Skocz do zawartości

Sum 2007

Robert

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 339
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Powodzenia, dobrej zabawy, pogody i dużo sumowych brań. Pozdrowienia dla Maćka. :D

Ja właśnie wróciłem z sumowania, ale z tego co widzę to jeszcze trochę poczekam na upragnione branie.

Dzieki...pozdrowienia przeslę. Okolice piekne, pogoda zamówiana, przynety nie mieszcza sie w pudłach a ryby?...z nimi bywa róznie :D

Jutro wyruszam na 14 dni hen nad Narew. Wraz z Maciejowatym planujemy spływ. Noclegi na wyspach, nocne łowienia na wytypowanych miejscach. Oczekiwania duże, życie wedkarza w naszym kraju nie napawa jednak optymizmem. Mamy nadzieje choc moze na TAKIE :mellow: spotkania :unsure:

Wislany sum 2007

oj chłopy ale wam zazdroszcze może w przyszłości znajde kompana do takiej wyprawy na warcie.Czekam na fotki

POWODZENIA

Wujek a nie dało rady tak zupełnie przypadkowo potrącic pychówki tego mięsiarza?żeby przypadkowo sumek wyskoczył? :mellow:

tak serio to szkoda ze taka fajna ryba pujdzie na przemiał :angry: niemiej jednak,jak wszystko regulaminowo to mozna tylko na dobre serce łowcy liczyc :(

Przeszło mi przez myśl żeby sie rozpłakać, paść na kolana, a jakby nie poskutkowało odstawić jakąś małą histerię :D

Niestety gość trafił w miejsce i czas i nic się nie poradzi. Kilka dni przed złowił 8-semkę, na wiosnę bolenia 5-tkę(tego puścił bo był ponoć chory, jakiś czarny). Na pocieszenie gość miał chwilę przed wyjęciem 35-tki też dużego suma i mu poszedł. Zgineły by dwa, tak tylko jeden. Zresztą nie ma co bić piany, ryba padła na wędkę. Gorszą robotę robią szarpakowcy.

Handel złowionymi sumami to zjawisko ogólnopolskie. Aż się prosi o wprowadzenie reglamentacji jak w USA na jesiotry. Kupujesz plombę i możesz sobie zabrać jedna sztukę. Niestety nie ma chętnych na Twardej do ochrony sumów. Trzeba by im zrobić komisję śledczą i powiesić to towarzystwo za poślednie ziobro. Ps. Mogę im to powiedzieć w twarz – jak by co :lol:

Handel złowionymi sumami to zjawisko ogólnopolskie. Aż się prosi o wprowadzenie reglamentacji jak w USA na jesiotry. Kupujesz plombę i możesz sobie zabrać jedna sztukę. Niestety nie ma chętnych na Twardej do ochrony sumów. Trzeba by im zrobić komisję śledczą i powiesić to towarzystwo za poślednie ziobro. Ps. Mogę im to powiedzieć w twarz – jak by co :lol:

Cholera wie kogo by diabli nadali po tej komisji :lol:

Chyba nie umiem czegoś doczytać. O co chodziło z tym, że nie bije inteligencja z twarzy łowcy suma? Co tu się dzieje? Dlaczego tylko jedna osoba zareagowała? Całkowicie zgadzam się z tym, że takie rzeczy mówi się w twarz -Bassy - przy kuriozalnym założeniu, że mówi się w ogóle. W normalnych czasach, gdy normy były generowane przez warstwy wysokie szable szły o to w ruch. Może po prostu nie mam dużej głowy, bo nie mieści mi się w niej, że mężczyzna może obrażać z ukrycia, zza monitora, niczego nie ryzykując.

Jak przyjąć, że oczy odzwierciedlają duszę, a oczy to najczęściej cześć twarzy, inteligencja zaś to umiejętność znalezienia się w przeróżnych sytuacjach, to nie jest to takie bez sensu. Zabijanie i zjadanie wszystkiego co się rusza i na drzewo nie ucieka, przejawem inteligencji nie jest, bo człek inteligentny zauważył już dawno, że jest nas zbyt dużo aby przyroda nas żywiła. Dlatego mamy pola uprawne i hodowle. Co zaś się tyczy mówienia prosto w oczy, to nie zawsze z przyczyn technicznych jest to możliwe. Ja akurat nie raz mówiłem działaczom ZO prosto w oczy co o nich myślę, ale nie zauważyłem aby odnosiło to większy skutek. NAjwięcej załatwiłem korespondencją. Gadanie najczęściej daje ulgę mówiącemu niż przynosi skutek. Taka uroda gadania :D Jest takie żartobliwe powiedzenie, że mówienie bokserowi co się o nim myśli, przez telefon, to roztropność a prosto w oczy to głupota :lol:

Norwid, Dante, Sokrates, Bruno i tysiące innych nie umieli się znaleźć. Wątpię, by to komukolwiek dało do myślenia, bo od świtu do nocy dzień w dzień wysłuchuję powyższej definicji inteligencji.

Jeśli z przyczyn technicznych nie można czegoś obelżywego powiedzieć w oczy, to się tego nie mówi. Mężczyzna przynajmniej tak nie robi. Ja bym nazwał mówienie bokserowi w oczy odwagą. Jeśli to głupota, to znaczy, że mamy plebsokrację. Nie chce mi się tego wałkować; co miałem powiedzieć - powiedziałem.

@klon

ryby rybami ale to nie fair obrażać kogoś za plecami

jak jesteś taki kozak to mów takie rzeczy w twarz, lepiej żeby podmiotem wypowiedzi była ryba................Pozdrawiam

Gość, o którym pisze Wujek, złowił i zabił piekną rybę. Jego czyn jest wprostproporcjonalny do jego fizjonomi. Na jego twarzy nie widać jedynie tępe zadowolenie gdy pozuje z zabitą zdobyczą. Nie widzę tam zadumy, troski, czy wyrzutów sumienia. A o rybie to można już tylko wypowiadać się w czasie przeszłym. Twoja sprawa jeżeli uważasz inaczej. Dla mnie gość nie jest brylantem inteligencji czy mądrości. Zawsze jak zobaczę zabity okaz ryby będe reagował.

@klon

ryby rybami ale to nie fair obrażać kogoś za plecami

jak jesteś taki kozak to mów takie rzeczy w twarz, lepiej żeby podmiotem wypowiedzi była ryba................Pozdrawiam

Gość, o którym pisze Wujek, złowił i zabił piekną rybę. Jego czyn jest wprostproporcjonalny do jego fizjonomi. Na jego twarzy nie widać jedynie tępe zadowolenie gdy pozuje z zabitą zdobyczą. Nie widzę tam zadumy, troski, czy wyrzutów sumienia. A o rybie to można już tylko wypowiadać się w czasie przeszłym. Twoja sprawa jeżeli uważasz inaczej. Dla mnie gość nie jest brylantem inteligencji czy mądrości. Zawsze jak zobaczę zabity okaz ryby będe reagował.

Dodam jeszcze, że uwierz mi iż w realu nie miałbym oporów żeby powiedzieć miesiarzowi co o nim myślę. Niestety to wszystko co można zrobić gdyż był w zgodzie z RAPR

Natomiast udało mi się już w życiu nawrócić kilku kłusowników. A przynajmniej nie widziałem ich nigdy więcej w miejscach, w których łowię.

Pozdrawiam,

klon to Ty groźny facet jesteś... moze wpadniesz do mojej wioski na murek pod PKP i nawrocisz jakąś.... setke łowiących inaczej, stosujących niemal zawsze agresywny jig szczecinski / trzebiatowski... :mellow:

Mifku, Nie groźny tylko mnie pewne rzeczy wkurzają i nie mogę przejść koło nich obojtnie. Niestety niektórzy przestępcy reagują agresją gdy zwraca im się uwagę. Zdarzało się i zebrać ale i tak było warto. Swego czau byliśmy z kolegą nawet ostrzelani z broni gazowej. Na szczęście na świeżym powietrzu działa to średnio. Za karę kłusole zostali puszczeni do domu bez butów, a ich broń oraz obuwie jak i sprzęt do cięzkiej muchy wraz z rysopisem trafiła na miejscowy komisariat.. Nigdy się po fanty nie zgłosili <_<

Teraz są komórki i można zadzwonić w odpowiednie miejsce ale kiedyś ich nie było. Ma zapisane numery do PSR Warszawa jak i Wyszków. Mam numery na Policję w Nowym Dworze Mazowieckim oraz w Pomiechówku. To puki co wystarcza.

Mifek, a próbowałeś Sarinem prosto w oczy? :lol:

a wiesz, że na to jeszcze ni wpadłem.... slyszalem ze niektorzy rybacy na zalewie impregnuja sieci czyms w rodzaju CYKLONu Be, aby nie nie porastały je glony i inne cuda... Może maja jakieś nadwyżki...