pitt Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2005 jeszcze jedna nowosc, a raczej zapowiedz nowych gliderow, panowie olsson i rolen obiecuja, jeszcze w tym roku, premiere dwoch gliderow, spokrewnionych z zaltem i zamemmniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2005 Zalt. Kupilem kiedys to bo chodzila fama, ze dobre jest... . Ani razu nie rzucilem bo jest to przyneta raczej powierzchniowa a mnie nie trafialy sie ryby stojace plytko...Ktos tym rzucal z dobrym skutkiem?Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 9 Listopada 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2005 musiales dawno kupic, bo od dosyc dawna sa tez modele suspending i tonaceja mam trzy sztuki 14 cm, dwa lekko stuningowane (kiedys tez byly plywajace)dobre na jesien i zime, albo ogolnie wtedy, kiedy trzeba pomalu prowadzic przynte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2005 Kupilem w sumie niedawno , mieli mi sciagnac z Bassa ale po kilku miesiacach zrezygnowalem. Kupilem przy okazji w Szwecji, nie zastanawialem sie czy sa tonace, moze byly..?A tak na marginesie to wyglad konstrukcji kaze mi przypuszczac, ze przy wersji tonacej, przyneta sama z siebie moze nie wykazywac checi do ruchu...Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2005 A tak na marginesie to ja Zalta bym używał do trollingu na szczupaki PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 9 Listopada 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2005 no to pewnie przegapiles, gumo,ze sa trzy wersje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2005 Wiem, że Zalt'em łowią z dobrymi wynikami, zarówno na płytkiej wodzie, jak i na głębokiej.Są trzy różne wersje tej przynęty, włączając w to bardzo głęboko schodzącą, nawet do kilku metrów.Są także wersje Zalt'ów, które mają podwójne oczka do mocowania z agrafką, więc można je poprowadzić na różnych głębokościach. Zalt sprawdza się także w trollingu. Mimo tego, że jest to bardzo łowna przynęta i często używana na łowiskach skandynawskich, jakoś do mnie nie przemawia i nie lubię nią łowić. Także nie podoba mi się jej praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2005 To prawda, jest duzo ciekawych alernatyw... Ja kupilem jako bron specjalna, kolejna... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albercik Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Przywiozłem sobie wersje suspending i jestem zakochany !!Na pierwszej wyprawie już zawiesił się zębatyA i poprowadzić można go naprawde głębokoPozdrawiamAlbercik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Wiem, że Zalt'em łowią z dobrymi wynikami, zarówno na płytkiej wodzie, jak i na głębokiej.Są trzy różne wersje tej przynęty, włączając w to bardzo głęboko schodzącą, nawet do kilku metrów.Są także wersje Zalt'ów, które mają podwójne oczka do mocowania z agrafką, więc można je poprowadzić na różnych głębokościach. Zalt sprawdza się także w trollingu. Mimo tego, że jest to bardzo łowna przynęta i często używana na łowiskach skandynawskich, jakoś do mnie nie przemawia i nie lubię nią łowić. Także nie podoba mi się jej praca. Obawiam się, że niema Zaltów z dwoma oczkami, w tej chwili wyleciało mi z głowy co to za przynęta, ale napewno nie Zalt choć dziób mają podobny. Zresztą: http://www.zalt.se/U. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Zdaje się, że chodzi o http://www.driftertackle.com/products/ model BelieverU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Tak, to believery. Tutaj są sprzedawane w dość duzej wersji. My to nazywamy imitacja dziobaka. Grzechot słychać na łodzi z ok 15m... Naprawdę dziwna przyneta. Miejscowi polecali na pstrągi... jakoś to do mnie nie przemawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Tez slyszalem o tych Zaltach, ze sa glebokoschodzace, a takze z mozliwoscia podczepiania pod dwa oczka, co skutkuje rozmaitym zanurzaniem...z tym, ze nigdy tego nie widzialem..najczesciej sa dostepne Zalty z 1 oczkiem w wersjach sinking, floating, suspending...Co do Beliewera to tutaj wlasnie wystepuja te dwa oczka, ale proponuje, jezeli ktos nie chce sie wyposazac w specjalnie potezne wedzisko, do poprzestania na wielkosci 6... <_< Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raf7 Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Tu są Zalty (co prawda Tail, ale to jednak Zalt) z dwoma oczkami : http://www.zaltnad.com/shop/index.php?act=viewCat&catId= 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Jaki kolor tonacych Zaltow sprawdzil sie Wam na szwedzkich jeziorach? Wybieram sie we wrzesniu i zastanawiam nad dorzuceniem jednego-dwoch 14cm do pudelka. Z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Raczej wrzuc o dwa DR-y wiecej. Chyba ze chcesz pod wieczór jakies zatoczki czesac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 14tka tonaca nie zejdzie na te kilka metrow glebokosci? DR juz mam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczuply_maciek Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Przy okazji dyskusji o Zaltach chciałem wspomnieć o ich średniej jakości. Łowię na nie od jakiś 4 lat i już dwa razy spotkałem się ze słabą wytrzymałością oczek w tych woblerach. Poniżej fotka co z Zaltem zrobił sumek 101cm, który pod koniec holu podczepił się za drugą kotwicę podczas kiedy spadał z tej uszkodzonej . Teraz staram się połączyć drutem bądź stalówką oba oczka w tych woblerach, bo dają większą pewność, że nic się nie stanie. Fakt łowności tych woblerów jest nie zaprzeczalny i łowię nimi często szczególnie w trolu (sandacze, sumy, szczupaki). pozdro Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 moje własnoręczne zalty mocno śmigają na boki i schodzą na ok 5m przy wielkości 19cm pływający.mogę wykonać dla zainteresowanych.foto na [woblerowa wariacja str 113]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Z tymi oczkami to przyznam ze pierwsze widze i slysze .Fakt ze wiekszosc modeli to nie produkcja rodzima jakosc sie troche popsula ale trzymaja sie niezle .szczuply maciek zawsze mozesz przeslac fotkie na adres prod. http://www.zalt.se/english/about-zalt/contact-information.as pxi tak jak abu ma tu 10 lat gwarncji tak zalta dostaniesz z nawiazka .Niepodwazalny fakt wsrod wikingow i opinia ze stare modele zalt to bylo to .I tak to stare dzis zozyte , pozadane i nawet kilka razy drozsze od nowych perelek .Wlasnie te modele mialy dwa oczka a nie jak dzis jedno . Model http://www.zaltnad.com/shop/index.php?act=viewCat&catId= 30to juz powiew przeszlosci i pewnie reszta co pozostala po nieudanym eksperymecie .maja pdwujne oczko .Jego miejsce zastapil http://www.zalt.se/english/products/kategori.aspx?c=5andrew kolory topowe 02,33,77,61 11,osobiscie lubie 04 i 45 http://www.zalt.se/english/products/produkt.aspx?c=1&p=3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczuply_maciek Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 dzięki @termos za info nawet nie wiedziałem o tak zacnej akcji pozdro Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Dzieki Panowie za info. Te oczka faktycznnie wygladaja na za male. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 dwa kolka lacznikowe zalatwiaja sprawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczuply_maciek Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 @pitt jakie dwa kółka łącznikowe?? Mówimy tu o słabej wytrzymałości oczek w samym wobku (i ich wielkości) i o podwójnych oczkach do prowadzenia przynęty w nowych typach zalta. O co chodzi z tymi kółkami łącznikowymi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 @pitt jakie dwa kółka łącznikowe?? Mówimy tu o słabej wytrzymałości oczek w samym wobku (i ich wielkości) i o podwójnych oczkach do prowadzenia przynęty w nowych typach zalta. O co chodzi z tymi kółkami łącznikowymi?? Macio dwa koleczka lącznikowe zalozone jedno za drugi - tworzace mini wianuszek - powpoduja powstanie niemal przegubu w miejscu laczenia. ma to za zadanie wyeliminowac / zminimalizowac mozliwosc zalozenia dzwigni na wobku oraz wypinanie sie ryb... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi