecić bo są różne upodobania. Miałem te Buty Scierra DynaTrack Wading Boots (co prawda troszkę za duże, dlatego sprzedałem) na kolcach, teraz mam River Guard™ Ultralight Men's Wading Boot Orvisa też na kolcach bo Sierry nie było rozmiaru dla mnie. Dla mnie rewelacja, choć pewnie można coś tańszego wybrać. Nie polecam filcu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 bardziej chodzi o łażenie brzegiem, przechodzenie, wchodzenie do wody (małe nizinne rzeczki pstrągowe) - klasycznie brodzić się tam nie da (Zima, bieliznę termoaktywną mam dobrą i w różnych gramaturach) i ewentualnie łowienie na przelewach i płytkich przykosach na Wiśle (Wiosna-Lato) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 To oddychające spodnie. Ale czy z butami czy bez, to już musisz sam zdecydować. Ja wybrał bym opcje spodnie + buty. Ale tak mi wygodnie, bo mam śpiochy długie i takie do pasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirval Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Ja właśnie tego zestawu używam bardziej do łażenia brzegiem niż brodzenia i nie narzekam.Wydaje mi się że kluczem jest prawidłowe dobranie rozmiarów i gaci, i butów.No i but oczywiście musi mieć gumową podeszwę z kolcami, sprawdzi się i latem i zimą.W stosunku do woderów komfort nieporównywalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 nie chcąc zakładać nowego wątku, czy ktoś takie użytkuje ? http://www.bogdangawlik.pl/product_info.php/cPath/65_331/products_id/7197?topSsid=36ff1fe5e9d61de9406ffaf193681ec8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Oto rozmiarówka Scierry Powiedzcie teraz jak mam dobrać rozmiar do siebie ?Wzrost 188cm pas 85cm stopa 46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Ja mam 188 cm, stopa 46 i lekko ponad stówę wagi i XXL są idealne, XL to już zdecydowanie mniejszy komfort. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 No to jesteś o 20kg cięższy ode mnie i XXL na stopę by były dobre , ale reszta wyglądała by chyba jak by sflaczały balon wpadł do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 No to jesteś o 20kg cięższy ode mnie i XXL na stopę by były dobre , ale reszta wyglądała by chyba jak by sflaczały balon wpadł do wody To faktycznie kijowo.W neoprenach cabelasa są opcje figur.Simms chyba też ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 No to jesteś o 20kg cięższy ode mnie i XXL na stopę by były dobre , ale reszta wyglądała by chyba jak by sflaczały balon wpadł do wody To bierz XL w takim razie. Ja jak kupowałem to mierzyłem. Pamiętaj, że musisz mieć też sporo miejsca na grube gacie pod spodem (jakiś polar czy cuś) i często gęsto także kalesony. Jozi w tych żadnych opcji figury nie ma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 A na 182 cm i 82 kg L-ka wystarczy? Wpadł mi ten spodzień w oko ale raczej nie bedę miał gdzie przymierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 To faktycznie kijowo.W neoprenach cabelasa są opcje figur.Simms chyba też ma.Niestety cena już nie jest taka przystępna To bierz XL w takim razie. Ja jak kupowałem to mierzyłem. Pamiętaj, że musisz mieć też sporo miejsca na grube gacie pod spodem (jakiś polar czy cuś) i często gęsto także kalesony. Jozi w tych żadnych opcji figury nie ma. XL ma stopę 44,5 nie wiem jak te skarpy są rozciągalne, ale wątpię żeby pasowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 (edytowane) Witam bede wdzieczny za wszelkie opinie odnosnie tych spodniobutow : http://www.scierra.com/waders/cc3/ Przymierzam sie do zakupu wersji BEZ gumiaka. Pozdrawiam Guzu Edytowane 2 Czerwca 2013 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Użytkuję krótszą wersję, jak na razie bez zarzutów.Lekko nie mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Daniel, Obecne za 200 funtow mozna kupic w UK cc6, sa duzo bardziej pancerne bo z 6 warstw.Ja bym szedl w tym kierunku. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Te sa za 139 €.Także połowa ceny. Ogólnie ta marka godna polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Mam kilka pozycji z ich katalogu i jestem zadowolony, może nie jest to simms ale niewlele od niego odstaje, no i ceny bardziej przystępne. Trwałe, dobrze spasowane, ładnie wykonane. Nie ma niedorubek, fajnie sie to pierze, po praniu nic sie złego nie dzieje ze szwami jak i materiałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal00kn Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Witam bede wdzieczny za wszelkie opinie odnosnie tych spodniobutow : http://www.scierra.com/waders/cc3/ Przymierzam sie do zakupu wersji BEZ gumiaka. Pozdrawiam Guzu http://jerkbait.pl/topic/20296-wodery-scierra-cc3/#entry1191660 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zanabyte. Na zywo prezentuja sie jako towar dobrej jakosci .Podobaja mi sie zintegrowane ochraniacze na obuwie do brodzenia (fronty). Dodatkowym plusem jest naprawde niewielki rozmiar po zlozeniu (pisze to jako czlowiek przywykly do neoprenow).Reszta wyjdzie nad rzekami... Dziekuje za informacje wszystkim, ktorzy zabrali glos w watku.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi