albercik2 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 (edytowane) Tu są podane wymiary konkretnych rozmiarówhttp://www.ebay.co.uk/itm/Scierra-CC3-Breathable-Chest-Fly-Fishing-Waders-M-XXL-/160628946221i takich butów używam nie narzekam co prawda w jednym wygiął się kolec ale nie wiem czyja to wina moja czy producenta na razie w niczym mi to nie przeszkadzahttp://www.ebay.co.uk/itm/Scierra-Dynatrack-rubber-wading-shoes-studs-boot/280918624903?rt=nc&_trksid=p2047675.m1851&_trkparms=aid%3D222002%26algo%3DSIC.FIT%26ao%3D1%26asc%3D286%26meid%3D4465758871866892127%26pid%3D100005%26prg%3D1048%26rk%3D2%26rkt%3D5%26sd%3D271014863000%26 Edytowane 29 Stycznia 2014 przez albercik2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 wsw1515... jak mi się rozlecą dam znać. Widziałem to i olałem. Dwa tam ktoś chyba pisał, że wysłał do Finlandii i dostał inne w miejsce reklamowanych. Też, w razie W, tak uczynię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 (edytowane) witamTematów o śpiochach pełno, tylko odpowiedzi na jedno pytanie nie znalazłemSzukam śpioszków na chłopa 180 cm i 120 kg + , co by sie dało oddychać i swobodnie poruszać.I tu pytanie do kolegów dużego formatu, co polecacie Przy okazji co koledzy myślą o tym konkretnym produkcie http://www.taimen.com/pl/pl/product_set/team-waders-airflo-jacket/41 Edytowane 2 Lutego 2014 przez Hubertus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 witamTematów o śpiochach pełno, tylko odpowiedzi na jedno pytanie nie znalazłemSzukam śpioszków na chłopa 180 cm i 120 kg + , co by sie dało oddychać i swobodnie poruszać.I tu pytanie do kolegów dużego formatu, co polecacie Przy okazji co koledzy myślą o tym konkretnym produkcie http://www.taimen.com/pl/pl/product_set/team-waders-airflo-jacket/41 To jesteśmy podobnych rozmiarów . Używam tych zamieszczonych w tytule czyli Scierry CC3 rozmiar XXL i jest ok nie mogę narzekać nawet zimą gdy ubiorę się na cebulę spoko wciskam śpiochy bez problemów w poruszaniu się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Co by nowego tematu nie zakładać, ktoś ma jakies doświadczenia z tymi rajtuzamihttp://www.taimen.com/pl/pl/product/taimen-team-ii-waders_99930226/102654Tak szczerze to pewnie góra 20 spacerów w ciągu roku zaliczą dlatego nie zamierzam wydawać astronomicznej kwoty na superrajtki.Będę wdzięczny za informacje i wskazówki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Miałem dać znać jak dotrą moje cc3 rozmiar L. To tak w odróżnieniu od skarpety w M w rozmiarze L idealna (jak pisałem noszę buty 43). Długość dla mojego wzrostu (183 cm) idealna. W pasie hmmm... w sklepie wydawało mi się, że za duże. Pas regulowany, da się solidnie zmienić obwód, ale chyba brzuch muszę zapuścić. Jeden wypad zaliczony. Wrażenia. Właśnie. Pas zaciągnięty na max, a spodnie zjeżdżają na biodra. Nie spadają, nie krępują ruchów, ale mam wrażenie, że powinny się trzymać wyżej. Niemniej bardziej doświadczony w tych tematach kolega słusznie zauważył, że śpiochy nie powinny być zbyt dopasowane. Jeśli chodzi się w krzakach czyli robi różne wygibasy, przysiady itp. to w dopasowanych prędzej czy później rozciągnie się i pewnie uszkodzi łączenie, słowem "puszczą" na szwach. Muszę się przyzwyczaić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Używałem spodnie w zeszłym sezonie, po miesiącu trafiły na reklamacje, skarpeta bardzo słaba,sam spodzień bardzo dobry, materiał przyjemny, wytrzymały, spodnie leżały bardzo dobrzemiałem rozmiar mmam 177 wzrostu i waże ok 75 kgstopa 41-42 - 26,5 cm jakoś takskarpeta była idealnie dopasowana zależy kto ile łowi, jednemu starczą na 3 lata innym na miesiąc długgi okres oczekiwania na nowe, oczywiście wcześniej wrócily po naprawie, ale nic z tego ...., dobrym rozwiązaniem jest dorobienie nowych skarpet u p. Andrzeja i starczą na lata 2-3 lata przy intensywnym wędkowaniumyślę, że pomogłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Z żalem potwierdzam opinię kolegi ziom7... 4 wyjścia i lewa skarpeta cieknie aż miło. Zobaczymy jak serwis się spisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Mowicie o scierra? bo wiele innych przewijalo sie w watku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Mi niemalze od nowosci lekko przepuszcza prawa skarpeta na szwie.Takze widac, ze ten typ tak ma.U mnie nie bylo reklamowania .Zakladam dodatkowe skarpety neoprenowe z decathlonu (kupione kiedys do belly boata).Poza tym spodnie bardzo zacne.Zgadzam sie z opinia @zioma.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Update... nalałem wody do skarpety. 1 mała dziurka w miejscu palca. Paznokcie staram się przycinać regularnie , ale wydaje mi się, że dziura powstawała od palucha. Skarpety nie są zbyt małe, są idealne, buty też mam ok. Słowem słabe skarpety. W sklepie na nurków kupiłem klej do neoprenu. Aplikacja mega prosta, żadnych łat, żelazek itp. Trzyma. Puki co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Ja tych spodni używam od 2 sezonów, nic złego się z nimi nie dzieje ale w różnych spodniobutach słyszałem o takich akcjach z dziurkami w skarpetach. Zawsze staram się upewnić przed założeniem czy w bucie nie ma drobnych kamyków, sądzę, że one mogą być powodem takich problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 (edytowane) Skarpeta źle sklejona, źle zaprojektowana, też myślałem, że może wina paznokci, ale zawsze mam obcięte prawie do końca w bucie nic nie miałem, żadnych kamieni i piasku, rozmiarowo idealnie.spodzień dobry jeśli chodzi o góre, ale skarpeta gówno... ten naklejony pasek taśmy na czubku jest lipnie zrobiony...niecały miesiąc... z reklamacją się troche popałujesz mówimy o scierach do pasa oczywiście Guzu, z tą dodatkową skarpeta neoprenową to bardzo dobry pomysł, nawet przy nowych śpiochach, ale w moim przypadku odpada, bo mam buty dobrane idealnie. Inaczej jakbym mial pół nr większe, ale ja dużo chodzę, przemieszczam się, nawet po krzakch, polach i lasach, więc komfort byłby mniejszy.Teraz orvisy czekają na żywioł - zupełnie inna bajka Edytowane 23 Kwietnia 2014 przez ziom7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
000kamyk000 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Miał ktoś do czynienia z wersja z zintegrowanym butem? Głównie interesuje mnie jakość łączenia spodni z butem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mag Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Miał ktoś do czynienia z wersja z zintegrowanym butem? Głównie interesuje mnie jakość łączenia spodni z butem.Mam je czwarty sezon i nie narzekam.Nic nie przemięka,nic się nie wlewa Fakt,iż nie za często ich używam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał1988 Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 witam. nosze się z zamiarem zakupu spodniobutów (śpiochów) scierra cc3 a konkretnie tych - http://allegro.pl/spiochy-wodery-do-pasa-scierra-cc3-xp-roz-xl-i4814520267.htmli byłbym wdzięczny za opinie osób które je użytkują. znalazłem podobny temat ale z zeszłego roku więc może jakieś nowe opinie uwagi sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtz 25 Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 (edytowane) Fajne spodniobuty widziałem kiedyś w Decathlonie. Jest nawet opinia o nich http://fishing-test.pl/odzie-i-obuwie-wdkarskie/19-odzie-i-obuwie/437-spodniobuty-caperlan-classic-respi Jakbyś je spotkał to jest to ciekawa propozycja. A że to było już jakiś czas temu to pewnie teraz są w Decathlonie jeszcze lepsze. Edytowane 26 Listopada 2014 przez mtz25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Te Caperlany wyszły i już na pewno nie wrócą, są inne modele czy lepsze ciężko stwierdzić, zmówiłem podobne z Decathlonu, przymierzyłem i oddałem, na moją sylwetkę się nie nadawały, polecam koledze Redingtony Crosswater cena podobna do tych z aukcji, mam kilkanaście wyjazdów zaliczyły, teren raczej trudny, krzaki, zarośla, w trakcie marszu sprawują się bardzo dobrze, nic nie cieknie, lekkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawrad Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Rafale,Scierry o których piszesz nabyłem w lutym tego roku.Na targach Rybomania ostatniego dnia wyrwałem je z rabatem za 430zł.Są to pierwsze śpiochy,które użytkuje.Po niemal sezonie użytkowania jestem bardzo zadowolony.Dla mnie zakup tych spiochów był alternatywą dla gumowych woderów,których miałem już dosyć,szczególnie w miesiącach letnich.Także polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Od roku czasu sam posiadam i dość intensywnie używam wymienionego przez Ciebie modelu ale dłuższych spodniobutów pod klatkę piersiową.Do tego dokupiłem buty tej samej firmy Scierra x trail i jestem bardzo zadowolony z kompletu.Za te pieniądze polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 (edytowane) W moich po roku użytkowania to w zasadzie śladów żadnych brak. W kieszeni czasem lubi zebrać się kilka kropel wody. Niby dobrze do końca suwak zaciągnięty, ale jak się jest w wodzie prawie po pasek to często coś się tam dostanie, ale tak jak mówię kilka kropel, nie więcej. Do kompletu dokupiłem kurtkę Kenai, również dobry produkt. Polecam. Edytowane 26 Listopada 2014 przez Andru77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał1988 Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 a jeszcze jedno pytanko mam ma ktoś porównanie tych scierra cc3 z tymi śpioszkami? --> http://allegro.pl/jaxon-spodnie-oddychajace-z-neoprenowa-skarpeta-xl-i4834750426.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 http://www.decathlon.pl/spodniobuty-respi-3c-id_8303663.htmlKolego zerknij na te śpiochy z decathlonu. Mam poprzedni model,naprawdę przyzwoity produkt,gruba skarpeta neopranowa 5 mm, trwałe i w decathlonie nie ma problemów z gwarancją. Dajesz paragon,zwrot kasy bądź wymiana.Z czystym sumieniem polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 zastanawiaja mnie te z dechatlona ale 4mm...ciekawe czy cos warte ? Koszt ok 439zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Wcześniej pisałem, że przymierzałem, to właśnie te były 4mm z butem razem zintegrowane, w moim modelu trochę klejenie but spodnie było słabej jakości przynajmniej wizualnie to tak wyglądało, poza tym bardzo luźny krój, oddałem bo mi nie pasowały, z nad wody obserwacji nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi