Skocz do zawartości

dobry antyvirus

MIGOTKA

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Doradzicie jakiś dobry program anty robakowy który trzymał by na smyczy również moją pocztę.

Niestety  co jakieś 8-10 miesięcy dopada mnie jakiś śmierdziel i wysyła spam z mojej poczty .  Chciał bym mieć spokój i nie mieć potem zapytań co to za ge... wysłałem znajomym.

A może wystarczy jakoś pocztę skonfigurować ? konto podstawowe mam na yahoo . Może ktoś coś doradzi?

Z góry dzięki

Aktualizacje to ważna rzecz, pamiętaj aby to robić systematycznie zaczynając od Windows-a

co do programów antywirusowych był ostatnio artykuł na wp – lepiej go nie czytaj bo się załamiesz ;)

do użytku domowego polecam Ci dwa sprawdzone, których najczęściej używam:

• AVG

• NOD32

z innej beczki polecam system Mac-OS i zapomnisz co to są wirusy

pozdr

@Wojti

Edytowane przez @Wojti

oczyść kompa Combo Fix,potem eset nod 32 antywirus...używam i polecam...
A wiesz jak zinterpretowac wynik ktory sie wyswietla na zakonczenie skanowania?

I drugie pewnie glupie ale nie wiem. Czy ten program usuwa robale czy jedynie melduje ich obecnosc?

Czy to będzie Eset, Kaspersky, Norton czy jakikolwiek inny markowy AntyVir nie ma większego znaczenia. Aktualizacja bazy danych, aktywacja produktu, żeby nie było problemów to podstawa i można spać w miarę spokojnie ;)

@MIGOTKA, co do ComboFixa, Log po zakończeniu nie jest zbyt istotny dla zwykłego użytkownika. Są tam informacje co zostało zrobione itd. Ten program czyści system z wirusowego syfu różnego rodzaju, oczywiście je usuwa i jak mnie pamięć nie myli tworzy poprawny punkt przywracania systemu.

Edytowane przez Maciek_7