Skocz do zawartości

Szukam chętnych na styczniowy wyjazd nad jezioro Nassera

kingadivers

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście @szwagier.janusz ma rację i chodzi o Super Shad Rap'a.

W takim razie, niestety udzielamy Ci nagany wzrokowej za stosowanie niedozwolonego, żółtego koloru i komisyjnie przesuwamy Cię w rankingu na drugie miejsce, zaraz za zielonym sumem. Chociaż w te kolory to nie za bardzo wierzę, to na następny wyjazd też kupię wszystkie żółte, tak na wszelki wypadek :)

My z Wojtkiem, po tej akcji Maćka z rozgięta kotwicą zmieniliśmy na kijach trollingowych, przy przynętach, na kółka Kamatsu Hyper Strong i kute kotwice VMC. Na końcu zestawów były agrafki z krętlikiem łożyskowanym o wytrzymałości do 120 kg i przypony z fluorocarbonu 1mm.

Ciekawe z tym kolorem YP. Ja też mam takie w swoim arsenale, nawet sporo trollingowałem i spinningowałem nimi, ale brań nie było. Za to na czerwongo okonia (z czarnymi aplikacjami) i Hot Pearcha jak najbardziej. Widać, że pora roku też ma znaczenie. Najwięcej ilościowo połowiłem w styczniu. Fakt, że wtedy sporo okoni padło na  6-calowe gumy bass assasian, a także na 14 cm Magnum Rapali (metalowy ster) w kolorze flagowym i pomarańczowym. Duże Tigerfish też nie gardziły czternastocentymetrowymi SSR. Mniejsze łowiłem na wahadłówki Orkla Rubllex-a.

A firmowe kotwice przy Rapalach niestety nie nadają się na ten akwen. Tak samo na Morzu Czerwonym.Tylko Owner ST 66 daje radę.