samwieszkto Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Podpowiedzcie mi proszę. Czy zezwolenie na wędkowanie obowiązuje tylko do końca roku , czy może do 30 kwietnia czyli do ostatecznej daty wpłacenia składki za rok następny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 OloPe Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Do końca roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomCast Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Co Ty pierwszy rok opłacałeś składki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fish28 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 A ja myśle że to chyba żart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 arielos24 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 A kolega nie napisał jakie zezwolenie ale rozumiem że w zamyśle to PZW dzierżawców wód mamy wielu w Polsce więc zasad do kiedy obowiązują pozwolenia na wędkowanie również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WhiteWillow Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Co Ty pierwszy rok opłacałeś składki??? Nie widzę w tym niczego dziwnego. Łowie ryby 20 lat a pierwszy raz składki PZW opłacałem 2 lata temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 samwieszkto Opublikowano 4 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Gwoli wyjaśnienia . Oczywiście chodzi o PZW. W kole gdzie opłacam składki , sprawy załatwia się tylko w czwartki ; niestety w ten czwartek nie zdążyłem a tak się składa że jest fajna pogoda i chętnie wybrałbym się na ryby. Stąd pytanie . Są instytucje ( np towarzystwa ubezpieczeniowe ) gdzie okres karencji trwa jeszcze jakiś czas po upływie terminu płatności. Ciekaw byłem czy tak jest też w PZW. @TomCast. Płacę składki 5 lat . I co z tego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomCast Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Nic z tego, dziwi mnie tylko że tak dużo ludzi łowi ryby a nie wie do kiedy ważna jest składka. Pewnie po części wina leży w ich kolach. Z tym czwartkiem to i u mnie tak samo jest. Ale akurat ja naszego skarbnika rozumiem, bo oprócz tego sprzedawania znaczków, ma jeszcze swoje życie prywatne i prace zawodową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 OloPe Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Wiele razy spotkałem się z tym, że wędkarze uważają że czas na zapłacenie składek na dany rok jest do końca kwietnia i do tego czasu można łowić na podstawie zeszłorocznej opłaty. Jak zaczynałem wędkować na dobre, pod koniec lat 90-tych takie przekonanie było powszechne. Nie wiem skąd się to brało, może dawniej faktycznie tak było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 michcio Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Mnie bardziej nurtuje inna sprawa.Po nowym roku koło otwarte były w czwartek 3 stycznia, ale nie mieli znaczków.Czy zezwolenie, które było na 2012 obowiązuje do pierwszego dnia, kiedy będę mógł zakupić składki w kole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomCast Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Nie, każde zezwolenie PZW ważne jest do 31 grudnia danego roku. Znaczki na 100% są w głównej siedzibie PZW, skąd poszczególne kola pobierają je dla swoich członków. Tam też można dokonać opłat, jeśli w Twoim kole skarbnik nie pobrał jeszcze znaczków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 milupa Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Mnie bardziej nurtuje inna sprawa.Po nowym roku koło otwarte były w czwartek 3 stycznia, ale nie mieli znaczków.Czy zezwolenie, które było na 2012 obowiązuje do pierwszego dnia, kiedy będę mógł zakupić składki w kole?Niestety nie.Sytuacja jest podobna do tej: jak wsiądziesz do autobusu i chcesz kupić bilet u kierowcy, a on akurat ich nie ma w sprzedaży to nie zwalnia cię z obowiązku opłaty za przejazd i wtedy albo jedziesz na gapę albo wysiadasz i idziesz z kapcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pisarz Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Teraz możesz dokonać opłat w dowolnym kole.W niektórych sklepach wędkarskich można dokonać opłat. Przynajmniej tak jest w Warszawie. Jedyny mankament to zmiana koła na jeden rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 michcio Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gofer2005 Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Podpowiedzcie mi proszę. Czy zezwolenie na wędkowanie obowiązuje tylko do końca roku , czy może do 30 kwietnia czyli do ostatecznej daty wpłacenia składki za rok następny.Ponoć Prima Aprilis dopiero 1 kwietnia nie ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spidi Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Mnie bardziej nurtuje inna sprawa.Po nowym roku koło otwarte były w czwartek 3 stycznia, ale nie mieli znaczków.Czy zezwolenie, które było na 2012 obowiązuje do pierwszego dnia, kiedy będę mógł zakupić składki w kole?michcio w krakowie to jest dramat jak te koła funkcjonują znaczki powinny być dostępne przed styczniem i wszystko było by w porządku każdy kto chce łowić od 1wszego by sobie nabył a tak ja wszedłem w ten sezon jako kłusownik moim i pewnie nie tylko moim zdaniem zezwolenie powinno być ważne na rok od daty wykupienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Salmo_Salar Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Ponoć Prima Aprilis dopiero 1 kwietnia nie ? Miałem pisać to samo PozdrawiamSalmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woblery z Bielska Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Sprawa była by prostsza, gdyby nowe opłaty można było wnosić już od np. listopada. Aby zachęcić do wcześniejszych opłat jakiś drobny, kilka procent rabat. A tak, to dzięki przedłużającej się zimie w połowie kwietnia "wszyscy", czyli jakieś 80% wędkarzy nabierze nagłej chęci na opłacenie składek i znów będzie narzekanie, że to całe PZW tylko złośliwie kolejki robi normalnym wędkarzom. Jakby PZW tworzył ktoś inny, a nie my i nasi koledzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
samwieszkto
Podpowiedzcie mi proszę. Czy zezwolenie na wędkowanie obowiązuje tylko do końca roku , czy może do 30 kwietnia czyli do ostatecznej daty wpłacenia składki za rok następny.
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi