Skocz do zawartości

zalt

pitt

Rekomendowane odpowiedzi

Kupilem w sumie niedawno , mieli mi sciagnac z Bassa ale po kilku miesiacach zrezygnowalem. Kupilem przy okazji w Szwecji, nie zastanawialem sie czy sa tonace, moze byly..?

A tak na marginesie to wyglad konstrukcji kaze mi przypuszczac, ze przy wersji tonacej, przyneta sama z siebie moze nie wykazywac checi do ruchu...

Gumo

Wiem, że Zalt'em łowią z dobrymi wynikami, zarówno na płytkiej wodzie, jak i na głębokiej.

Są trzy różne wersje tej przynęty, włączając w to bardzo głęboko schodzącą, nawet do kilku metrów.

Są także wersje Zalt'ów, które mają podwójne oczka do mocowania z agrafką, więc można je poprowadzić na różnych głębokościach.

Zalt sprawdza się także w trollingu.

Mimo tego, że jest to bardzo łowna przynęta i często używana na łowiskach skandynawskich, jakoś do mnie nie przemawia i nie lubię nią łowić. Także nie podoba mi się jej praca. :D

• 2 lata później...

Wiem, że Zalt'em łowią z dobrymi wynikami, zarówno na płytkiej wodzie, jak i na głębokiej.

Są trzy różne wersje tej przynęty, włączając w to bardzo głęboko schodzącą, nawet do kilku metrów.

Są także wersje Zalt'ów, które mają podwójne oczka do mocowania z agrafką, więc można je poprowadzić na różnych głębokościach.

Zalt sprawdza się także w trollingu.

Mimo tego, że jest to bardzo łowna przynęta i często używana na łowiskach skandynawskich, jakoś do mnie nie przemawia i nie lubię nią łowić. Także nie podoba mi się jej praca. :D

Obawiam się, że niema Zaltów z dwoma oczkami, w tej chwili wyleciało mi z głowy co to za przynęta, ale napewno nie Zalt choć dziób mają podobny. Zresztą: http://www.zalt.se/

U.

Tez slyszalem o tych Zaltach, ze sa glebokoschodzace, a takze z mozliwoscia podczepiania pod dwa oczka, co skutkuje rozmaitym zanurzaniem...z tym, ze nigdy tego nie widzialem..najczesciej sa dostepne Zalty z 1 oczkiem w wersjach sinking, floating, suspending...

Co do Beliewera to tutaj wlasnie wystepuja te dwa oczka, ale proponuje, jezeli ktos nie chce sie wyposazac w specjalnie potezne wedzisko, do poprzestania na wielkosci 6... <_<

Gumo

• 3 miesiące temu...
  • 1 rok później...

Przy okazji dyskusji o Zaltach chciałem wspomnieć o ich średniej jakości. Łowię na nie od jakiś 4 lat i już dwa razy spotkałem się ze słabą wytrzymałością oczek w tych woblerach. Poniżej fotka co z Zaltem zrobił sumek 101cm, który pod koniec holu podczepił się za drugą kotwicę podczas kiedy spadał z tej uszkodzonej :lol: . Teraz staram się połączyć drutem bądź stalówką oba oczka w tych woblerach, bo dają większą pewność, że nic się nie stanie. Fakt łowności tych woblerów jest nie zaprzeczalny i łowię nimi często szczególnie w trolu (sandacze, sumy, szczupaki).

pozdro Maciek

post-37-1348914849,3181_thumb.jpg

Z tymi oczkami to przyznam ze pierwsze widze i slysze .Fakt ze wiekszosc modeli to nie produkcja rodzima jakosc sie troche popsula ale trzymaja sie niezle .

szczuply maciek zawsze mozesz przeslac fotkie na adres prod.

http://www.zalt.se/english/about-zalt/contact-information.as px

i tak jak abu ma tu 10 lat gwarncji tak zalta dostaniesz z nawiazka .

Niepodwazalny fakt wsrod wikingow i opinia ze stare modele zalt to bylo to .I tak to stare dzis zozyte , pozadane i nawet kilka razy drozsze od nowych perelek .Wlasnie te modele mialy dwa oczka a nie jak dzis jedno .

Model http://www.zaltnad.com/shop/index.php?act=viewCat&catId= 30

to juz powiew przeszlosci i pewnie reszta co pozostala po nieudanym eksperymecie .maja pdwujne oczko .

Jego miejsce zastapil

http://www.zalt.se/english/products/kategori.aspx?c=5

andrew kolory topowe 02,33,77,61 11,

osobiscie lubie 04 i 45

http://www.zalt.se/english/products/produkt.aspx?c=1&p=3

@pitt jakie dwa kółka łącznikowe?? Mówimy tu o słabej wytrzymałości oczek w samym wobku (i ich wielkości) i o podwójnych oczkach do prowadzenia przynęty w nowych typach zalta.

O co chodzi z tymi kółkami łącznikowymi??

• 2 tygodnie później...

@pitt jakie dwa kółka łącznikowe?? Mówimy tu o słabej wytrzymałości oczek w samym wobku (i ich wielkości) i o podwójnych oczkach do prowadzenia przynęty w nowych typach zalta.

O co chodzi z tymi kółkami łącznikowymi??

Macio dwa koleczka lącznikowe zalozone jedno za drugi - tworzace mini wianuszek - powpoduja powstanie niemal przegubu w miejscu laczenia. ma to za zadanie wyeliminowac / zminimalizowac mozliwosc zalozenia dzwigni na wobku oraz wypinanie sie ryb...