Skocz do zawartości

Sum 2007

Robert

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 339
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

z tego co mi powiedzili kilka postów wcześniej linka na suma zaczyna się od 0,30mm, co do kija to słyszałem o wyrzucie nawet do 200g ja łowię na taki jak podałes ale suma to na tym sie nie da utrzymać miałem już 4 i wszystkie nawet się nie podciągneły pod brzeg.

Ale kij i kolowrotek dobry ? Bo linke zawsze mozna kupic o wiekszej wytrzymalosci.

Niestety ,ale nie ma nawet co z takim sprzętem próbować.

Kołowrotek musi być duży chociażby dlatego ,że trzeba nawinąć sporo grubej pleciony lub żyłki, jeżeli ktoś lubi.

Kij też kilka klas mocniejszy...w sumie to nie ma za mocnego sprzętu na suma <_<

Moim zdaniem Tarnobrzeg zdecydowanie leży na podkarpaciu i nie ma co do tego wątpliwości :lol: a jak się myle to ja nie wiem co tu robie mieszkając jakieś 40km od TBG!

Pozostawiam to bez komentarza - kolega ma problemy z odróżnieniem obecnego podziału administracyjnego naszego Kraju od historycznych nazw krain geograficznych - żenujące :(

Kolego falgmar nie błaźniłbyś się przed całą Polską.

Upierasz się, że Tarnobrzeg jest w Małopolsce. Wiem, że Podkarpacie to Polska C czy inny zaścianek ale bez przesady.

Proszę o zachowanie poziomu dyskusji. Na tym forum nie są tolerowane wycieczki personalne.

Administrator

Dzieki za wszystkie info, kolowrotek to nie bedzie problem bo mam jeszcze shimano catane 4000, a jesli chodzi o kijek mocniejszy to mam juz tylko mikado na dorsza 2,7m niewiem jaki wyrzut ale bardzo duzy napewno bo strasznie sztywny i gruby wiec niewiem czy da rade ?

Shimano stradic 2500, dragon 2,9m 10-35g i linka -0,12 wtsracza jesli chodzi o sprzet ?

Ja tam wielkiego doświadczenia z sumami nie mam ale już myślę szczupak ponad 90 w dobrej kondycji by ci to troszkę sfilcował.....o sumie to bym nawet nie myślał - to co masz to taki uniwersał na sandacze, sum go połknie :mellow:

Shimano stradic 2500, dragon 2,9m 10-35g i linka -0,12 wtsracza jesli chodzi o sprzet ?

Ja tam wielkiego doświadczenia z sumami nie mam ale już myślę szczupak ponad 90 w dobrej kondycji by ci to troszkę sfilcował.....o sumie to bym nawet nie myślał - to co masz to taki uniwersał na sandacze, sum go połknie :mellow:

Przy umiejętnym holu da się na takim sprzęcie wycholować szczupaka nawet 105cm na wiśle :lol: :mellow:

Nikt mu nie zabroni ale to lepiej dla mnie nawet :mellow: im wiekszy tym lepszy ja tylko mowie jaki mi wsytarczy do osiągnięcia orgazmu bo lowie pierwszy sezon :mellow: Ale jesli wypnie mi sie jakis podczas holu to zapadne w depresje dlatego musze szykowac dobry sprzet na wąsatego. Pozdrawiam i dzieki za rady.

Ps. Przypominam, ze mam na miejscu nauczyciela szpiega wiec nie powinno byc zle bo gosc ma pojecie o lowieniu wiec mysle ze powinno sie udac choc nie bedzie latwo. Pozdro zulus :mellow:

W ten sposob ciezko jest zlowic suma. Trudno go zlowic jak wedkarz zmienia pole zainteresowan.

Zwlaszzca, ze to Wisla...

Z drugiej strony trudno sie nastawiac, odpuszczajac inne ryby, jak mozna miec jedno branie na sezon, a moze wcale...?

To uroki naszego wedkarstwa... :unsure:

Gumo

W ten sposob ciezko jest zlowic suma. Trudno go zlowic jak wedkarz zmienia pole zainteresowan.

Zwlaszzca, ze to Wisla...

Z drugiej strony trudno sie nastawiac, odpuszczajac inne ryby, jak mozna miec jedno branie na sezon, a moze wcale...?

To uroki naszego wedkarstwa... :unsure:

Gumo

Aż tak źle jest z sumami?? jedno branie na sezon?? Hah ja myślałem że to tylko na głowatkach da się :mellow: