pablo23004 Opublikowano 2 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października Witam.Potrzebuje multika do casta Abu Svartzonker 259cm / 140gr.Zestaw pod duże gumy.Moze byc cos z Ali.Myslalem o Piscifun Allioz ale on wazy grubo ponad 300 gr, zbyt ciezki w moim odczuciu. Wysłane z mojego 24090RA29G przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bosyfiske Opublikowano 2 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października Ja mam Alioza do wędki 242 40 -110 g, pasuje idealnie. Fajnie się rzuca. Do takiej wędki jak piszesz będzie dobry. Wysłane z mojego CPH2493 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 2 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października Ciężki...?Osobiście przy kijach o podobnych parametrach używam Alijoz 400 i jest dla mnie ok.Waży 410g.Jak już dawno temu wspominałem, żeby była moc zestawu, to musi być też masa, fizyki nie oszukasz 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 2 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października Witam.Potrzebuje multika do casta Abu Svartzonker 259cm / 140gr.Zestaw pod duże gumy.Moze byc cos z Ali.Myslalem o Piscifun Allioz ale on wazy grubo ponad 300 gr, zbyt ciezki w moim odczuciu. Wysłane z mojego 24090RA29G przy użyciu Tapatalka Z tanich Aljioz 300 Ciężki...?Osobiście przy kijach o podobnych parametrach używam Alijoz 400 i jest dla mnie ok.Waży 410g.Jak już dawno temu wspominałem, żeby była moc zestawu, to musi być też masa, fizyki nie oszukaszJak dla mnie to grubo za dużo do kija do 140 g. Chyba że to zestaw na suma . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 2 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października Z tanich Aljioz 300 Jak dla mnie to grubo za dużo do kija do 140 g. Chyba że to zestaw na suma . To zestaw na szczupaka do przynęt 50-120g.Ja podchodzę do tematu tak, że muszę mieć zapas mocy i tak też jest. Dla jednego będzie taka wielkość za mała, dla drugiego za duża - jak to jest w Twoim przypadku Andrzeju. ????Dla mnie jest w sam raz.Przy tym lekkość pracy i jej kultura ( mimo, że ma pochodzenie chińskie) bardzo wysoka, porównywalna ze świetnymi Shimano Curado 201DPV/DHSV czy 301e.Nadmienię tylko, że zaraz po zakupie Alijoz 400 został po mojemu przeserwisowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub75 Opublikowano 2 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października Witam.Potrzebuje multika do casta Abu Svartzonker 259cm / 140gr.Zestaw pod duże gumy.Moze byc cos z Ali.Myslalem o Piscifun Allioz ale on wazy grubo ponad 300 gr, zbyt ciezki w moim odczuciu. Wysłane z mojego 24090RA29G przy użyciu Tapatalka Zdecydowanie Alijoz 300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 2 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października Spójrz na FAVORITE x1 200 - wielkościowo podobny do Curado 301. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haukii Opublikowano 3 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października Witam.Potrzebuje multika do casta Abu Svartzonker 259cm / 140gr.Zestaw pod duże gumy.Moze byc cos z Ali.Myslalem o Piscifun Allioz ale on wazy grubo ponad 300 gr, zbyt ciezki w moim odczuciu. Wysłane z mojego 24090RA29G przy użyciu TapatalkaŻeby wyważyć taki kij to nawet wskazany cięższy multik. A alijoz bajka kręci jak masełko ja polecam bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 3 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października Żeby wyważyć taki kij to nawet wskazany cięższy multik. A alijoz bajka kręci jak masełko ja polecam bardzoNo weź.. Bo jeszcze chłopak uwierzy To spoko multik, ale do wspomnianej maślanej pracy to mu wybitnie daleko. Mam dwa i używam intensywnie od dwóch sezonów, żeby nie było że fotelowe opowieści snuję U mnie intensywnie oznacza że w jeden sezon jest na wodzie więcej, niż u przeciętnego "Kowalskiego" będzie do końca życia.Polecam, ale Ryoga to to nie jest i nie będzie. Za to stosunek jakości do ceny ma wybitnie dobry. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 3 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października Mnie najbardziej zastanawia jak multik może wyważać kij? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haukii Opublikowano 3 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października No weź.. Bo jeszcze chłopak uwierzy To spoko multik, ale do wspomnianej maślanej pracy to mu wybitnie daleko. Mam dwa i używam intensywnie od dwóch sezonów, żeby nie było że fotelowe opowieści snuję U mnie intensywnie oznacza że w jeden sezon jest na wodzie więcej, niż u przeciętnego "Kowalskiego" będzie do końca życia.Polecam, ale Ryoga to to nie jest i nie będzie. Za to stosunek jakości do ceny ma wybitnie dobry.Oczywiście że nie jest to ryoga skoro kosztuje 300zl , ale porównując np do Abu to pracuje to za tą kasę pięknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 3 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października Oczywiście że nie jest to ryoga skoro kosztuje 300zl , ale porównując np do Abu to pracuje to za tą kasę pięknie.Zgoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 3 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października (edytowane) Mnie najbardziej zastanawia jak multik może wyważać kij?Mnie również, może we wklejkach UL do 2 g.Przecież tutaj zakładamy na koniec zestawu 100 czy 150 gramów i robi się potężna dźwignia. Multik musiałby pewnie ważyć 1-2 kilo aby to zrównoważyć. To już lepiej mniejszą masą całego zestawu operować niż szukać mitycznego wyważenia w sprzęcie do grubych łowów. Co innego gdybyśmy chcieli tymi wędkami z podwieszonymi multikami fechtować jak D'Artagnan .... Edytowane 3 Października przez godski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo23004 Opublikowano 3 Października Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października ..... dobra Panowie, to kto mi sprzeda tego Alijoza w dobrej cenie?Prawie 400 pln na Ali kosztuje. Nie malo.Moze lepiej polowac na Curado 200 z drugiej reki - podobna kwota wyjdzie.Pozdrawiam i dziekuje za wszelkie info. Wysłane z mojego 24090RA29G przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
highvoltage Opublikowano 3 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października Chyba mniej trochę 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi