Skocz do zawartości

Na co te klatki?

makamba

Rekomendowane odpowiedzi

Połaziłem dziś sobie po okolicznej rzeczce i natknąłem się na jakieś klatki wypełnione chlebem.

Jedna w wodzie z otwartą klapką a druga na brzegu,zaraz obok pierwszej.

Obie z podczepionym sznurkiem bięgnącym od klatek do okna pobliskich zabudowań.

Macie jakieś pomysły czy/co to za narzędzie kłusownicze i na jakiego zwierza???

post-50881-0-76077600-1357140263_thumb.jpg

post-50881-0-20634400-1357140277_thumb.jpg

Edytowane przez makamba

Ano...

Chodzę tam ambitnie co jakiś czas.

Okoń czasem się trafi.

Kiedyś wchodziła troć.

Ponoć wiosną można jeszcze trafić pstrąga.

Czas i miejscówki do uzgodnienia z miejscowymi "wędkarzami" :angry: .

Te miętusy , o których kiedyś pisałem w temacie "Dziwne znalezisko w lesie" - też chyba z tej wody przybywają.

Czasy gdy pływały tam szczupaki,węgorze i liny już dawno minęły.

Chyba ,że kłusole otworzą śluzę w jeziorku "niedostępne eldorado", na końcu rzeczki  , co co jakiś czas się zdarzało.

99% rzeczki wygląda jakby nigdy nie stanęła tam ludzka stopa , oprócz miejsc gdzie można złowić lodówkę,akumulator czy jakąś plastikową butelkę.

Klimaty i widoczki wędkarskie mega fajne , ale zero ryb. :(

Dzisiaj rozmawiałem z miejscowym "wędkarzem".

Kilka kilometrów niżej na wodzie innego już gospodarza - 9 sumów w jeden dzień trafił ... na 4 wedki.

Akurat imprezka była to poszły naturalnie na stół. :(

Edytowane przez makamba

oprócz miejsc gdzie można złowić lodówkę,akumulator czy jakąś plastikową butelkę.

zapraszam na Wartę tam się ubierzesz od stóp do głów i jeszcze coś do domu weźmiesz :D

Wracając do tematu niedawno również zauważyłem taką klatkę na cieku w moich okolicach, zanurzoną do połowy w wodzie. 

http://www.poluje.pl/zwierzyna,pi%C5%BCmak,10554

Jak to zakłada myśliwy to raczej tak.

Myśliwy tam  na pewno nie mieszka.

Miłośnik zwierząt też nie. :rolleyes:

Krowy i konie nawet w zimie trzyma na polu przez całą noc.

Jak raz krowa nogę złamała to leżała tak kilka dni aż zdechła w polu , w jesiennym deszczu. :(

Edytowane przez makamba

ta na brzegu także na białą rybę...? ;) mi się wydaje,że to służy do odławiania nutrii(jeśli występują)

Faktycznie, nie przyjrzałem sie dokładnie a  te chyba jednak są na inne zwierzaki.

Klatki na które ja się natknąłem wyglądały podobnie z tym, że  były całe w wodzie a wejścia miały na kształt "lejka".

• 2 tygodnie później...
http://www.poluje.pl/zwierzyna,pi%C5%BCmak,10554

Jak to zakłada myśliwy to raczej tak.

Jozi, ja Ciebie proszę, nie gadaj głupot. W Polsce można polowac z bronią palną spełanijaca okreslone wymagania, a łowienie do klatki czy chwytanie na wnyki to traperka, która akurat kanadyjczycy stosowac mogą. U nast to kłuserka.

Jozi, ja Ciebie proszę, nie gadaj głupot. W Polsce można polowac z bronią palną spełanijaca okreslone wymagania, a łowienie do klatki czy chwytanie na wnyki to traperka, która akurat kanadyjczycy stosowac mogą. U nast to kłuserka.

Jack pewnie masz rację bo się na tym znasz, wszak strzelec myśliwiec jesteś :) .Jak mi popielice zapierdzielają pod dachem na strychu to łowienie do klatki to kłusownictwo czy moje prawo zbójeckie je wytępić bo dach kilka drobnych kosztował. :ph34r: