Skocz do zawartości

Szukam chętnych na styczniowy wyjazd nad jezioro Nassera

kingadivers

Rekomendowane odpowiedzi

hmm moze dolacze? bo na wiosne mi ebro wyszlo.. ale to tylko jak robote dorwe (bede wiedzial za miesiac). ps sprawdzalem ceny biletow na samolot i moze cos kulawo robilem, ale wychodzily mi same po 1000euro ++ (z kilkumiesiecznym wyprzedzeniem). to mniejwiecej tyle co allinclusive w 5* na 2 tygodnie nie kumam jak lotow szukac. Ps jak bylem w sharm kilka lat temu to padalo przez jakies 30 minut (kapusniaczek).

W Sharm się nie liczy, mówiłem o Marsa :)  Loty tylko czarterowe. Nie wiem jak z IRL, ale w Polsce trzeba pytać w Tui, Alfastar, Itaka, Sun & Fun. I polować na okazje. Loty liniowe dużo droższe, tylko czarter. Standardowo bez zniżek bilet do Marsa kosztuje 1500 pln.

Edytowane przez kingadivers

hmm moze dolacze? bo na wiosne mi ebro wyszlo.. ale to tylko jak robote dorwe (bede wiedzial za miesiac). ps sprawdzalem ceny biletow na samolot i moze cos kulawo robilem, ale wychodzily mi same po 1000euro ++ (z kilkumiesiecznym wyprzedzeniem). to mniejwiecej tyle co allinclusive w 5* na 2 tygodnie nie kumam jak lotow szukac. Ps jak bylem w sharm kilka lat temu to padalo przez jakies 30 minut (kapusniaczek).

Czemu nie.

Ja też w najbliższym czasie powinienem miec jasność co do finansów.

1000e się nie kalkuluje, am pd taniej ;)

Pozostaje trzymac kciuki za pierwsza lutowa wyprawe, potem podjarac sie sprawozdaniem jak bylo i zaczac odkladac dudki i kompletowac sprzet heavy duty. Obecny rok jak dla mnie odpada jesli chodzi wyjazd na druga strone Atlantyku, ale juz styczen czy luty 2014? takie rozpoczecie sezonu z grubej rury! hmmm...brzmi niezle :) Oby tylko swiatowy kryzys nie dopadl wszystkich i zdrowie bylo. Pozyjemy -polowimy.

Darecki, gybym miał tyle szczęścia i mieszkał po drugiej stronie bajora, chyba by mnie musieli wołami zaciagac na ryby w okolice Europy :D

Europy to nie ale Afryki  tak. ;)  Okonia nilowego czy tigerfish raczej tu nie polowe a same rafy wydawaly mi sie ladniejsze wlasnie tam niz w basenie morza karaibskiego. 

Powiadaja tez ze podroze ksztalca.

Ictus masz rację, a jeśli połączyć to co nad wodą na Karaibach z tym co pod wodą w Morzu Czerwonym to wychodzą Malediwy :)

Według nurkowych rankingów Malediwy są na pierwszym miejscu jeśli chodzi o bogactwo podwodnego życia, Morze Czerwone na trzecim, po Wielkiej Austrlijskiej, a Karaiby pod koniec dziesiątki. Ale "wędkarsko" to trzeba by to oceniać pod kątem "szlachetności" gatunków jak Kuba zauważył i pod tym względem wydaje mi się że Karaiby są ciekawsze. Albo do Czerwonego już się przyzwyczaiłem :)  Mnie się marzą Pajary, Peacock Bassy i Tarpony :)

Edytowane przez kingadivers

Na szczescie nie jestem muchowym arystokrata i bez problemu wybiore sobie z 1200 gatunkow cos dla siebie ;) Dla mnie ryby w Czerwonym swoim pieknem bija na glowe szlechetne krajowe pstragi. Jezeli chodzi o efektowne hole to chyba tez jest sie z czym zmierzyc. Zazdorszcze Ci tej wody pod samym nosem na codzien. Na Karaibach jedna Polka proponowala mi i zonie zeby zostac w ich centrum nurkowym jako przewodnicy/instruktorzy a my glaby nie skorzystalismy.

Muskie, mam nadzieję że ja po moim lutowym "ekonomicznym" :) wyjeździe też będę miał takie foty, bo jak nie, to do relacji na forum z tej wyprawy będę od Ciebie pożyczał :) Na Czerwonym to jestem trochę u siebie, ale gdybyś leciał na Bali i Lombok to rozważam (liczę kasę) wspólny wyjazd (podzieliłbym sobie turnus na pół wędkowanie/nurkowanie).

• 2 tygodnie później...

Muskie, mam nadzieję że ja po moim lutowym "ekonomicznym" :) wyjeździe też będę miał takie foty, bo jak nie, to do relacji na forum z tej wyprawy będę od Ciebie pożyczał :) Na Czerwonym to jestem trochę u siebie, ale gdybyś leciał na Bali i Lombok to rozważam (liczę kasę) wspólny wyjazd (podzieliłbym sobie turnus na pół wędkowanie/nurkowanie).

Foty mogę pożyczyć, tylko będziesz musiał sobie perukę dorobić :D

p.s. Jak ktoś ma piękne włosy, to nie musi mieć ich dużo . . .

Jest nas 5 na 100% i jeden się waha :) Po Twoich wypowiedziach zmieniliśmy trasę i wypływamy z Gerf Hussein, płyniemy połowę czasu na południe i drugą wracamy też do Gerf Hussein,a stamtąd transport lądowy do Marsa Alam. Na łodzi, na jeziorze Nassera spędzimy 5, lub 6 dni. Zależnie jaką podejmiemy decyzję, czy zostawiamy jeden dzień dodatkowo na Morze Czerwone, czy nie. Część z nas będzie już tydzień wcześniej w Marsa, więc na Czerwonym zdążymy połowić wcześniej, bo padł pomysł żeby w tym pierwszym tygodniu wynająć łódź i zbadać śródmorskie miejscówki.

Jest nas 5 na 100% i jeden się waha :) Po Twoich wypowiedziach zmieniliśmy trasę i wypływamy z Gerf Hussein, płyniemy połowę czasu na południe i drugą wracamy też do Gerf Hussein,a stamtąd transport lądowy do Marsa Alam. Na łodzi, na jeziorze Nassera spędzimy 5, lub 6 dni. Zależnie jaką podejmiemy decyzję, czy zostawiamy jeden dzień dodatkowo na Morze Czerwone, czy nie. Część z nas będzie już tydzień wcześniej w Marsa, więc na Czerwonym zdążymy połowić wcześniej, bo padł pomysł żeby w tym pierwszym tygodniu wynająć łódź i zbadać śródmorskie miejscówki.

Ta zmiana miejsca startu to dobry pomysł. Znasz już grafik: kiedy jesteście w Marsa, a kiedy będziecie na Nasera ?