Skocz do zawartości

sumowy wobler na noc....

klubklen

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 lata później...

Witam serdecznie doświadczonych w tym temacie.

Odgrzebałem stary temat.

Szperając trochę w necie natknąłem się na ten wątek i w związku z tym mam pytanko.Co myślicie o tych wobkach

[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=515b136cc9619780][iM

czy bedą skuteczne też w dzień?

Za wszelkie wskazówki z góry dziękuje.

Z pośpiechu trochę przyciąłem kark. Wobler to ordynary platikowy odlew. Kiedyś sprzedawali takie niemalowane po 1$. Cały pic to kształt, czyli mocna gresywna praca.

To oryginał czy podróbka?Jak poznac oryginał?Mam mini-s i little-s i na brzuszku jest napis oryginal mini-s-czy tak samo jest z big-s?Pozdrawiam

Gapa jestem Embarassed powiększyłem zdięcie kolegi @zybi i widac jak na dłoni....

Z pośpiechu trochę przyciąłem kark. Wobler to ordynary platikowy odlew. Kiedyś sprzedawali takie niemalowane po 1$. Cały pic to kształt, czyli mocna gresywna praca.

To sa podróbki skad? nie wiadomo...Wspomniany Marek S.kiedys napisał ze sa dobre na sumki ale w krytycznych momentach ta blaszka w mocowaniu moze nie wytrzymac.Duzo dobrego było o Dorado Leke i wszelkiej mascie płytko,ostro pracujace baryłki a jesli do tego znajdzie sie miejsce gdzie zeruja ow zboje B)

A jakie Panowie macie spostrzeżenia co do grzechotek? W nocy i nieco obok tematu - w dzień? Łowicie głównie na grzechotniki, nigdy na grzechotniki, czy w zależności od warunków? Jeśli tak, to zależnie od jakich?

Ciekawi mnie też, czy sumka łatwiej wkurzyć brzęcząc mu nad głową czy raczej sprowokować przynętą typu pojawia się i znika, by nie miał czasu na zastanowienie?

Jakie są Wasze doświadczenia w tej materii? Mam na myśli głównie rzeczne łowy, przed zmrokiem, w nocy i o świcie.

Pozdrawiam

Grzesiek

oj tam zaraz nigdy.było trochę lużnego czasu no i obiecałem że zrobię.teraz trochę żałuję bo jeden z nich ni chrery nie chciał chodzić.musiałem wymienić ster ale nie dałem rady go wyjąć i się urwał.namęczyłem się i wstawiłem inny teraz jest ok.mocna żwawa praca.

A jakie Panowie macie spostrzeżenia co do grzechotek? W nocy i nieco obok tematu - w dzień? Łowicie głównie na grzechotniki, nigdy na grzechotniki, czy w zależności od warunków? Jeśli tak, to zależnie od jakich?

Ciekawi mnie też, czy sumka łatwiej wkurzyć brzęcząc mu nad głową czy raczej sprowokować przynętą typu pojawia się i znika, by nie miał czasu na zastanowienie?

Jakie są Wasze doświadczenia w tej materii? Mam na myśli głównie rzeczne łowy, przed zmrokiem, w nocy i o świcie.

A ja naprawdę jestem ciekaw waszych doświadczeń w tej materii :D

Pytanie pomocnicze: zaczynacie od grzechotek, czy raczej nie. Czy najpierw próbujecie suma nakarmić, a dopiero jak to nie skutkuje - wkurzyć? Ciekawi mnie taktyka podejścia do rywala i wybór kolejnych przynęt. Rodzaj ich pracy i prędkość prowadzenia. Czy w temacie sum na spining (ew. trolling) macie jakiś utarty szlak, od którego zaczynacie, zanim przeciwnik zmusi Was do zejścia na ścieżkę eksperymentowania?

Pozdrawiam

Grzesiek