Skocz do zawartości

Sum 2007

Robert

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 339
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Potwierdzam. Od strony Pilicy las, gąszcz, tłum ludziów, a fujjj. Z łodzi powyżej ujścia sa miejsca niedostępne dla grunciarzy i można połowić. Ponadto na przeciwko ujścia sa przepiękne główki, rozmyta rafa. Przy tym stanie wody pewnie dostępna dla brodzacych.

Zdaje sobie sprawe, z tego, ze wiele osob z tego forum czuje niechec do zawodow spinnningowych, ale uznalem ze warto napisac kilka zdan o otwartych mistrzostwach krosna odrz. ktore odbyly sie wczoraj nad Odra w m. Połęcko.

Zwyciezyl wedkarz ktory zlowil suma o masie 31kg, chyba wczesniej na zawodach nigdy az taka duza ryba w Polsce nie padla. Dodatkowo temu wydarzeniu dodaje blasku to, ze ten potwor zostal wycholowany na zylke 0,18mm.

Na tych zawodach byl jeszcze jeden sum, ale o wiele mniejszy. Wszystkie inne ryby zlowione tego dnia byly w cieniu tego suma, choc padlo kilka ladnych sztuk.

Ja niestety zeszedlem z zerem tak jak okolo 50 osob.

Nic chyba nie uczy pokory tak jak wędkarstwo.

P. S. Na tych zawodach liczyly sie tylko duze ryby i rzadko kto nastawial sie na byle co...

Zdaje sobie sprawe, z tego, ze wiele osob z tego forum czuje niechec do zawodow spinnningowych, ale uznalem ze warto napisac kilka zdan o otwartych mistrzostwach krosna odrz. ktore odbyly sie wczoraj nad Odra w m. Połęcko.

Zwyciezyl wedkarz ktory zlowil suma o masie 31kg, chyba wczesniej na zawodach nigdy az taka duza ryba w Polsce nie padla. Dodatkowo temu wydarzeniu dodaje blasku to, ze ten potwor zostal wycholowany na zylke 0,18mm.

Na tych zawodach byl jeszcze jeden sum, ale o wiele mniejszy. Wszystkie inne ryby zlowione tego dnia byly w cieniu tego suma, choc padlo kilka ladnych sztuk.

Ja niestety zeszedlem z zerem tak jak okolo 50 osob.

Nic chyba nie uczy pokory tak jak wędkarstwo.

P. S. Na tych zawodach liczyly sie tylko duze ryby i rzadko kto nastawial sie na byle co...

To się nazywa fart. Sum na zawodach 31kg. Pewnie gość po wyholowaniu siedział z fajką w zebach i czekał do końca zawodów:)

klubklen,

Holowanie dużego suma na cienkiej żyłce to głupota :angry:

Zero frajdy i wyciągnięcie wycieńczonych do cna zwłok :wacko:

Kiedyś też wymęczyłem podobnego suma na zestawie 15lbs ,ale teraz zmądrzałem i po braniu dużego wąsatego robiłem wszystko żeby wyprostować hak i udało się.

Niech Ci,którzy uważają,że stosują C&R pamiętają ,że ta sztuka to nie tylko zwrócenie rybie wolności ,ale i szereg innych zasad pozwalających jej zachować zdrowie i życie.

Ostatnio zauważyłem,że niektórym fotka,duma i późniejsze pochlebstwa przysłaniają prawdziwe C&R.

ps.no proszę ,widzę ,ze nawet tutaj się niektórzy podniecają tym wyczynem :huh:

I tu Kuba wykazujesz przesadny optymizm. Ja kiedyś wytarowałem w zawodach i złowiłem medalową rybę. Pomimo, że wagowo pobiłem konkurencje na głowę zająłem ostanie miejsc wśród tych co złowili rybę. Ta paranoja ma nie jedno oblicze. Komentarz w stylu JK najlepiej napisze Gumo. On czuje tego bluesa :lol:

Jako młody aktyw Polskiego Związku Wędkarskiego, w miejscu tym goszczącym często różnej maści dyletantów odpowiadam.

Koledzy, Członkowie Polskiego Związku Wędkarskiego! Kilku osobowa grupa wywrotowców wiadomego pochodzenia znana z rewizjonistycznych wystąpień i poglądów neguje idee sportu wędkarskiego. Wyższe założenia ideowe oraz system powszechnego uczestnictwa zabezpieczają udział szerokiej grupie w kształtowaniu nowych propozycji. Z drugiej strony konsultacje z szerokim aktywem powodują docenienie drogi rozwoju sportu wędkarskiego. Troska organizacji każe nam nie dopuścić do awantur i warcholstwa. W miejscu tym Polski Związek Wędkarski pragnie wyrazić uznanie dla całego aktywu przodującego we wzmacnianiu i rozwijaniu struktur. Możemy zatem z ufnością patrzeć w przyszłość, idziemy bowiem słuszną drogą! Przewodzi nam nieśmiertelna idea Związku. Nowy model organizacyjny pociąga za sobą proces unowocześniania i wdrażania nowych propozycji. Jeden sum nie może być czynnikiem negującym realizację nakreślonych zadań programowych. Czymże on jest w kompilacji korzyści i sukcesów płynących wprost ze sportu właśnie.

Jako młody aktyw Polskiego Związku Wędkarskiego, w miejscu tym goszczącym często różnej maści dyletantów odpowiadam.

Koledzy, Członkowie Polskiego Związku Wędkarskiego! Kilku osobowa grupa wywrotowców wiadomego pochodzenia znana z rewizjonistycznych wystąpień i poglądów neguje idee sportu wędkarskiego. Wyższe założenia ideowe oraz system powszechnego uczestnictwa zabezpieczają udział szerokiej grupie w kształtowaniu nowych propozycji. Z drugiej strony konsultacje z szerokim aktywem powodują docenienie drogi rozwoju sportu wędkarskiego. Troska organizacji każe nam nie dopuścić do awantur i warcholstwa. W miejscu tym Polski Związek Wędkarski pragnie wyrazić uznanie dla całego aktywu przodującego we wzmacnianiu i rozwijaniu struktur. Możemy zatem z ufnością patrzeć w przyszłość, idziemy bowiem słuszną drogą! Przewodzi nam nieśmiertelna idea Związku. Nowy model organizacyjny pociąga za sobą proces unowocześniania i wdrażania nowych propozycji. Jeden sum nie może być czynnikiem negującym realizację nakreślonych zadań programowych. Czymże on jest w kompilacji korzyści i sukcesów płynących wprost ze sportu właśnie.

Zapomniałeś dodać że jesteśmy 8 potęgą na świecie jeśli chodzi o liczebność ryb w naszych wodach :lol:

• 1 miesiąc temu...

Mam pytanie do wędkarzy regularnie łowiących sumy na spining.

Mianowicie chciałbym prosić o patent jak rozpracować sumy w moim łowisku. Jest to niewielki zbiornik zaporowy o powierchni kilku h. Środkiem leci rów na którym głębokość wody nie przekracza 3m. jest sporo płyciaków z dość bujną roślinnością, z jednej stroby jest wykopany przez koparę rów o gł ok 2 m biegnący wzdłuż brzegu (dalej od brzegu 2-3 m jest normalna głębokość 1-1,5m), jest plaża żwirowa z równym spadkiem dna.

Są tam sumy do max 8-10 kg, mimo to chciałbym się z nimi pomocować. W tym roku miałem przypadkowe branie w lipcu na żyłce 0,16 na małej obrotóweczce, był to jedyny kontakt z sumem na tym zbiorniku.

Jeżli ktoś ma pomysł co wypróbować to prosiłbym o receptę :D