Skocz do zawartości

Lunker City Shaker prosze o opinie

Thor

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie również Shakery sprawdzają się na szczupłych. Głównie używam 5" i 6". Kolega używał zaś mniejszych i również miał efekty w postaci zębatych.

http://www.lunkercity.com/

Shakery tylko w wielkościach: 3,25, 4,5, 6 i 8 cali. Prawdopodobnie chodziło Tobie o 4,5 i 6 cali.

Używam 4'' na lekkich głowkach 5-7g, metoda sprawdza mi się na sandaczach blisko gwałtownych uskoków dna.

Chodzi o to że napływam łodzią na stok, rzucam gumą na wypłycenie i delikatnie podrywam tylko po to aby bezwładnie lawirowała staczając się z ostrego spadu. Bardzo skuteczna przy tym sposobie prezentacji

• 1 miesiąc temu...

Chcialbym sie "podpiac" przy Shaker'ze i zapytac o najmniejszy Lunker City SwimFish 2.75", czy Ktos uzywa i na jakie rybki ?.

Dzieki, Leslaw.

Ja uzywam 3. 75 w kolorze atomic chciken u mnie najskuteczniejszy na szczupca rzucałem tymi 2. 75 ale bez efektów

To wypróbuj 5" ta wielkość dopiero robi robotę  :)

Ta rozmowa zeszła troszkę z toru głównego i dotyczy  swimfishy  :D

Chyba 4,5" albo 6". Nie ma Shaker'ów 5"

A i te dwa rozmiary shakerów także dają rade z naciskiem na 6"

• 1 miesiąc temu...

godski- to chyba dobre rozwiązanie. Robiłem podobnie z duzymi 25 cm relaxami i kilka gramów ołowiu w brzuszku stabilizowało ładnie przynetę. To fajnie działa nie tylko na płyciznach, ale też jesienią na głębszej wodzie (stojącej oczywiście), gdy szczupaki wolą wolne prowadzenie. W każdym razie u mnie działa :) .

Shakery nawet 6" przy malym obciazeniu chodza brzydko. Dla 6" musi byc min 10-15g

Przy wiekszym obciazeniu chodzą pieknie- jedna z moich ulubionych przynet

Ja to robie inaczej, jak mam lowic plytko, po prostu stosuje inna gume (np sg herring, kopyto lub pig shad)

Andrzej, dziwne, że Ci się "kręcił". Napisz mi na priv numer, to puszczę Ci mmsa, jak zbroję.

W każdym razie używam 10gr ołowiu w skandynawii do lunkerów 8 cali i bynajmniej rybom to odpowiadało. Zbroję natomiast w dwie kotwice rezygnując zupełnie z haka od główki.