makamba Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 (edytowane) Połaziłem dziś sobie po okolicznej rzeczce i natknąłem się na jakieś klatki wypełnione chlebem.Jedna w wodzie z otwartą klapką a druga na brzegu,zaraz obok pierwszej.Obie z podczepionym sznurkiem bięgnącym od klatek do okna pobliskich zabudowań. Macie jakieś pomysły czy/co to za narzędzie kłusownicze i na jakiego zwierza??? Edytowane 2 Stycznia 2013 przez makamba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vBartek Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Na białą rybę, nadziałem się na taką w irlandii również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 ta na brzegu także na białą rybę...? mi się wydaje,że to służy do odławiania nutrii(jeśli występują) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 ...Bartek, GuXXXa?? pływa cos tam jeszcze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 2 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 (edytowane) Ano...Chodzę tam ambitnie co jakiś czas.Okoń czasem się trafi.Kiedyś wchodziła troć.Ponoć wiosną można jeszcze trafić pstrąga.Czas i miejscówki do uzgodnienia z miejscowymi "wędkarzami" .Te miętusy , o których kiedyś pisałem w temacie "Dziwne znalezisko w lesie" - też chyba z tej wody przybywają. Czasy gdy pływały tam szczupaki,węgorze i liny już dawno minęły.Chyba ,że kłusole otworzą śluzę w jeziorku "niedostępne eldorado", na końcu rzeczki , co co jakiś czas się zdarzało.99% rzeczki wygląda jakby nigdy nie stanęła tam ludzka stopa , oprócz miejsc gdzie można złowić lodówkę,akumulator czy jakąś plastikową butelkę.Klimaty i widoczki wędkarskie mega fajne , ale zero ryb. Dzisiaj rozmawiałem z miejscowym "wędkarzem".Kilka kilometrów niżej na wodzie innego już gospodarza - 9 sumów w jeden dzień trafił ... na 4 wedki.Akurat imprezka była to poszły naturalnie na stół. Edytowane 2 Stycznia 2013 przez makamba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 ..gdyby płynęła z dala od " nieszczęsnych zabudowań", to zapewne coś by miało szansę przeżycia... na ujściowym odcinku kręcą się jaziki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 oprócz miejsc gdzie można złowić lodówkę,akumulator czy jakąś plastikową butelkę.zapraszam na Wartę tam się ubierzesz od stóp do głów i jeszcze coś do domu weźmiesz Wracając do tematu niedawno również zauważyłem taką klatkę na cieku w moich okolicach, zanurzoną do połowy w wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 W mych stronach piżmaki na to chwytają Patu gdzie te jaziki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 2 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 (edytowane) Jak piżmaki to całkiem możliwe.Są tu takie adresy gdzie skórki różne można kupić , z piżmaków a nawet i z kotów podobno. A te łapanie to legalne czy nie? Edytowane 2 Stycznia 2013 przez makamba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 http://www.poluje.pl/zwierzyna,pi%C5%BCmak,10554Jak to zakłada myśliwy to raczej tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 2 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 (edytowane) http://www.poluje.pl/zwierzyna,pi%C5%BCmak,10554Jak to zakłada myśliwy to raczej tak.Myśliwy tam na pewno nie mieszka.Miłośnik zwierząt też nie. Krowy i konie nawet w zimie trzyma na polu przez całą noc.Jak raz krowa nogę złamała to leżała tak kilka dni aż zdechła w polu , w jesiennym deszczu. Edytowane 2 Stycznia 2013 przez makamba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Mekamba to zgłaszaj na policję, pułapaki może zastawiać tylko uprawniony do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vBartek Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 ta na brzegu także na białą rybę...? mi się wydaje,że to służy do odławiania nutrii(jeśli występują)Faktycznie, nie przyjrzałem sie dokładnie a te chyba jednak są na inne zwierzaki.Klatki na które ja się natknąłem wyglądały podobnie z tym, że były całe w wodzie a wejścia miały na kształt "lejka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 http://www.poluje.pl/zwierzyna,pi%C5%BCmak,10554Jak to zakłada myśliwy to raczej tak.Jozi, ja Ciebie proszę, nie gadaj głupot. W Polsce można polowac z bronią palną spełanijaca okreslone wymagania, a łowienie do klatki czy chwytanie na wnyki to traperka, która akurat kanadyjczycy stosowac mogą. U nast to kłuserka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Jozi, ja Ciebie proszę, nie gadaj głupot. W Polsce można polowac z bronią palną spełanijaca okreslone wymagania, a łowienie do klatki czy chwytanie na wnyki to traperka, która akurat kanadyjczycy stosowac mogą. U nast to kłuserka.Jack pewnie masz rację bo się na tym znasz, wszak strzelec myśliwiec jesteś .Jak mi popielice zapierdzielają pod dachem na strychu to łowienie do klatki to kłusownictwo czy moje prawo zbójeckie je wytępić bo dach kilka drobnych kosztował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Poza klatkami, to ten płot, do wody włażący, też jest bardzo legalny ... inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 A ja myślę, że i klatki i płot jest legalny, jedynie poziom wody w rzece się podniósł po odwilży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 A ja myślę, że i klatki i płot jest legalny, jedynie poziom wody w rzece się podniósł po odwilży :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi