Skocz do zawartości

Sum 2007

Robert

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 339
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Kuba, to moje spostrzeżenia po lekturze Blinkera i tego co widzę w Hiszpańskim kanale dla wędkarzy. W tych mediach sum z Ebro na spinning to rzadkość. Ale to tylko test popularności a nie skuteczności. Ważne kto jest operatorem kij :D

Na sama mysl mozliwosci lapania na pelet takie mdlosci jakies odczuwam... :unsure:

Gdybym mial strescic wyprawe krotkimi slowy to mi sie taki cytat z Potopu skojarzyl...Poddajecie sie...bo to przecie szkody znaczne Zamosc poniesc musial?

Hmm, szkody sa...czego nie ma byc...zabiliscie swinie w rynku, ktora zlom granatu w zywot ugodzil...strzelajcie jeszzce tydzien to moze zabijecie druga...

1 czesc dotyczy ewentualnego ciagu dalszego: nie poddajemy sie i dzielo zniszzcenia bedzie kontynuowane, w miare mozliwosci.

2 czesc ma zwiazek z dziwnymi wypadkami, jakie mialy miejsce tym razem.

Poza tymi mdlosciami odnosnie metody, to mi tych peleciarzy troche szkoda. 3/4 z nich nigdy sie nie dowie co sie tam pod woda dzieje. Czy sum jest na 15 czy 1m, oni po staremu wywalaja swoje zestawy...

Gumo

Ładny sumek 170centów tylko szkoda że nie gdzieś w Polsce :wacko:

Ja tam zaluje jedynie jesli chodzi o krajowy rybostan.

Bo warunki do lowienia nieporównywalne. I ta paella con mariscos...ach! :mellow: Jestesmy dokladnie 25 lat do tylu - tyle ile jest róznicy we wstapieniu do UE (wtedy EWG).

No i kwatermistrz Guzu - dostawca przedniego wina.

Byłem dziś świadkiem niezłej akcji. Dopiero co odhaczyłem sandaczyka, gdy na zakotwiczonej niedaleko mnie łajbie zapięto ładną rybę. Myślałem, że to okazowy sandacz. Kolesie wciągnęli kotwicę, zapuścili silnik i wypłynęli na otwartą wodę. Ryba zaciągnęła ich kawał w dół rzeki, zniknęli z oczu, ale radosny okrzyk oznajmił, że walka zakończyła się sukcesem. Wędkarze z łodzi przypłynęli do brzegu, by pochwalić się znajomym i mogliśmy podziwiać tego kolosa. Sum mierzył 184 cm, został oceniony na 60 kg. Ku mojemu zdziwieniu ryba została wypuszczona (wcześniej ledwowymiarek złowiony przez grunciarzy trafil do bagażnika). Kolesie z łódki specjalnie popłynęli z nią na piaszczysty kawałek brzegu, żeby się nie poharatała o kamienie. Szacun.

BTW pozdrawiam forumowicza, którego spotkałem nad wodą. Miło było poznać :D

Byłem dziś świadkiem niezłej akcji. Dopiero co odhaczyłem sandaczyka, gdy na zakotwiczonej niedaleko mnie łajbie zapięto ładną rybę. Myślałem, że to okazowy sandacz. Kolesie wciągnęli kotwicę, zapuścili silnik i wypłynęli na otwartą wodę. Ryba zaciągnęła ich kawał w dół rzeki, zniknęli z oczu, ale radosny okrzyk oznajmił, że walka zakończyła się sukcesem. Wędkarze z łodzi przypłynęli do brzegu, by pochwalić się znajomym i mogliśmy podziwiać tego kolosa. Sum mierzył 184 cm, został oceniony na 60 kg. Ku mojemu zdziwieniu ryba została wypuszczona (wcześniej ledwowymiarek złowiony przez grunciarzy trafil do bagażnika). Kolesie z łódki specjalnie popłynęli z nią na piaszczysty kawałek brzegu, żeby się nie poharatała o kamienie. Szacun.

BTW pozdrawiam forumowicza, którego spotkałem nad wodą. Miło było poznać :D

Dobra wiadomość!!! :o

Dziadki-grunciarze byli jak zwykle zbulwersowani:

-Panie, widział pan jakiego suma wytargali? I widział pan co z nim zrobili? Wypuścili!!! Cholera, panie.

-Ano, panie, taki kawał ryby, panie.

-Panie, oni tu łowiom sandacze po 3, po 4 kilo i też wypuszczajom. Młodzi tacy. Wszystko wypuszczajom.

Ja dziś też wypuściłem suma już 4 :angry: nawet go nie widząc zapiołem po raz kolejny na zestaw sandaczowy i ta sama akcja co ostatnio tyle tylko że tym razem walka trwała nieco ponad 2 minuty wybrał jakieś 100m żyłki :wacko: niestety obrał kierunek z prądem a na lekkim kiju do 30g wyrzutu nie zdołałem powalczyć :angry: . Sumek na chwilke stanoł pokręcił się w miejscu i gumka wypadłą mu z pyszczka na pocieszenie przy ściąganiu wzioł sandaczyk 62 cm ;) a już myślałem że zapiołem kolejnego sumka, ale w sumie jak na taką pogode fajnie połowiłem w sumie 7 sandaczy plus 5 kumpla ale po raz kolejny bez okazów niestety :( :wacko: