Skocz do zawartości

Wodery Scierra CC3

Bobex

Rekomendowane odpowiedzi

Kup wygodne, lekkie buty. Ja w swoich orvisach mógłbym po górach chodzić. Kilka km po brzegach nizinnej rzeki to nie problem.

Zwróć tylko uwagę na wagę i dopasowanie.

Bardziej martwił bym się o przecieranie skarpety po kilku takich kilkukilometrowych marszach na sucho.

A adidasy mogą się ślizgać. Poszukaj gdzieś na forum był watek o alternatywach dla dedykowanych butów do brodzenia.

I były tam opisane wady i zalety używania alternatywnych rodzajów obuwia.

• Like 1

• 8 miesięcy temu...

Witam,

Koledzy stoję przed dylematem odpowiedniego wyboru śpiochów. Model już wybrałem, pozostaje kwestia czy brać osobno śpiochy i buty do brodzenia, czy może z dołączonymi gumowcami...

Spodnie będą użytkowane rzadko głównie wiosną. Brodzę raczej płytko, ale i tak częściej jestem na brzegu. Nie potrzebuję specjalnuch podeszw z wkrętami itd. Bardziej zależy mi na czymś oddychającym i w razie czego, żeby po prostu była możliwość wejścia do wody.

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Kolego tylko buty osobno.  ja kupuje teraz dokładnie te same co Ty.  Wcześniej miałem innej marki ze zgrzewanym butem i uwierz że komfort na prawdę był bardzo niski. Ja również 70 % czasu chodzą  brzegiem , po kamieniach , błocie i to że nie skręciłem kostki to chyba tylko jakiś cud. W takim zgrzewanym bucie noga ma za dużo luzu.  Najlepszym rozwiązaniem jak dla mnie oczywiście to spodnie ze skarpetą i osobno but. Kosztowo bardzo podobnie ale takie buty bedą o niebo wygodniejsze.

Ciekawe jak z wytrzymałością tych zgrzewów...nie wiem ale ta wersja jakoś lepiej do mnie przemawia...nie chce mi się jeszcze pierdzielić z butami...tym bardziej że będę kupował z neta...

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Skarpeta, plus tanie buty z decatlonu i masz caly komplet :)

Używał ktoś tych i może podzielić się opinia na ich temat:

http://allegro.pl/scierra-w-seam-spodniobuty-oddychajace-rozm-m-i6660646746.html

Mam, zakupione w tym roku. Narazie trzy dni przerobily na rybach. 

Wydaje mi sie ze maja wezsze nogawki niz CC3 przy tym samym rozmiarze. 

Edytowane przez Del Toro
  • Like 1

• 2 tygodnie później...
  • 10 miesięcy temu...