MGOR Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Witam, Zachęcony pozytywnymi wrażeniami ze stanicy PZW w Wierzbicy, chciałbym zasięgnąć języka, czy któryś w Was odwiedzał Pomocnię/jezioro Błędowo? Takie trochę bajorko... http://pzw_kolo5.republika.pl/pozdrawiam, m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJack Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Hej Byłem tam jakieś dwa tygodnie temu. Ogólnie jeziorko fajne, zakaz trollingu. Dużo okoni bo nie raz zainteresowane jerkami 7cm podpływały do łódki. Dużo szczupaka ale nie dużego niestety takie 20 cm. Zarybiają tam intensywnie karpiem, więc jest tam go sporo. Przystaniowy bardzo sympatyczny, w Serocku koło Wierzbicy niestety tak nie jest Opowiada o dwumetrowym sumie którego nikt złowić nie może a chcą go złowić bo karpiami się żywi Ogólnie warto pojechać bo jest tam spokojnie i cicho, jednak jeziorko malutkie. Pewnie coś złapać dużego się da, ale przewaga tych 20-25 cm robi swoje A jeszcze, średnia głębokość to 2,5 -3 metry. Podobno tam było kiedyś kilkanaście i jest wielka warstwa mułu. Porównując Wierzbicę, Serock, Zegrze do Pomocni = zdecydowanie wolę te pierwsze. Mam nadzieję że pomogłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi