Skocz do zawartości

[S] Kyorim, kuying, purelure, caldia, kolibri, prorex, SG, szpula tatula

Rekomendowane odpowiedzi

Po inwentaryzacji sprzętu na giełdzie lądują następujące rzeczy :

1. Kyorim Sniper S682ML+, kij o długości 205cm i cw 5-18. Byłem z tą wędką raz nad wodą, niestety jest dla mnie za szybka - kij jest bardzo czuły. Moim zdaniem realne cw do 5-25, patyk stworzony do łowienia sandaczy z opadu. Blank 40t + 1100G, przelotki Fuji SiC na tytanowych przelotkach, waga blanku 92gr. Cena 580zł

2. Kyorim truncheon TCC 702MH czyli kij castingowy o długości 213cm i cw 14-32gr(realne cw opisał bym 10-50). Byłem z kijem 5x nad wodą w majówkę i od tamtej pory leży nieużywany(odchodzę od średniego cast na rzecz spina). Przepięknie wykonana wędka na top komponentach, blank 40t + 1100G oraz przelotki Fuji SiC. Wędka szybka stworzona do łowienia szczupaków na wszystkie dostępne przynęty(wyczerpujące filmiki są dostępne na yt o całej tej serii). Cena 500zł - bardzo chętnie wymienię na ten sam model w wersji spinningowej.

3. Kuying battle song BSS 722M czyli wędka o długości 216cm i cw 7-25 ( realnie 10-40). Szybka wędka na bardzo czułym blanku, idealnie sprawdzi się do łowienia sandaczy z opadu jaki szczupaków. Kij niewiele używany w bardzo dobrym stanie bez śladów użytkowania. Cena 260zł

4. Purelure Seabed SE-S902ML czyli wędka o długości 270cm i cw 7-24 ( realnie 7-28), kij był ze mną raz nad wodą. Dość szybka wędka o głębszym ugięciu, moim zdaniem stworzona do łowienia na twarde przynęty (boleń/sandacz na woblera oraz szczupaki na każdy rodzaj przynęty), blank 40t na przelotkach SiC od Sea Guide. Cena 250zł

5. Belly boat kolibri K-180F używany przeze mnie 5x. Od ponad roku belly złożone i nie łowione - brak czasu na łowienie z belly. Stan bardzo dobry, do belly mam pełny komplet fabryczny akcesoriów. Cena 1500zł

6. Daiwa prorex 2500ra w stanie bardzo dobrym. Kołowrotek służył mi przy kiju do 25gr, stan mechaniczny i wizualny oceniam na bardzo dobry. Jest to model którego korpus i bebechy są od rozmiaru 3000 a rotor i szpula od rozmiaru 2500. W zestawie oczywiście druga oryginalna szpula. Cena 500zł

7. Oryginalna korba od caldii mq 2500, stan jak nowy. Cena 50zł

8. Korpus Caldia 2500 mq, kupiłem używany z zamiarem ogarnięcia i łowienia. Poprzedni właściciel chciał poprawić fabrykę i przesmarować kołowrotek samemu bez odpowiednich narzędzi co widać na pierścieniu po zdjęciu gumki,(po założeniu gumki doszczelniającej praktycznie tego nie widać) podczas serwisu zgubił plastikowy kołmierzyk kasujący luz na ośce szpulki(widać go na oddzielnym foto - kremowy pierścień). Stan mechaniczny oceniam na "dobry -" a wizualny jak nowy. Cena 90zł

9. Pokrętło szpuli daiwa 2500 stan jak nowy. Cena 40zł

10. Savage gear hybrid pike 17cm 47gr. Przynęta nowa i nie używana, cena 40zł

11. Szpula do multika daiwa tatula 150. Szpulka nowa, nawinięta została na nią tylko plecionka. Waga 13gr, szpulka bez perforacji ze stałym rotorem. Oryginalne zdjęcia wrzucę jutro. Cena 125zł

12. Purelure Sharpen cast RH-C715XH-XF czyli wędka castingowa o długości 215cm i cw 15-85gr (realnie 25-100gr w komforcie). Jest to kij typu travel  złożony z 5 segmentów. Casta kupiłem na wyjazd za szczupakiem do Szwecji, był ze mną 3x nad wodą i wyciągnął kilka szczupaków. Stan wędki jak nowy, akcja szybka a wędka jest bardzo czuła, pod ryba pracuję półparabolicznie. Tatula 150 dobrze wyważa ten kij - oryginalne zdjęcia wrzucę jutro. Cena 180zł

Zdjęcia dostępne pod tym linkiem :https://drive.google.com/drive/folders/1QTNCkIpLTtCXhlCIbvubvJkq432SVapr?usp=sharing

W razie zainteresowania prześlę dokładniejsze zdjęcia na email. Wszystkie przedmioty(chwilowo nie mam na miejscu kolibri oraz purelure seabed) do obejrzenia i odbioru osobistego w Warszawie, po uprzednim dogadaniu(terminu) również w Lublinie - istnieje również możliwość wysyłki. 

Chętnie przyjmę w rozliczeniu kijek kuying superlite 258cm do 15 gr w spinie oraz kij savage gear xlnt 3 do 70 gr lub sg4 do 70/80 gr w wersji castingowej.

• Dodaj nową pozycję...