Skocz do zawartości

Budżetowy multik do przynęt maks 120gr

pablo23004

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Potrzebuje multika do casta Abu Svartzonker 259cm / 140gr.

Zestaw pod duże gumy.

Moze byc cos z Ali.

Myslalem o Piscifun Allioz ale on wazy grubo ponad 300 gr, zbyt ciezki w moim odczuciu.

Wysłane z mojego 24090RA29G przy użyciu Tapatalka

Z tanich Aljioz 300

Ciężki...?

Osobiście przy kijach o podobnych parametrach używam Alijoz 400 i jest dla mnie ok.

Waży 410g.

Jak już dawno temu wspominałem, żeby była moc zestawu, to musi być też masa, fizyki nie oszukasz

Jak dla mnie to grubo za dużo do kija do 140 g.  Chyba że to zestaw na suma .

• Like 1

Z tanich Aljioz 300

Jak dla mnie to grubo za dużo do kija do 140 g. Chyba że to zestaw na suma .

To zestaw na szczupaka do przynęt 50-120g.

Ja podchodzę do tematu tak, że muszę mieć zapas mocy i tak też jest.

Dla jednego będzie taka wielkość za mała, dla drugiego za duża - jak to jest w Twoim przypadku Andrzeju. ????

Dla mnie jest w sam raz.

Przy tym lekkość pracy i jej kultura ( mimo, że ma pochodzenie chińskie) bardzo wysoka, porównywalna ze świetnymi Shimano Curado 201DPV/DHSV czy 301e.

Nadmienię tylko, że zaraz po zakupie Alijoz 400 został po mojemu przeserwisowany.

Witam.

Zestaw pod duże gumy.

Moze byc cos z Ali.

Myslalem o Piscifun Allioz ale on wazy grubo ponad 300 gr, zbyt ciezki w moim odczuciu.

Zdecydowanie Alijoz 300

Witam.

Zestaw pod duże gumy.

Moze byc cos z Ali.

Żeby wyważyć taki kij to nawet wskazany cięższy multik. A alijoz bajka kręci jak masełko ja polecam bardzo

Żeby wyważyć taki kij to nawet wskazany cięższy multik. A alijoz bajka kręci jak masełko ja polecam bardzo

No weź.. Bo jeszcze chłopak uwierzy :)

To spoko multik, ale do wspomnianej maślanej pracy to mu wybitnie daleko. Mam dwa i używam intensywnie od dwóch sezonów, żeby nie było że fotelowe opowieści snuję  :P 

U mnie intensywnie oznacza że w jeden sezon jest na wodzie więcej, niż u przeciętnego "Kowalskiego" będzie do końca życia.

Polecam, ale Ryoga to to nie jest i nie będzie. Za to stosunek jakości do ceny ma wybitnie dobry. 

• Like 2

No weź.. Bo jeszcze chłopak uwierzy :)

To spoko multik, ale do wspomnianej maślanej pracy to mu wybitnie daleko. Mam dwa i używam intensywnie od dwóch sezonów, żeby nie było że fotelowe opowieści snuję :P

U mnie intensywnie oznacza że w jeden sezon jest na wodzie więcej, niż u przeciętnego "Kowalskiego" będzie do końca życia.

Polecam, ale Ryoga to to nie jest i nie będzie. Za to stosunek jakości do ceny ma wybitnie dobry.

Oczywiście że nie jest to ryoga skoro kosztuje 300zl , ale porównując np do Abu to pracuje to za tą kasę pięknie.

Mnie najbardziej zastanawia jak multik może wyważać kij?

Mnie również, może we wklejkach UL do 2 g.

Przecież tutaj zakładamy na koniec zestawu  100 czy 150 gramów i robi się potężna dźwignia. Multik musiałby pewnie ważyć 1-2  kilo aby to zrównoważyć. To już lepiej mniejszą masą całego zestawu operować niż szukać mitycznego wyważenia w sprzęcie do grubych łowów.  Co innego gdybyśmy chcieli tymi wędkami z podwieszonymi multikami fechtować jak D'Artagnan  .... 

Edytowane przez godski

..... dobra Panowie, to kto mi sprzeda tego Alijoza w dobrej cenie?

Prawie 400 pln na Ali kosztuje. Nie malo.

Moze lepiej polowac na Curado 200 z drugiej reki - podobna kwota wyjdzie.

Pozdrawiam i dziekuje za wszelkie info.

• Dodaj nową pozycję...