godski Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Andrzej, dziwne, że Ci się "kręcił". Napisz mi na priv numer, to puszczę Ci mmsa, jak zbroję. W każdym razie używam 10gr ołowiu w skandynawii do lunkerów 8 cali i bynajmniej rybom to odpowiadało. Zbroję natomiast w dwie kotwice rezygnując zupełnie z haka od główki.Hak ucinam. Poszedł priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Hak ucinam. Poszedł priv.No to wychodzi na to samo, co u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Andrzej, dziwne, że Ci się "kręcił". Napisz mi na priv numer, to puszczę Ci mmsa, jak zbroję. W każdym razie używam 10gr ołowiu w skandynawii do lunkerów 8 cali i bynajmniej rybom to odpowiadało. Zbroję natomiast w dwie kotwice rezygnując zupełnie z haka od główki.Sprawdzałem bez dozbrojki. Może jak podwieszę u dołu dwie słusznych rozmiarów kotwice to się ustabilizuje. Idę zaraz z dozbrojkami walczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 To od jakiej główki taki 8 cali się stabilizuje ? 30 gramów czy więcej? 20 g wystarczy. Tak łowiłem w zeszłym roku w SE na wodzie 1 - 2,5 m. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Sprawdzałem bez dozbrojki. Może jak podwieszę u dołu dwie słusznych rozmiarów kotwice to się ustabilizuje. Idę zaraz z dozbrojkami walczyć.Sprawdziłem. Pracuje bardzo mocno na boki ale nie wiruje wokół własnej osi z główką 10 gramów i dwiema kotwami.Ale założę 15 gramów aby ją jeszcze trochę ustabilizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Nie wylatują Ci w czasie łowienia Andrzej te kotwice? Jakiej grubości drutu używasz? Mnie na 0.8 nie trzymało. Może to też kwestia gumy,bo akurat w lunkerach nie próbowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Jeszcze nie próbowałem. Robiłem próby tylko na oczku przydomowym.Nie powinny wypadać. Te oczka w których siedzą mają przygięte końcówki. Wszystko w praniu wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Widzisz, też przyginalem, ale na tym cienkim drucie nie działało. Kolega z łódki miał dozbrojke "firmową" i tam spike'i były zrobione z drutu +/- 1.5mm - trzymaly bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Około 1 mm. Ale zrobię z grubszego. W niczym to nie zaszkodzi. Dzieki za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Ja do Lunkerów 8ek zakładam główkę 8/0 lub 10/0 min 15g + dozbrojka z jednej kotwica pod brzuszek.Praca bardzo stabilna,spadów praktycznie zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NERO Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Do jaskółek FIN-S FISH 6cm który rozmiar tej głowki dedykowanej (trójkątnej) Phoenix FIN-JIG stosujecie? #2? #4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Zdecydowanie hak nr.2. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Nie wylatują Ci w czasie łowienia Andrzej te kotwice? Jakiej grubości drutu używasz? Mnie na 0.8 nie trzymało. Może to też kwestia gumy,bo akurat w lunkerach nie próbowałem.Do tego typu zbrojeń używam trzonka od haków węgorzowych z mikro nacięciami,bardzo dobrze się trzymają w gumie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Do jaskółek FIN-S FISH 6cm który rozmiar tej głowki dedykowanej (trójkątnej) Phoenix FIN-JIG stosujecie? #2? #4?A że tak spytam, co mają te jaskółki do Lunker City Shaker'ów? (Bo chyba taki jest tytuł tego wątku...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Paweł czepiasz się :-) i to ,i to lunkery :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NERO Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Dokładnie,jak byśmy mieli do każdego modelu z danej firmy osobny temat zakładać to milion wątków by powstało. Szybkie pytanie,szybka odpowiedz i nie jednej osobie pomoże 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kieroz Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Jak dla mnie jedne z najlepszych przynet jezeli chodzi o sandacze mowie tu o rozmiarze 3.25 " dla mnie bomba na wielu zbiornikach , uzywam juz je kilka ladnych lat , w zasadzie jak sie pojawily przyciagnely moja uwage, super praca i przede wszystkim sa bardzo trwale. wersje wieksze od 4" sa z kolei super na szczupaki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Moje trzy ulubione łowne kolorki,bardzo jestem z ich pracy zadowolony.W jakim je masz rozmiarze 6 cali? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogger1 Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Te na foto 4,5" ja używam max 4,5" - 11,5cm wówczas bez dozbrojki daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rakurs Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Widziałem podobną nitkę w temacie Keitech'a, więc tu też zrobię Planuję dokupić parę sztuk Lunkerów, a jest w czym przebierać. Napiszcie swoje 3 najbardziej pogryzione kolorki. Mi na razie sprawdziły się:-Atomic Chiken,-Arkansas Shiner,-Mackerel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszKKK Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 to chyba kwestia warunków nad wodąsłoncechmuryczysta wodabrudna wodaitp. itd. itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi