spigot Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 @spigot wspaniały garbus opowiedz trochę jak łowisz na raczki bo na jeziorze ,w którym łowie okonie się nimi pożywiają ale gumkowych jakoś niebardzo może coś żle robię??? siemasz @warciak generalnie woda na której padło kilka podobnych garbów jest bogata lecz i na innych wodach trafiają się strzały. Generalnie na blatach lub wysokich progach 4m na 7m są super wyniki. metody podobne co do prowadzenia jak wszędzie lecz staram się przeciążyć zestaw na 5 m około 12-15g - musi kurzyć w dno jak kogut. krótkie zwijki co 1/4 obrotu lecz agresywnie - suwakiem bez podbijania. Ps. przy braniach ... może inaczej, przy kopach nie spiesz się z zacinaniem !!!!! - spóźnij cięcie o 2 sek. powaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Ładna gruba 40 dzisiejsza do tego złapałem jeszcze sandaczyka ale maluszka i jeden niezły sandał spadł... niestety zbyt mocno dokręcony hamulec OLEIX - już teraz wiem dlaczego na sklepach we WROCKU są braki w wobkach fama poszłą ostro !!!! nawet są braki na stacjach paliw w N95 biedne ryby a szkoda takie amerykańskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sochun Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2007 Witam. Ostatnio narzekałem na brak okoni, więc się pochwalę, chociaż nie są to 40 . Ale brały nieźle i to takie 25-30, a to mi się dawno nie zdarzyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sochun Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2007 A tu okonek w dobrych rękach C & R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2007 Ładna gruba 40 dzisiejsza do tego złapałem jeszcze sandaczyka ale maluszka i jeden niezły sandał spadł... niestety zbyt mocno dokręcony hamulec OLEIX - już teraz wiem dlaczego na sklepach we WROCKU są braki w wobkach fama poszłą ostro !!!! nawet są braki na stacjach paliw w N95 biedne ryby a szkoda takie amerykańskie Hehe @Spigot woblerów to juz od dawna niema cięzko coś fajnego wyrwać... dlatego gdzie tylko pojade do jakiejś miejscowości odrazu zakupuje to co maja ciekawego(ostatnio w Lublinie chyba z 12 Storków kupiłem)Ostatnio trafiłem też takiego okonkaI po oddaniu łodki ciemno było na przystani niewytrzymałem bo zobaczyłem ze cos bije w drobnice niewytrzymałem rozłozyłem sie od nowa i w pierwszym rzucie trafiłem szczupaczka +/- 56cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brati Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 WitamW ciągu ostatnich kilku dni na malym jeziorku w mojej okolicy jestem swiatkiem niesamowitego zerowania okoni, od kilku juz lat nie bylem swiadkiem czegos podobnego. Okonie ganiaja drobnice jak w amoku i nie sa to male egzemplarze. Problem w tym ze nie moge sobie z nimi poradzic, przewalilem caly arsenal swoich przynet poczawszy od micro po maxi wszelkiego rodzaju i jak na razie skusilem tylko jedna sztuke 34cm na 9cm zoltego ropera na glowce 5gr. co z perspektywy tego co sie dzieje na wodzie jest marnym wynikiem. Macie moze jakies pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Ja podobnie zaobserwowałem jakąs nadaktywnośc okoni w końcu lipca. Pobiłem swój zyciowy rekord...w ilości złowionych ryb w ciągu 3 godzin. 118 sztuk, największy jednak miał raptem 32 cm. Co do przynety to trudno wyrokować co akurat jest bardziej skuteczne a co mniej. jJk okoniee atakują ryby przy samej owierzchni stosuję srebrnego mepssa aglia 3, zazwyczaj działa, ewentualnie 6cm salmo minnow w kolorze RR. Sprawdza się tez mała wahadłówka zrobiona z aluminiowej blachy. Jak siedzą przy dnie albo w tonii, stosuje 5-7 cm twistery i kopyta w ciemnych kolorach. Jak widzisz żadnych cudów.pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cole Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 yyy...ileee?? 118?? a jakie brały najczęściej?? konkretny wynik gratuluje!! mi sie jakoś nigdy nie chce liczyć ale jestem raczej przekonany, że w 3 godziny do 100 nie dobiłem jeszcze nigdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 te okonki, to z trola? piękne sztuki, gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 mnie też zdarza się rzadko, srednio brały takie konusy góra 18 cm. Ale co prawda to prawda, nie pamietam kiedy ostatnimi razy miałem branie co rzut przez kilka godzin. Inna sprawa, ze znalazłem na jeziorze perfekcyjne miejsce, gdzie one sa chyba zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seeb Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Witam,mam taki sam problem jak Yeah z tym że mi się plącze wszystko co ma nie więcej niż 4cm. Wiecie jak wyeliminować splątania?? Używać jednej kotwiczki,ale w takim razie którą zdjąć?? Pozdrawiam Cześć Zdejmij tylną kotwiczkę razem z kółkiem,nasuń w tym miejscu kawałek np.wętylka(ok3-4mm),załóż spowrotem kólko z kotwiczką ,zsuń wętylek żeby mocno dotykał kółka i po kłopocie Pozdr.Seba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 ostatnio poszalałem na DT 6,4 cmuwielbiam te wabiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Spigot ale masz dziwny kijek.... o kolowrotku to już nawet nie wspomne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Spigot ale masz dziwny kijek.... o kolowrotku to już nawet nie wspomne no 2 się robi do 1 OZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 TY Rafka ale ten drugi to niech Ci już ladniejszy zrobia <_< <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishbartek1 Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 spigot czy te garbusy są z Mietkowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Spigot przyjedz do nas na Piecki na okonie.Są ładne garbusy.Pochuśtamy Cię z Grubym Pioterem na pontonie. Ty chłopie takie okonie łowisz a fali się boisz?A tak poważnie, jesienią jak bedziesz w okolicy Dezonga czy Eksperta możemy połowić niebrzydkie okoniska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Michał siemka czekam aż Pitek zakończy remont już mnie zapraszają na nocleg ale sam wiesz jak jest ale to Wasze jeziorko nic nie mów no i podobno namierzyłeś pieski Pitek też pociska na banieczki najlepsze jest to że zaczyna sięgać do pazurka Michał a jak tam nowe 62??????????????? kręcicie omoty?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 siemka, nie !!! są z Bukówki generalnie nie robię ostatnio fotek tylko kręcimy hole zabawa jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 TY Rafka ale ten drugi to niech Ci już ladniejszy zrobia <_< <_< <_< sie rozumie master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 za to ten był na testach i powiem Ci !!!!!! jest to co chciałem rewelka Ps. SZPIEGOWI będzie się podobał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 to przywieź na testy i sie obada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 miałybyć szczupaki i były ale zamiast brać straszyły za to ładny garbusek przejechał się na rowerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Piekne kolorki, a jak atak tak widowiskowy jak szczupaka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirat Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Sam atak aż tak widowiskowy jak szczupaków nie był.Może dlatego nie wystraszył mnie i go dobrze zaciołem.Łukasz jeszcze raz dzięki za wspólne łowienie.To starorzecze super mam nadzieje że następnym razemszczupaki lepiej się spiszą pozdrawiam. PS. Atak szczupaka na powierzchniowce to super widowisko w połączeniu z tym malowniczym miejscem nie do zapomnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi