tomek_w Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Mateusz cytat Twojej wypowiedzi był tylko rozpoczęciem mojej .. Nie odnosi się do Ciebie i chyba to rozumiesz , odnosi sie on do nas wszystkich , wiem czym się różni okoń styczniowy od marcowego , co nie zmienia faktu , że dla przyrody nie ma znaczenia czy zabije go w styczniu czy marcu bo efekt będzie ten sam ... Jak wiesz nie zabieram ryb, dlaczego tak postępuje moja sprawa i nie dorabiam do tego ideologii.. Uważam , że promowanie C&R jest słuszne i jestem jak najbardziej ZA , natomiast piętnowanie wszystkich innych i to w tak wyraźny sposób nie jest chyba dobre .. tym bardziej jełśi nie znamy faktów ... i w jednym się chyba zgodzisz bez względu na to co robimy z rybami i tak wszyscy jesteśmy chorymi sadystami pastwiącymi sie na żywych istotach ... Powinniśmy chyba brać przykład z myśliwych tam nie ma C&R z wiadomych względów , mimo to nie mogą narzekać na brak zwierzyny ... bo dbanie o przyrode o zwierzęta...nasze ryby , to nie tylko wypuszczanie i piętnowanie tych którzy tego nie robią , to jest chyba troska o ich siedliska o stwarzanie nowych i racjonalna gospodarka .. myśle , ze jest to chyba nawet ważniejsze niz wypuszczanie ryb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 jak dla mnie efekt zabrania marcowego okonia a styczniowego różni się tym że gdyby te styczniowe doczekały się wypełnienia swojej powinności na świat przyszło by z 200 małych okonków( chyba ) < czysto Pankowa filozofja... prosze nie braćjej sobie do serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Bazylewicz Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 A dlaczego nie mamy prawa oceniać i piętnować? Każdy ma prawo wyraźić swój pogląd na różne sprawy. A brak aprobaty i przyzwolenia społecznego moze byc kolejnym krokiem do zmiany złych przyzwyczajeń a może nawet do zmiany niedoskonałego regulaminu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivera Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 a może brak zakazu połowu okoni w czasie tarła wynika z tego że one żywią się również ikrą innych ryb, bardziej zagrożonych np. szczupaków??to tylko takie moje przemyślenia więc nie linczujcie mnie od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 może jest głembokie i szerokie, a w tym możu pływa ryba która się nazywa chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivera Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 to muszę tą rybę kiedyś złapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 jak ją złapiesz będziesz kozak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grubyzwierz Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Oto mój wiosenny okoń. Złowiony został w kanale Odry koło Ciemnic. Wrócił oczywiście do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jersey Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 śliczny, ale chyba jeszcze nie wytarty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grubyzwierz Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Zgadza się, niewytarty. Jeśli będzie unikał przynęt (i głodnych wędkarzy), to ma szansę się wytrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 a po czym poznajecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seeb Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 a po czym poznajecie? A po czym poznasz,że kobieta jest w ciąży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr. Maciek Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Jakoś specjalnie gruby to on nie jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 a po czym poznajecie? A po czym poznasz,że kobieta jest w ciąży? Yeah popatrz temu okoniowi prosto w oko głęboko... w samą głębiei zobaczysz to coś tą iskierkie i już wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Jakoś specjalnie gruby to on nie jest! no wlasnie, dlatego pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jersey Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 @Yeah,raczej nie tak wygląda okoń bezpośrednio po tarle pozdrawiam, j. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grubyzwierz Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 Na żywo jego wypchany brzuszek było widać lepiej. A z drugiej strony złowiony został 10 marca, a wtedy woda była jeszcze za zimna jak na tarło (może w rzekach jest inaczej). Na zdjęciu poniżej zaokrąglony brzuszek jest lepiej widoczny. Drugi okoń złowiony został latem, ma wyraźnie płaski brzuszek.To tak dla porównania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 niach niach niach ale fajowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 a może brak zakazu połowu okoni w czasie tarła wynika z tego że one żywią się również ikrą innych ryb, bardziej zagrożonych np. szczupaków??to tylko takie moje przemyślenia więc nie linczujcie mnie od razu jak wiele innych gatunków, łącznie z karpiem, jazgarzem itd. ale to nie jest powód aby aby je zjadać bez ograniczeń. Chociaż karpia jak ktoś lubi to bardzo lubi to smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 A ja sezon okoniowy zakończyłem 2 tygodnie temu.. Jak Bozia przykazała na ostatnim lodzie.. powiedziałbym nawet, że na bardzo ostatnim. Teraz już tylko pstrągi, no a potem szczupaki.. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Efik a te śliczne ciuszki to dają w zestawie po elktrozabawek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 No niestety tak dobrze to nie ma... Trzeba becalować Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 a okonia coś chwyciło za ogon chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezorator Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Razem z kumplem po pracy wybraliśmy się na 2,5 h porzucać gumkami w Dąbrowie Górniczej na terenie przystani żeglarskiej.Nie było źle bo okonie skubały. Złowiłem 4 powyżej 30 cm.Na szczęście mieliśmy aparat nad wodą i dwa okonie prezentuję. Okoń 38 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Ładne ryby, gratuluję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi