Skocz do zawartości

Lunker City Shaker prosze o opinie

Thor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

W sklepie Fishing 24 we Wrocku zobaczyłem bardzo interesujace przynety firmy Lunker City. Do gustu przypadla mi zwlaszcza jedna o nazwie Shaker(choc Swimfish tez moze sie sprawdzic). Musze przyznac, ze jezeli chodzi  o kolorystyke to relax i inni producenci przy Lunkerach wymiekaja....Pozostaje jedno pytanie - moczyl to ktos w wodzie? Jakie wyniki?

P.S.

Maja tam jeszcze cos takiego jak lunker mad dog guma w stylu jaszczurki...moze sie nadawac na pstragi czy tylko bassy jedza takie dziwadla?

post-53069-0-46729800-1357325588_thumb.jpg

post-53069-0-44278500-1357325606_thumb.jpg

post-53069-0-22553400-1357325842_thumb.jpg

Edytowane przez Thor

Bardzo dobra guma na szczupaki i sandacze ja co roku sprowadzam sobie całą partię tych gum ze stanów. I naprawdę wytrzymałość i praca jest bardzo dobra no i kolory też są niespotykane u naszych producentów.A SwimFish też bardzo fajna gumka sandaczowo-okoniowa polecam również fin-s Fish  do drop shota.Tych jaszczurek nie używałem ale wiele przynęt basowych sprawdza się na garbusach.

Kolorystyka jaką masz na zdjęciu to chyba nawet nie połowa dostępnej oferty. :lol:

Edytowane przez arielos24

Witam,

Od siebie dodam, że shakery to kapitalne gumy. Obowiązkowa pozycja w pudełku łowcy mętnookich, zwłaszcza sprawdzają się na moich łowiskach kolory z fioletem na grzbiecie i o zgrozo różowe :) Szczupłe też gustują w różu i wszelakich makrelkach.

Pozdrawiam

Arek

Witam,

Od siebie dodam, że shakery to kapitalne gumy. Obowiązkowa pozycja w pudełku łowcy mętnookich, zwłaszcza sprawdzają się na moich łowiskach kolory z fioletem na grzbiecie i o zgrozo różowe :) Szczupłe też gustują w różu i wszelakich makrelkach.

Pozdrawiam

Arek

Kilkakrotnie na Turawie byłem świadkiem, że Doda rulez :wub:

Dla dobra rybostanu polskich wód powiem, że nie warto tych gum kupować :P

He he jeszcze sa takie dwie pozycje wśród przynęt które dla dobra rybostanu nie powinny trafić do Polskich wędkarzy :lol: choć jedna jest ogólnie dostępna to prawie nikt o niej nie wie ,a druga dostępna jest rzadko i w niewielu egzemplarzach B) ale nawet na forum C&R nie zdradzę co to bo wytępiono by wszystkie szczupaki i okonie w kraju :wacko:

A z shakerów najmniejsze są najbardziej łowne i uniwersalne głownie Rainbow Trout

...tu może być pies pogrzebany, bo przy (standardowym polskim zbrojeniu) dajemy zbyt długie haki i taki 4/0 jaki stosujemy zazwyczaj do 3" kopyta tu jest zbyt długi i poza silnym nurtem guma źle pracuje... Osobiście zbroje je hakami 1/0 a do okoni 2/0 long te są dużo niższe i troszkę dłuższe od 1/0...

Wyznaję bowiem, że nie ma za krótkich haków do łowienia sandaczy ;) bo anatomia brania sandacza jest prosta - wali przynętę w głowę...