Skocz do zawartości

Team Dragon 240cm do 42gr

mateusz998

Rekomendowane odpowiedzi

@robert7791 Myślę, że do łowienia sandałków spokojnie wystarczy. Ja teraz łowię wędką 2,7 m i dla mnie to czasami za dużo, przy sandaczach nie ma potrzeby tak dalekiego rzucania jak np. przy łowieniu boleni. Poza tym w dolnośląskim to Oderka jest dość mała.

@busz321 Łowisz tym kijkiem? I jeżeli tak to mógłbyś napisać coś więcej, interesuje mnie głównie to jaki jest górny zakres możliwości i to jak się zachowuje pod rybą.

Pzdr :)

cw raczej realny.główkę 35g spokojnie pociągnie.komfort 20-30g.przy rybce ok 1kg dość ładnie zaczyna się poddawać.jeśli przykrótki to chyba jeszcze wychodziły serie 2.55m.

Wychodziły. Mam właśnie taki. Kupowałem go z myślą o łowieniu na koguty w  Odrze z brzegu. Niestety miejsce pod które się zbroiłem wymagało kogutów około 50 gr (7-8 metrów wody z dość wyraźnym jak na odrę uciągiem) i kij okazał sie za słaby. Nie miałem wystarczającego zapasu mocy do zacięcia. Straciłem przez to sandacza życia :/

Używam tej wędki jednak do większych gum oraz... kiedy szczupaki słabo żerują i trzeba zastosować wolniejszy kij z dużymi przynętami jest dla mnie niezastąpiony. Obsługuje spokojnie Slidera 10 tonącego a nawet Fatso 10 tonącego. Oczywiście nie targa ich jak jerkowa pała, ale spokojnie wytrzymuje mase przy rzucie i  podciaganie przynęt. @,40 est pewnie odrobinę szybszy z racji długości.

Kiedyś były opisane jako 18-42 i na takiego polowałem w długości 2,55. Niestety były już niedostępne, więc kupiłem 10-42.