michcio Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 (edytowane) Dzisiaj miałem chwilkę czasu i natrafiłem na kilka filmików, zdjęć które wydają się prawdziwe. Jeden z nich szczególnie mnie poruszyłdrastyczne 18+ !!!!W kilka sekund zabawy koleś został kaleką do końca życia. Pytanie jaki mi się nasunęło czy nie narusza ono już granicy, co wolno, a co nie wolno udostępniać szerokiej publiczności w sieci. Znalezienie podobnych filmów, zdjęć a nawet portali to zaledwie 5 minut poszukiwań. Ogrom materiałów przyprawiających przynajmniej o niechęć do jedzenia jest na wyciągnięcie ręki... Najgorsze, że to może zobaczyć każdy. Ja - 26 lat, Ty czy dzieci. Wydaje mi się, że powinno to być tępione, bo skutki oglądania takich rzeczy mogą prowadzić do znieczulicy i chęci zobaczenia czegoś takiego "na żywo". sorry panowie ale j.pl to nie tylko świadomi niebezpieczeństw dojrzali i odpowiedzialni ludzie, ale i Ci nieco młodsi czasem sporo ponizej 18 lat, dlatego filmik usuwam... Edytowane 3 Stycznia 2013 przez mifek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Ten link jest w jerkbait się śmieje ... znieczulicą jest to że jak napisałem że tam urywa rękę ... poza tym zobacz sam komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 filmik raczej ku przestrodze co najwyżej może kogoś delikatnego zniesmaczyć. Najgorsza jest przemoc i agresja, komentarze na forach, pod filmikami na YT to prześciganie się żeby komuś dosrać, miliony durnych wpisów czytać się tego nie da. Jak dobrze że moje dzieciństwo było inne przynajmniej mam jaja a nie pokolenie ... wychowywane bezstresowo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 2 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 (edytowane) ehh, no dokładnie! Kolesiowi urywa dłoń, nie ma co zbierać i komentarz:" ale dupy nie urywa"... To ja pytam CO MA URWAĆ żeby zrobiło wrażenie!? a rzecz dotyczaca filmiku. Czy w takim przypadku firma produkująca petardy nie powinna wziąć odpowiedzialności ? Wybuchła sekundę po zapaleniu! Chłopak nie miał szans nawet jej wypuścić z dłoni... Edytowane 2 Stycznia 2013 przez michcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Nie przyjemny filmik,fakt To mogła być jakaś samoróbka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nizdęb Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 (edytowane) Często między tragedią a "super zabawą" jest dosłownie sekunda czy centymetr. Kilka lat temu, podczas zabawy sylwestrowej nagrałem filmik gdzie kolega próbuje odpalić petardę, wcześniej wciskając ją w element kubła śmietnika. Kiedy powinna śmignąć w górę ale nie śmignęła on kopiąc w kubeł "pomaga jej" się wyzwolić. W pewnym momencie petarda wystrzela serią na poziomach naszych głów w tym oczywiście dosłownie obok jego głowy. Od tragedii dzieliło go (nas) zarówno centymetry i sekundy, bo pewnie prędzej czy później bo ją wykopał. Tu niestety nie udało się. Nie znam okoliczności więc nie oceniam, niemniej jednak bardzo mi szkoda chłopaka... Co do samych filmików, zjawisk internetowych itp. Ich masowość tworzy pewną wypadkową i jest elementem naszej ewolucji, na jej skraju zarówno z jednej jak i z drugiej strony będą kontrowersyjne wypowiedzi oraz skrajne opinie. Edytowane 2 Stycznia 2013 przez Nizdęb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 michcio z całym szacunkiem ale o co Ci chodzi - chcesz świat naprawiac? w zyciu są debile,nieszczęścia,drastyczne sytuacje to i w necie bedą ale sam napisałeś że taki filmik można znaleźć cyt. "Znalezienie podobnych filmów, zdjęć a nawet portali to zaledwie 5 minut poszukiwań." pytam - po co szukać, jak komus nie odpowiada to tego nie ogląda .... ps wg mnie filmik jest zmontowany ale znam bardziej drastyczne i autentyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Dzięki takim zabawom miałem okazję kiedyś zobaczyć własne kości paliczków.Teraz widzę już tylko blizny . To były czasy gdy nie można było jeszcze kupić żadnych fajerwerków i trzeba było petardy robić sobie samemu z "korków" i wszystkiego innego co dało się zawinąć ze szkolnej pracowni chemicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 To co jest na filmiku to sielanka w stylu czeskiego krecika, kilku znajomych na sadisticu probowalo na mnie zrobic wrazenie.Ogolnie nie lubie takich rzeczy, nie to zebym byl jakis zbytnio wrazliwy ale czuje niesmak jak sie facet kastruje, badz ktos komus glowe odcina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Ja pierdulę, nową jakość tu wprowadzacie Kastrowanie, obcinanie glów i rąk... WTF Panowie? Ryby nie biorą, laski krzywo zerkają? Ja wiem ze gdzies tam w naszym realu coś takiego, ale... jestem z tym zbiorem rozłączny. Mi z kategorii ekstremy wystarczyły lektury o obozach i pamiętnik Pileckiego. styknie, starczy, temat grzebania sobie patykiem w mózgu uważam za zamknięty... MA ktoś jakies cycki do odreagowania? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 (edytowane) nie cycki ale myśle że sie nie obrazisz www.dupcie.pl Edytowane 3 Stycznia 2013 przez Jeziorm 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Jeśli to był ten filmik który przed sylwestrem zaczął krążyć po internecie, to moim zdaniem jest to całkiem dobrze spreparowana ściema.Aczkolwiek takie rzeczy się zdarzają. W tym momencie w sklepie raczej nie dostanie się petardy hukowej która była by w stanie urwać dłoń. W teoretycznie największych hukowych petardach "Achtung" jest ok pół łyżeczki od herbaty prochu. Żeby urwać dłoń potrzebne jest znacznie więcej. Ostatnie "urwiłapki" dostępne w sprzedaży nazywały się "Big Jumbo", były podobnej wielkości, ale cała przestrzeń w środku była wypełniona prochem, co w połączeniu z tragiczną jakością wykonania dawało wiele wypadków. Ale to było dobre 10-15 lat temu. Dziś kończyn najczęściej się pozbawiają w ten sposób domorośli "pirotechnicy" z niewystarczającą ilością wyobraźni i świadomości.To tak z perspektywy człowieka który kilka razy miał możliwość użyźnić swoimi szczątkami kilkadziesiąt m2 ziemi a mimo to przez prawie 20 lat zabawy w pirotechnikę krzywdy sobie ani nikomu innemu nie zrobił A co do brutalności w internecie, to każdy ma wybór co chce oglądać. Ja wolę ten wybór mieć niż żyć w kraju w którym rząd decyduje o tym jak ma wyglądać internet. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vBartek Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 (edytowane) W teoretycznie największych hukowych petardach "Achtung" jest ok pół łyżeczki od herbaty prochu. Żeby urwać dłoń potrzebne jest znacznie więcej. Całkiem niedawno oglądałem to i chyba jednak poradzą sobie z ręką a nawet dwiema całkiem sprawnie. (Od 3m20s) : Edytowane 5 Stycznia 2013 przez vBartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 (edytowane) Całkiem niedawno oglądałem to i chyba jednak poradzą sobie z ręką a nawet dwiema całkiem sprawnie. (Od 3m20s) : Takich "Achtungów" już dawno nie widziałem, pisząc o nich miałem na myśli te z lontem http://www.tropic.pl/petardy_2.php?pro=318One na pewno urwą palec, ale raczej nie całą dłoń jak na filmie. A oglądając takie testy trzeba brać pod uwagę też to że ludzka (męska) dłoń jest na pewno mocniejsza od hodowlanego kurczaka. Generalnie miałem znajomego który się pozbawił 2 palców przez brak wyobraźni, ale to co mu w łapach wybuchło to bynajmniej nie była zwykła (nawet duża) petarda.Tak czy inaczej nie polecam odpalania w rękach nawet małych petard Edytowane 5 Stycznia 2013 przez Włóczykij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 (edytowane) Panie Kanclerz ! Chwała Ci za to że czytasz JB. "od deski do deski" , ale patrz trochę na daty wpisów do których nawiązujesz, bo kolejna "złota łopata" Ci się należy. Edytowane 10 Sierpnia 2019 przez slawek_2348 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Tu nie chodzi o datę postów, tylko o ich autora i jakąś vendettę pulpeta Aż mi się przypomniało: https://www.youtube.com/embed/TajAspvK4xs?start=502 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 (edytowane) Panie Kanclerz ! Chwała Ci za to że czytasz JB. "od deski do deski" , ale patrz trochę na daty wpisów do których nawiązujesz, bo kolejna "złota łopata" Ci się należy.To było dynamiczne wejście.Patrząc jakie wątki poruszył i w jaki sposób , to nie "złota łopata" , a raczej "zardzewiała saperka". Edytowane 10 Sierpnia 2019 przez Pisarz.......ewski Piotr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 ... życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 ... życie W tym akurat przypadku to "rzycie" , dokładnie jedna 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 A to nie kolejne wcielenie już prawie zapomnianego @wilka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 A to nie kolejne wcielenie już prawie zapomnianego @wilka??nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 To było dynamiczne wejście.Patrząc jakie wątki poruszył i w jaki sposób , to nie "złota łopata" , a raczej "zardzewiała saperka". Masz rację, Daniel też, odpowiedziałem odruchowo po przeczytaniu drugiego posta, dopiero później zauważyłem że to "masówka" z w zasadzie masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi