kamilos Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 lowil ktos diaflexsem trouten do 15 g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki1983 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Witam. Akurat dokladnie tym modelem nie,ale Light Spinnem do 20g. Myśle ze duzej różnicy miedzy nimi nie ma(byc moze sie myle). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 5 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Witam. Akurat dokladnie tym modelem nie,ale Light Spinnem do 20g. Myśle ze duzej różnicy miedzy nimi nie ma(byc moze sie myle).i jak sie lowi nim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki1983 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Łowiłem nim tylko raz,takze aż tak wiele nie napisze.Ogólnie bardzo fajny kijek. Naprawde mega lekki i czuły. Dość szybki.Swojego chce sprzedac dlatego ze jest dla mnie za słaby. Mysle ze komfort łowienia to tak w granicach 5g-10g +guma. Na inne wabiki nie łowiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riqelme Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Mam ten kijek i polecam. Teraz głownie leży na szafie bo mam 2 inne z którymi bardziej się zżyłem. Używam Dia Flexa na kropki tylko. Lekki , czuły . Kiedyś łowiłem nim na Wiśle klenie , jazie, okonie i szczupaki na lekko. Maksymalnie 2 aglia a nurcie bo potem trochę klęka. Ale 1 meppsa aglia i woblerki smużaki ogarnia jak najbardziej. Ja polecam. Muszę go odkurzyć , bo to naprawdę fajny patyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiatek Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 łowiłem diafleksem mojego kolegi z łódki super patyk jak za tą kase!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rutra Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Mam chyba 6 patyków z tej serii, wszystkimi fajnie się łowi ale brakuje mi wolniejszych na klenio-jazie chociaż ten 2;9m podobno taki jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 mialem tego 2.9 jest super sprzedalem go bo mial slaby lakier na omotkach i trzeszczaly przy zucie na pstraga super kijaszek kleni nim ni lowilem ale sie nada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Łowiłem nim tylko raz,takze aż tak wiele nie napisze.Ogólnie bardzo fajny kijek. Naprawde mega lekki i czuły. Dość szybki.Swojego chce sprzedac dlatego ze jest dla mnie za słaby. Mysle ze komfort łowienia to tak w granicach 5g-10g +guma. Na inne wabiki nie łowiłem.Jeżeli tak ogólnie rozmawiamy sobie o Diaflexach to mam dwa. Jeden 2,7(5?)m i cw do 35g, a drugi to 2,4m cw 8-32g. Odnosząc się do tego co powyżej zacytowałem to obawiam się, że mamy różne zdanie nt. "mega czułości" i "szybkości". Tego 2,4m do 20g oglądałem w sklepie i on na pewno nie był szybki, moje zresztą też nie są szybkie - u mnie pojęcie szybkości odnosi się do Phenixów z serii UMBX - to są dla mnie szybkie kije, co nie oznacza, że jakaś inna firma nie produkuje jeszcze szybszych. Żeby było jasne to te Phenixy są dla mnie aż za szybkie dlatego akcja Diaflexów mi bardzo odpowiada. Czułość pozwala wyczuwanie brań, ale nie jest aż tak elektryczna jak przy Phenixach.Kamilos, zapytałeś "jak się nim łowi" - a jak można odpowiedzieć na takie pytanie? Dobrze lub źle, a może może być? Czego konkretnego od niego oczekujesz? Im bardziej precyzyjne pytania tym bardziej precyzyjne odpowiedzi.Jeżeli interesuje Cię taki Trout i będziesz nim łowił pstrągi to się nada. W połączeniu z kołowrotkiem wielkości 2500-3000 (wielkość shimano) żyłką 0,16-0,22mm. Jeżeli to ma być jedyna wędka to będzie to taki, przynajmniej dla mnie zgniły kompromis, bo na łowienie przynętami gumowymi jest za długa, a na woblery/blaszki za krótka.pozdrawiam i życzę udanych zakupów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 ja z kolei miałem tego trout, i .... kilka razy na rybach a pózniej na handel, mi on wogóle nie leżał nie wiedzieć czemu. kiumpel z ktorym jezdze na pstragi mial podobne zdanie na jego temat jak mu dałem pomachać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielik Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Posiadam 2 kijaszki diaflexa light spin do 24g oraz tego trouta 5-15 napisze o troucie uzywam go na klenie i spisuje sie bardzo dobrze mam go juz 2lata 3sezon mu idzie radzi sobie ze szczuplymi 70+ na niego wychodzily bez problemu bolki tez a co do klenia to tak samo polecam trwaly dobry kijek nawet nie mysle go zmieniac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rutra Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Dla mnie ten trout jest jednym z najlepszych w serii,szkoda że tylko w jednej długości je robią[łowię tylko plecionką]. Innym genialnym patykiem jest perch 1-8g ale nie jest trendy,bo to wklejka,beee, ja go mam i szczerze polecam. Te kije są napewno szybkie a może nawet trochę więcej jak szybkie chociaż do extra fast to im jeszcze brakuje i takie trochę suche w ugięciu ale tak to chyba wszystkie wysokie moduły mają. Kleniojazie oraz okonie w mniejszych rzekach łowię phenixem eliksirem 8lb-to też szybki[trochę mniej] kij o pięknym głębokim ugięciu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki1983 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Jeżeli tak ogólnie rozmawiamy sobie o Diaflexach to mam dwa. Jeden 2,7(5?)m i cw do 35g, a drugi to 2,4m cw 8-32g. Odnosząc się do tego co powyżej zacytowałem to obawiam się, że mamy różne zdanie nt. "mega czułości" i "szybkości". Tego 2,4m do 20g oglądałem w sklepie i on na pewno nie był szybki, moje zresztą też nie są szybkie - u mnie pojęcie szybkości odnosi się do Phenixów z serii UMBX - to są dla mnie szybkie kije, co nie oznacza, że jakaś inna firma nie produkuje jeszcze szybszych. Żeby było jasne to te Phenixy są dla mnie aż za szybkie dlatego akcja Diaflexów mi bardzo odpowiada. Czułość pozwala wyczuwanie brań, ale nie jest aż tak elektryczna jak przy Phenixach.Kamilos, zapytałeś "jak się nim łowi" - a jak można odpowiedzieć na takie pytanie? Dobrze lub źle, a może może być? Czego konkretnego od niego oczekujesz? Im bardziej precyzyjne pytania tym bardziej precyzyjne odpowiedzi.Jeżeli interesuje Cię taki Trout i będziesz nim łowił pstrągi to się nada. W połączeniu z kołowrotkiem wielkości 2500-3000 (wielkość shimano) żyłką 0,16-0,22mm. Jeżeli to ma być jedyna wędka to będzie to taki, przynajmniej dla mnie zgniły kompromis, bo na łowienie przynętami gumowymi jest za długa, a na woblery/blaszki za krótka.pozdrawiam i życzę udanych zakupów.Ku sprostowaniu. Nie jest to też lejąca sie klucha,ale też nie jest to jak PRODUCENT opisuje akcja "bardzo" szczybka. Dlatego tez napisałem "dość" szybki. Kolejno ze jest czuły.Jest bardzo czuły w porównaniu z innymi kijkami seryjnymi w tej kwocie.A biorąc Phenixa i Robinsona to tak jakby porównac auto luksusowe do samochodu klasy średniej.Mam nadzieje ze teraz zostanę zrozumiany:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Teraz się rozumiemy dodałeś, że chodzi o daną półkę cenową. Bo to jak z babami. Kiedy ktoś powie, że Halina jest najładniejsza to jak dla mnie może starować w Miss Świata, ale jak później dopowie, że Halina jest najładniejsza na dzielnicy to zmienia to trochę postać rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo124 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Mam diaflexa 5-20g (pierwsza seria) i jako kija pstrągowego nie polecam, no może na odcinki łąkowe, dyskwalifikują go papierowe ścianki! Ogólnie kijek lekki, poręczny, ale za delikatny na chodzenie po krzakach, a do tego serwis robinsona tragedia . Lepszym wyborem w tym przedziale cenowym są equsy kongera te kije naprawdę potrafią wiele znieść w terenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 ja rownież posiadam light spina z tej serii z cw.6-20g 240cm jakos wykonania jak dla mnie bardzo dobra ale sam blank taki troche kluchowaty.Wydaje mi się że trout z cw do 15g jest ciut sztywniejszy przy swoich 255cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi