Skocz do zawartości

Okonie 2007

Baloo

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 367
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

ja na powierzchni jestem już dość długo i teraz myślę nad dozbrojkami w przynętach typu top water :D

ostatnie 2 wyjazdy mimo kilkunastu brań zakończyły się klęską ani jedna ryba nie znalazła się choćby blisko pontonu,może spowodowane jest to pobieraniem pokarmu ale wątpię. :wacko:

p.s. ładne fotki gratulacje, ten mały szczupak jest pięknie ubarwiony.

http://img205.imageshack.us/img205/5181/beta2zu1.jpg

Nie wiem gdzie napisać mini relacje z mojego dzisiejszego wypadu ale chyba to będzie najlepsze miejsce :D.

Dziś rano wybrałem się na narew. Pierwszą godzinę poświęciłem boleniowi - niestety bez skutku.

Potem w planach miałem łowienie okoni na nowy spinning, który już w pierwszym rzucie został ochrzczony małym okonkiem :D potem dołowiłem jeszcze dwa i wracałem do samochodu żeby się napić i zjeść kanapkę, ale postanowiłem jeszcze rzucić w mojej bankówce Posłałem tam mini-kopytko w kolorze denaturat. Zacząłem zwijać [2 skoki opad, ...] i nastąpiło uderzenie. Ryba wydała mi się duża [choć jak wspomniałem łowiłem na nowy kij i dokładnie nie jestem w stanie tego określić] powalczyłem ok 1 min. po czym poczułem luz... Wtedy już wiedziałem, że walczyłem ze szczupakiem... niestety kopytko zostało w jego pszczy. Poszedłem do samochodu opowiedziałem tacie o wynikach [tata łowił liny - jednak bez efektu]. Wzięliśmy spinningi i poszliśmy jeszcze raz. Tata złowił 2 małe szczupaczki, a ja doświadczyłem tego że Historia lubi się powtarzać [złowiłem 2 okonie po czym podczas zwijania poczułem branie i luz... znowu szczupak - ale tym razem nawet nie wiem jaki] Na otarcie łez złowiłem jeszcze szczupaczka ok 30cm.

Ogólnie wyjazd był udany, a przynętą dnia znów okazało się kopytko Relaxa o długości 3,5cm i kolorze - denaturat.

@Rutt

gratuluje dnia ale ... widzisz kolego, to ze sie tak fajnie wybrudzil do fotki, to przypadek, ale wedlug wielu z nas, powinienes rybe oplukac do zdjecia i ogolnie rzecz biorac respektowac kreature tak, jak sam bys chcial byc respektowany

na jerkbait.pl staramy sie bardzo nie tylko o estetyke portalu, ale takze jestesmy strong pro C&R :D

mam dla ciebie propozycje, na przyszlosc nie zamieszczaj takich zdjec i nie bedziemy mieli stresu, OK? :D

rutt nie hcodzi o to czy wierzymy czy nie, a o odpowiednie postepowanie.... samo lowienie i wypuszczanie to nie jest jeszcze C&R. jest jeszcze duuuuuzo rzeczy pomiedzy C a R ktore na całokształt wpływająl... Ale ty mądry hcłopiec jesteś więc pewnie zrozumiesz :D

wymieniliśmy już zdania z pittem na PW ale widzę, że warto żebym powiedział to też tutaj:

Co do zasad C&R to faktycznie musze się jeszcze wiele nauczyć, bo narazie u mnie wygląda to poprostu tak: Łowię rybę (nie ważne czy duża czy mała) robie jej pamiątkową fotke (jak większa ryba to 2 lub 3 fotki) i uwalniam rybę. Czasami przy większych sztukach kręce filmik z uwalniania (głównie po to żeby mieć co w zimę pooglądać). Do tego oczywiście staram się rybę delikatnie odhaczyć, ale nic więcej nie stosuje, ale wcale nie twierdzę że robie wszystko dobrze...