shogun Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Witam.Wprawdzie już częściową odpowiedź znalazłem, że Premierki to mocne kijki, ale chodzi mi o kijek dwuskładowy.A więc o jakiej wadze maksymalnej przynęty można rzucać bez uszkodzenia takim właśnie kijkiem - St. Croix Premier 3/8 - 1 oz? Kijek jest dwuskładowy.Do kija mam kręciolek shimano curado 210 DPV. Multik na razie jest na kijku Jaxon XT Pro Spin Caster, którego przeznaczyłem początkowo do nauki rzutów i ewentualnego złamania, ale za cho..rę nie chce pęknąć. Ale pomału przesiadam się na premierka, tylko coś z dolnym zakresem wagowym nie mogę sobie poradzić. Sensownie zaczynają latać dopiero przynęty typu slider 7F. Z Jaxona to nawet kopytko 5 na główce 4-5 g macham na sensowną (zadowolającą) odległość. Ale do rzeczy, interesuje mnie o ile można przeciążyć maksymalnie Premierka dwuskłada? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Maksymalnie to nie wiem i to chyba nie jest istotne. osobi.cie bez problemu rzucałem z jednoczęściowej wersji Sliderem 10. Myślę, ż2 12 przy rzucie surfcastingowym też by wytrzymał. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 do 60 gram nic nie powinno sie stac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Podłącze się pod temat Czy do takiego kijka(1,98m 25lbs 1,5oz) ,którego budowę relacjonował @Friko w kilku częściowym artykule można bezproblemowo używać jakiegoś niskoprofilowca ,czy wskazany jest już okrąglak? Z tego co pamiętam to chyba wędka obsługiwała przynęty do ok 70gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 ja uzywam low profile do okolo 100 gram, a powyzej tu juz raczej round ... jak na razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 @pitt,dzięki,to dobra wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi