Skocz do zawartości

Okonie 2007

Baloo

Rekomendowane odpowiedzi

Ponieważ zima jakby trochę przyatakowała wyższe partie Dolnego Śląska, a mróz nie do końca chce trzymać śnieżne stoki,

wszelkie mniejsze i większe potoki zamieniły się w rwące rzeki niesaće korytem mętną, zimną wodę ze wszelakim świństwem, które na brzegach odkłądało sięprzez cały okrągły rok.

Dlatego postanowiłem sprawdzić jak się mają wyjątkowo nie podlodowe okonie. Najpierw wycieczka w nowe miejsce, a póżniej znana z podlodowych eskapad miejscówka na ładne garbuski.

Generalnie się nie nudziliśmy a i trafił się przyłów. Szczerze powiedziawszy pierwszy raz w tym miejscu trafiłem sandacza. Teraz z mormyszką będę jeszcze bardziej skoncentrowany! :unsure: :mellow: :lol:

post-43-1348913357,7811_thumb.jpg

post-43-1348913357,8567_thumb.jpg

• Odpowiedzi 367
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

No nie powiem. Myślałem że podczepiłem niechcący leszcza bo sporo ich po okolicy się kręciło (echo) :unsure: , ale okazało się, że to sympatyczny sandaczyk. Sam byłem bardziej zdziwiony niż on. Chwilę wcześniej miałem jeszcze jedną większą rybkę, ale mi spadła zanim zobaczyłem z czym mam przyjemność. Generalnie nastawialiśmy się na okonki, ale niespodzianki się trafiają... :mellow: Uroki dużej rzeki!

ja dziś w -5 stopniowym upale ruszyłem na garbatego, zajeżdzam na miejscówke a tam jezioro ściete :unsure: znalazłem odmarzniety kawałek obrzuciłem w 2h i tylko jeden okoń:( ruszyłem na starorzecze odry ale umnie(woj> LUBUSKIE) stan prawie powodziowy i było po łapaniu:( najwazniejsze ze kija troche potrzymałem:))))

@Rognis - śmieję się tylko. Wiesz sam, że czasem na mormychę siądzie szczubełek, może zatem i gryznąć sandaczyk. :mellow:

Tak na marginesie próbowałem też na mormyszkę. Dorwałem jednego jazgarka, ale nie miałem ochotek. Zdjęcie wkleję jak dostanę od Tomka.

@Jarokowal - faktycznie minkę mam identyczną! <_< :lol:

@Andrzej - pogadamy przez telefon! <_<

@popper - jak nie ma kropek (woda :angry: <_< ) to tylko paski pozostają! :lol:

@Szamot - no takiego garba to my nie trafiliśmy. Gratulacje! Jakiej wagi używasz? Możesz polecić jakiś konkretny model? Myślałem o takim ustrojstwie na łodzi, ale kompletnie nie mam rozeznanego rynku...