rognis_oko Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Spoko, spoko Kuba.Relacja odda klimat wyprawy, a przecież o to chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 8 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Kuba, to moje spostrzeżenia po lekturze Blinkera i tego co widzę w Hiszpańskim kanale dla wędkarzy. W tych mediach sum z Ebro na spinning to rzadkość. Ale to tylko test popularności a nie skuteczności. Ważne kto jest operatorem kij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Na sama mysl mozliwosci lapania na pelet takie mdlosci jakies odczuwam... Gdybym mial strescic wyprawe krotkimi slowy to mi sie taki cytat z Potopu skojarzyl...Poddajecie sie...bo to przecie szkody znaczne Zamosc poniesc musial?Hmm, szkody sa...czego nie ma byc...zabiliscie swinie w rynku, ktora zlom granatu w zywot ugodzil...strzelajcie jeszzce tydzien to moze zabijecie druga... 1 czesc dotyczy ewentualnego ciagu dalszego: nie poddajemy sie i dzielo zniszzcenia bedzie kontynuowane, w miare mozliwosci.2 czesc ma zwiazek z dziwnymi wypadkami, jakie mialy miejsce tym razem. Poza tymi mdlosciami odnosnie metody, to mi tych peleciarzy troche szkoda. 3/4 z nich nigdy sie nie dowie co sie tam pod woda dzieje. Czy sum jest na 15 czy 1m, oni po staremu wywalaja swoje zestawy... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Cześć,Fajną mieliście wyprawę. Ebro to Ebro tam to nawet bez ryby warto być. Ważna jest odskocznia i przebywanie nad wodą. Gratulacje Guzu! Piękna sprawa no i na te zakichane obrotówki. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 @daniel, pawel, pawel i kuba, ale wam seba namieszal gratujuje wrazen i czekam na jakias porzdna proze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Ładny sumek 170centów tylko szkoda że nie gdzieś w Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 @Guzu ładny potworek GRATULACJE!!! PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Widzisz Redzi, Ja do Polski mam 2000 km, a na Ebro 10 razy blizej... Ponizej sumek z Polski Ale to juz stare, nadodrzanskie dzieje. Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Ja nie mam nic do Ebro tylko tak sobie myśle czy u nas też się takie uchowają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Redzi- niestety u nas takie sie nie uchowaja. Cena 10 pln za kule z jetek nie odstrasza tych co dziesiatkuja ostatnie sumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 Ładny sumek 170centów tylko szkoda że nie gdzieś w Polsce Ja tam zaluje jedynie jesli chodzi o krajowy rybostan.Bo warunki do lowienia nieporównywalne. I ta paella con mariscos...ach! Jestesmy dokladnie 25 lat do tylu - tyle ile jest róznicy we wstapieniu do UE (wtedy EWG).No i kwatermistrz Guzu - dostawca przedniego wina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 9 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 Kuba, to trzeba ich zastopować Mam taki film z hiszpańskiej TV jak chłopaki w dresach łowią za noc 8 dużych sumów. Zanim dostały w głowę wyczochrali je po kamieniach. Tak więc są pierwsze zwiastuny równania w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 @Guzu,Felicidades - un pescado de puta madre !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singor_ths Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 Piękne sumki DANIEL!!!GRATULACJE!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zewu Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 Byłem dziś świadkiem niezłej akcji. Dopiero co odhaczyłem sandaczyka, gdy na zakotwiczonej niedaleko mnie łajbie zapięto ładną rybę. Myślałem, że to okazowy sandacz. Kolesie wciągnęli kotwicę, zapuścili silnik i wypłynęli na otwartą wodę. Ryba zaciągnęła ich kawał w dół rzeki, zniknęli z oczu, ale radosny okrzyk oznajmił, że walka zakończyła się sukcesem. Wędkarze z łodzi przypłynęli do brzegu, by pochwalić się znajomym i mogliśmy podziwiać tego kolosa. Sum mierzył 184 cm, został oceniony na 60 kg. Ku mojemu zdziwieniu ryba została wypuszczona (wcześniej ledwowymiarek złowiony przez grunciarzy trafil do bagażnika). Kolesie z łódki specjalnie popłynęli z nią na piaszczysty kawałek brzegu, żeby się nie poharatała o kamienie. Szacun. BTW pozdrawiam forumowicza, którego spotkałem nad wodą. Miło było poznać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 Ku mojemu zdziwieniu ryba została wypuszczona (wcześniej ledwowymiarek złowiony przez grunciarzy trafil do bagażnika). Kolesie z łódki specjalnie popłynęli z nią na piaszczysty kawałek brzegu, żeby się nie poharatała o kamienie. Niesamowite...ale sie chwali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 Byłem dziś świadkiem niezłej akcji. Dopiero co odhaczyłem sandaczyka, gdy na zakotwiczonej niedaleko mnie łajbie zapięto ładną rybę. Myślałem, że to okazowy sandacz. Kolesie wciągnęli kotwicę, zapuścili silnik i wypłynęli na otwartą wodę. Ryba zaciągnęła ich kawał w dół rzeki, zniknęli z oczu, ale radosny okrzyk oznajmił, że walka zakończyła się sukcesem. Wędkarze z łodzi przypłynęli do brzegu, by pochwalić się znajomym i mogliśmy podziwiać tego kolosa. Sum mierzył 184 cm, został oceniony na 60 kg. Ku mojemu zdziwieniu ryba została wypuszczona (wcześniej ledwowymiarek złowiony przez grunciarzy trafil do bagażnika). Kolesie z łódki specjalnie popłynęli z nią na piaszczysty kawałek brzegu, żeby się nie poharatała o kamienie. Szacun. BTW pozdrawiam forumowicza, którego spotkałem nad wodą. Miło było poznać Dobra wiadomość!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zewu Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 Dziadki-grunciarze byli jak zwykle zbulwersowani:-Panie, widział pan jakiego suma wytargali? I widział pan co z nim zrobili? Wypuścili!!! Cholera, panie. -Ano, panie, taki kawał ryby, panie. -Panie, oni tu łowiom sandacze po 3, po 4 kilo i też wypuszczajom. Młodzi tacy. Wszystko wypuszczajom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 Kurcze jednak coś zaczyna się rodzić w świadomości ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 Ku mojemu zdziwieniu ryba została wypuszczona Pięknie się czyta takie rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 Ja dziś też wypuściłem suma już 4 nawet go nie widząc zapiołem po raz kolejny na zestaw sandaczowy i ta sama akcja co ostatnio tyle tylko że tym razem walka trwała nieco ponad 2 minuty wybrał jakieś 100m żyłki niestety obrał kierunek z prądem a na lekkim kiju do 30g wyrzutu nie zdołałem powalczyć . Sumek na chwilke stanoł pokręcił się w miejscu i gumka wypadłą mu z pyszczka na pocieszenie przy ściąganiu wzioł sandaczyk 62 cm a już myślałem że zapiołem kolejnego sumka, ale w sumie jak na taką pogode fajnie połowiłem w sumie 7 sandaczy plus 5 kumpla ale po raz kolejny bez okazów niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 Redzi to moze w końcu nastaw sie na sumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 12 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 Redzi, a co Ty masz za specjalistyczny zestawa sandaczowy? Ja na sandacze mam taki zestwa, że i suma 50 kg wyjme i sandacza 45 cm też. Łowiłem tym szczupaki w Szwecji i też było O.K. Może pora zrewidować podejście do tematu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 @RobertCo to za zestaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 12 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 Wędka 40-70 g, Taurus4000 i PP 20 LBS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi